18.07. Onneksi olkoon: Riikka | Palaute
Kallion seurakunta

Annmari Salmela Kallion seurakunnan viestintäpäälliköksi

15.08.2023, 20:49 /  päivitetty 17.08.2023, 09:23
Kerrotaan mitä tehdään, kerrotaan se suomeksi ja etsitään sille uudet yleisöt, linjaa Kallion seurakunnan uusi viestintäpäällikkö Annmari Salmela seurakuntaviestinnän työnäkyään.
Annmari Salmela

Seurakuntaneuvosto valitsi 15.8. pidetyssä kokouksessaan MuM Annmari Salmelan Kallion seurakunnan uudeksi viestintäpäälliköksi. Rebekka Naatus irtisanoutui tehtävästä 16.7. siirryttyään uusin tehtäviin. Salmela on hoitanut sijaisena Naatuksen tehtävää 9.1.2023 alkaen.

Edellisessä tehtävässään valtakunnallisena seurakuntavaali-inspiraattorina hän kehotti seurakuntia kertomaan siitä mitä ne tekevät, kaikissa mahdollisissa kanavissa ja tekemään sen suomeksi, ei ”kirkkoa puhuen” tai sisäpiirille.

- Kallio on pitkäaikainen kotiseurakuntani ja olen aina kokenut siellä puhuttavan sellaisella kielellä mitä on helppo ymmärtää - olipa kyse saarnoista tai viestinnästä. Se missä on varaa tsempata, on viestin levittäminen laajemmalle ja puhua vielä selkeämmin niille ihmisille, jotka ovat kirkosta vieraantuneet.

Salmela näkee, että kirkolla on paljon tarjottavaa vaikkapa millenniaaleille, kunhan se vain sanoitetaan uudella tavalla.

- Mitään itse tekemisessä ei tarvitse muuttaa. Esimerkiksi Meditatiivinen rukouslaulumessu on houkutteleva konsepti hengittämisineen, yhteyden saamisessa omaan luotuun itseen ja ohjattuine kirjoitushetkineen.

Yksi uusi toive Salmelalla viestintään on.

- Meidän tulisi löytää erilaisia tapoja kertoa siitä miksi me tätä kaikkea teemme. Mikä erottaa kirkon muista toimijoista? Mitä meillä on enemmän? Tähän haastan mukaan koko työyhteisöä ja kaikkia seurakuntalaisia.

Annmari Salmela on koulutukseltaan MuM, (kirkkomusiikki). Työuraansa hän on tehnyt mm. Kotimaa-lehden toimitussihteerinä ja toimituspäällikkönä, sekä erilaisissa kehitysprojekteissa ja hankkeissa Kirkkopalvelut ry:ssä. Viimeisimmät työvuodet ovat kuluneet digitaalisten diakonisten auttamispalvelujen (vapaaehtoistyö.fi, kotimaanapu.fi ja ruoka-apu.fi) sekä vapaaehtoisuuteen, varainhankintaan ja ruoka-apuun keskittyvän valtakunnallisen koordinaation kehittämisessä.

Seurakunnan viestintäpäällikön tehtävään tuli määräaikaan mennessä 28 hakemusta.

Kallion seurakunnan seurakuntaneuvoston esityslistat ja pöytäkirjat ovat julkisesti nähtävissä nettisivullamme.