29.11. Onneksi olkoon: Aimo | Palaute
Kallion seurakunta

Ilmastonmuutos, rauha ja lasten koulutus innostavat tukemaan Lähetysseuran työtä

14.03.2023, 22:07 /  päivitetty 14.03.2023, 22:10
Kallion seurakuntaneuvosto haluaa tukea Suomen Lähetysseuran työtä seurakunnalle tärkeiden arvojen mukaisesti.
Mauritanian kummikoululaiset, Suomen Lähetysseura

Ilmastonmuutoksen torjuminen. Lasten saaminen kouluun. Ihmisten vahvistaminen omilla asuinalueillaan. Rauhan rakentaminen. Kallion seurakunnan seurakuntaneuvoston jäsenet olivat hyvin yksimielisiä pohtiessaan seurakunnan omia avustuskohteita ja sitä, minkä asioiden edistäminen on tärkeää.

Suomen Lähetysseuran palvelupäällikkö Janne Keränen esitteli järjestönsä eri maiden toiminnan painopisteitä ja muistutti myös, että vanhanaikaiset käsitykset lähetystyöstä kannattaa päivittää.

- Teemme nykyisin aina yhteistyötä paikallisten kumppanien kanssa. Työmme on myös hankepainotteista; sitoudumme kehittämään jotain alueella merkittävää toimintaa ja pyrimme saamaan sen vaikuttavuuden tai toiminnan jatkumaan myös hankkeen päättymisen jälkeen.

Kallion seurakunta päätti jatkaa jo aiemmin tukemiaan projekteja Papua-Uudessa-Guineassa (raamatunkäännöstyö), Mauritaniassa (ilmastonmuutokseen sopeutuminen ja koulunkäynti) sekä Israelissa (rasismin ja vihapuheen vastainen työ). Uutena kohteena haluttiin vahvistaa Taiwanin luterilaisen kirkon työtä.

‍Seurakuntaneuvosto toivoi myös, että hankkeista viestitään hyvin, sillä aiheet ovat tärkeitä ja monelle seurakuntalaiselle tehtävää hoitava henkilö saattaa olla henkilökohtaisesti tuttu.

Lähetystuen lisäksi seurakuntaneuvosto pohti myös kotimaista rahankäyttöä. Seurakunnan oma varainhankinnan kokeilu sai kannatusta: Kallion kirkossa tullaan kesän aikana kokeilemaan vapaaehtoista kohdennettua vierailumaksua. Seurakuntaneuvoston jäsenet muistuttivat, että kirkkoon pitää kuitenkin aina olla mahdollisuus tulla ilmaiseksi.

Kallion kirkko on auki arkisin 7-21 ja viikonloppuisin 9-19.

Seurakuntaneuvoston kokous pidettiin 14.3.2023. Keskusteluissa käytiin läpi myös Helsingin seurakuntayhtymän "Rohkeasti yhdessä" -projektista alkaneiden jatkoprojektien tilanne koskien kiinteistöjä, henkilöstötilannetta, määrärahojen jakoperusteita ja CRM-projektia.