25.01. Onneksi olkoon: Paavo, Pauli, Paul, Paavali | Palaute | På svenska | In English

Kallion kirkko

Piispa Irja Askola avaa Ekumeenisen Karmeliittayhteisön kontemplatiivisen messun syyskauden

Kallion seurakunta

18.08.2016, 13:35 /  päivitetty 18.08.2016, 13:37

Ekumeenisen Karmeliittayhteisö viettää kontemplatiivista messua Kallion kirkossa joka kuukauden viimeisenä lauantaina klo 18. Syyskauden ensimmäisen messun lauantaina 27.8. toimittaa piispamme Irja Askola - lämpimästi tervetuloa messuun!

Ekumeenisen Karmeliittayhteisön kontemplatiiviseen messuun on yhdistetty lauantai-illan vesper. Paikalle voi tulla jo puoli tuntia ennen messun alkua hiljentymään vain kynttilöiden valaisemaan kirkkoon ja kuuntelemaan suurten karmeliittaopettajien Ristin Johanneksen ja Avilan Teresan teksteihin sävellettyä musiikkia, joka saattelee meitä karmeliittojen kontemplatiiviseen henkeen.

Kontemplatiivinen messu etenee rauhallisesti; siihen kuuluu muutamia pidempiä hiljaisia jaksoja. Messussa on monia kauniita ominaispiirteitä, esimerkiksi vanha juhlallinen tapa rukoilla Isä meidän -rukous. Nykyiseen Raamattuun muutama vuosi sitten lisättyihin Apokryfikirjoihin kuuluva Kolmen miehen kiitoslaulu toteutetaan vuorolauluna.

Koska Kallion kirkossa on rippituoli, messun yhteydessä on myös mahdollisuus yksityiseen rippiin. Rippipappi on paikalla klo 17-17.30.

Messun jälkeen on tilaisuus lyhyeen keskustelu- ja tutustumishetkeen ekumeenisten karmeliittojen seurassa teekupin äärellä.