16.07. Onneksi olkoon: Reino | Palaute
Kallion kirkko

Konserteissa kaikuvat urut ja vietetään paastoa

05.03.2020, 15:55 /  päivitetty 05.03.2020, 16:03
Helsingin urkufestivaalien teemana on hoitava musiikki.
Kuvassa Helsingin tuomiokirkon urkupillistöä, joissa kultaisia koristeluja.

Torstaina 5.3.

Gabriel Fauré: Requiem klo 18 Paavalinkirkossa, Sammatintie 5, 00550 Helsinki. Maria Pentti, sopraano, Kari Saarinen, baritoni, Mervi Lähteenmäki, viulu, Paavalinkirkon kuoro, johtaa Seppo Välimäki. Vapaa pääsy, ohjelma 5 e.

Erämaa iloitsee – heprealaisia ja hengellisiä lauluja klo 19 Café Sonckissa Kallion kirkon eteläpäädyssä, Itäinen papinkatu 2, 00530 Helsinki. Suvi Lehtonen-Gräsbeck, sopraano, Folke Gräsbeck, piano. Suvi Lehtonen-Gräsbeck on läpi vuosien kerännyt lauluja Israelista. Hän esittää niistä valikoiman sekä lisäksi hengellisiä lauluja. Ohjelmassa on Jerusalem-aiheisia lauluja säveltäjinä Stephen Adams, Naomi Shemer ja Hans Simon, nykyaikaisia raamatun heprealaisia lauluja Israelin naissäveltäjiltä Rachel Boskey, Batya Segal, Jill Shannon, Elisheva Shomron ja Nurit Hirsch sekä Jean Sibeliuksen Raamatullinen pianosarja Belsassarin pidot op. 51. Liput 20 e. Kesto 1 h 30 min, väliaika. Järjestää Aino Acktén kamarifestivaali ry.

Perjantaina 6.3.

Legenda klo 19 Helsingin tuomiokirkossa. Ton Koopman, Alankomaat, urut. Helsingin urkufestivaali – Helsinki Organ Festival 2020, teemana hoitava musiikki. Liput 33,50/27,50 e ja mahdolliset toimitusmaksut Lippupisteestä lippu.fi. Järj. yhteistyössä Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kanssa. Koopman on yksi maailman merkittävimpiä J. S. Bachin musiikin esittäjiä ja johtajia. Hän on perustanut legendaariset Amsterdamin barokkiorkesterin ja -kuoron. Koopman on nimitetty lukuisten yliopistojen kunniatohtoriksi ja professoriksi, minkä lisäksi hänen levytyksensä ovat ansainneet useita palkintoja eri puolilla maailmaa.

Lauantaina 7.3.

Pyhän Henrikin legenda klo 18 Paavalinkirkossa. 20-vuotisjuhliaan viettävän lauluyhtye Schola Sancti Henricin konsertissa kuullaan pyhimyslegendan osia suomeksi laulettuina sekä latinankielisiä kirkkolauluja keskiajan Suomesta. Vapaa pääsy.

Metal Angel klo 19 Johanneksenkirkossa. Gunnar Idenstam, Ruotsi, urut. Helsingin urkufestivaali – Helsinki Organ Festival 2020, teemana hoitava musiikki. Liput 28,50/22,50 e ja mahdolliset toimitusmaksut Lippupisteestä lippu.fi. Järj. yhteistyössä Johannes församlingenin kanssa. Idenstam on yksi maailman arvostetuimpia konserttiurkureita sekä lisäksi myös säveltäjä ja kansanmuusikko. Hän on ennakkoluulottomasti kaatanut urkutaiteen raja-aitoja mm. Abban perustajajäsen Benny Anderssonin kanssa ja säveltänyt sinfonista rockia uruille. Idenstam on myös voittanut Chartresin urkukilpailun improvisaatio-osuuden vuonna 1984.

Sunnuntaina 8.3.

Haydé – Traveling klo 16 Oulunkylän kirkossa, Teinintie 10, 00640 Helsinki. Haydén ja jousiorkesterin soolodebyytin konserttisarjan päätöskonsertti. Uusi sävellyksiä 17-henkiselle orkesterille tyylilajeina taidepop ja elokuvamusiikki. Esitetään debyyttilevyn kaikki kappaleet. Heidi Naukkarinen on kappaleiden sanoittaja, säveltäjä ja sovittaja. Lisäksi kuullaan Laura Tuikkasen sävellyksiä ja Johannes Österlundin sovituksia. Vapaa pääsy, ohjelma 10 e.

La Grande Finale klo 18 Kallion kirkossa. Vincent Warnier, Ranska, urut. Helsingin urkufestivaali – Helsinki Organ Festival 2020, teemana hoitava musiikki. Festivaalin päätöskonsertti. Liput 28,50/22,50 e ja mahdolliset toimitusmaksut Lippupisteestä lippu.fi. Järj. yhteistyössä Kallion seurakunnan kanssa. Warnier toimii maineikkaan Saint-Étienne-du-Mont -kirkon urkurina Pariisissa ja on työskennellyt musiikkitieteen professorina Poitiers’n yliopistossa sekä Pariisin Collège Stanislasissa. Hän on myös voittanut maailmankuulun Chartresin urkukilpailun ohjelmisto-osion vuonna 1992. Tällä hetkellä hän toimii musiikkitieteen professorina Pariisin Lycée Racinessa ja esiintyy jatkuvasti ympäri maailmaa orkesterisolistina ja soolokonsertein.

Rossinin Piéta – paastonajan lauluja klo 18 Laajasalon kirkossa, Reposalmentie 13, 00840 Helsinki. Sopraano Johanna Engelbarth, mezzosopraano Laura Mäkitalo ja pianisti Marjukka Andersson. Vapaa pääsy, ohjelma 10 e.

Keskiviikkona 11.3.

Juvenalian musiikkiopiston konsertti klo 18 Pitäjänmäen kirkossa, Turkismiehenkuja 4, 00370 Helsinki. Juvenalian musiikkiopiston harmonikkaluokan konsertti. Vapaa pääsy.

Järjestyksessä seuraavat konsertit ovat alla: