10.12. Onneksi olkoon: Jutta | Palaute
Kallion seurakunta

Sateenkaariseurakuntalaisille

06.10.2023, 14:22
Kallion seurakunnassa on tehty sateenkaarityötä yli 20 vuotta. Sateenkaarimessuja on järjestetty osana Kallion seurakunnan toimintaa vuodesta 1999 alkaen.

Sateenkaarityön pappi Jaana Partti vastaa sateenkaarityöstä ja on sateenkaari-ihmisten yhteyshenkilö Kallion seurakunnassa. Jaana Partti on myös saanut tunnustusta yli 20 vuotta jatkuneesta työstään sateenkaarikansan kanssa. Hänet valittiin vuoden papiksi vuonna 2019, valintaa perusteltiin mm. sillä, että Partti aloitti 1990-luvulla uraauurtavan yhteisöllisen toiminnan sateenkaariväen keskuudessa Kallion seurakunnassa.

Myös Helsingin piispa Teemu Laajasalo on vuonna 2019 myöntänyt Myötätuntopalkinnon sateenkaarityöstä Kallion seurakunnalle.

Kallion seurakunnan sateenkaariyhteyshenkilön Jaana Partin yhteystiedot ovat jaana.partti@evl.fi, p. 09 2340 3635. Seurakuntien sateenkaariyhteyshenkilöihin voi olla yhteydessä matalalla kynnyksellä. Ja otathan yhteyttä vähintäänkin silloin, jos kohtaat seurakuntien toiminnassa syrjivää tai epäasiallista käytöstä.

Helsingin seurakunnilla on yhteiset periaatteet ja tavoitteet, joiden avulla vahvistetaan ja edistetään sateenkaari-ihmisten yhdenvertaisuuden toteutumista Helsingin seurakuntien ja yhteisten palveluiden toiminnassa. Seurakuntiin on luotu muun muassa yhteyshenkilöverkosto, turvallisemman tilan periaatteet ja yhdenvertaisuusperiaatteet sekä koulutettu työntekijöitä ja luottamushenkilöitä yhdenvertaisuudesta.

Katso lisää tietoa tästä ↗.

Sateenkaaritoimintaa Kallion seurakunnassa

Sateenkaarimessuja järjestetään kuun viimeisenä lauantaina Alppilan kirkossa. Ääniset-kuoro harjoittelee Alppilan kirkon kappelisalissa torstaisin klo 17.30–20. Kallion seurakunnan raamattupiiri sateenkaari-ihmisille kokoontuu Alppilan kirkolla pienessä salissa kuun viimeisinä lauantaina klo 15.

Sateenkaarimessulaulukuoro Ääniset harjoittelee Alppilan kirkon kappelisalissa torstaisin klo 17.30–20.

Tervetuloa laulamaan! Kuoroa johtaa kanttori Kimmo Puunenä, p. 040 5900820, kimmo.puunena@yahoo.com

Kallion seurakunnan raamattupiiri sateenkaari-ihmisille kokoontuu Alppilan kirkolla pienessä salissa kuukauden viimeisinä lauantaina klo 15.

Lisäksi Helsingin seurakuntien erityisnuorisotyö järjestää Suhdeleirin sateenkaareville 18–29-vuotiaille

SUHDEleiri sateenkaareville 18–29 -vuotiaille nuorille aikuisille 17.–19.11.2023

Mitä on olla suhteessa itseensä ja toisiin, mikä on oma suhdehistoriasi, millaisen suhteen sinä haluaisit, jos haluaisit? Suhdestatuksellasi ei ole merkitystä, sillä tämä on ”Minämatka” omaan elämääsi. Voit siis tulla yksin tai yhdessä kumppani(e)si kanssa.

Leirille ovat tervetulleita kaikki sateenkaarevaksi itsensä määrittelevät. Ryhmän kannalta merkityksellistä on se, että me ohjaajat pidämme ryhmän turvallisena ja moninaisuudelle avoimena.

Leiri pidetään Porkkalan leirikeskuksessa, Västeruddintie 13, Kirkkonummi. Leirille järjestetään yhteiskyyti. Voit saapua paikalle myös omin kyydein.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: hkettusaari@evl.fi 25.10. keskiviikkoon mennessä. Osallistuminen on tämän jälkeen sitova ja sen voi perua vain lääkärintodistuksella. Leirin hinta on 50 e/osallistuja (sis. täysihoito + vakuutukset). Leirillä on 1–4 h mökkimajoitus ja lauantaina lämpiävät saunat sekä grilli.

Järj. Hensku Kettusaari, Hgin seurakuntayhtymän erityisnuorisotyö/Snellu ja Juha Kilpiä, Aktuaali koulutuspalvelut. Lämpimästi tervetuloa!‍