07.08. Onneksi olkoon: Lahja | Palaute
Koko Helsinki

Joulu - Jeesuksen syntymäpäivä

Piirrettyjä värikkäistä kuusia mustaa taustaa vasten ja nuottikuvioita
Punainen radio jonka kylkeen nojaa kaksi kasettia. Jouluradion logo ja teksti Kaikkien aikojen joulumusiikkia.

Tapahtumat

Kalenteri ja kellosymboli 26.11.2022 klo 10:00 - 12:45 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboliMikaelinkirkko
Kalenteri ja kellosymboli 27.11.2022 klo 10:00 - 11:00 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboliOulunkylän kirkko
Kalenteri ja kellosymboli 27.11.2022 klo 18:00 - 19:00 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboliKäpylän kirkko
Kalenteri ja kellosymboli 04.12.2022 klo 10:00 - 11:00 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboliOulunkylän kirkko
Kalenteri ja kellosymboli 04.12.2022 klo 18:00 - 19:00 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboliKäpylän kirkko
Kalenteri ja kellosymboli 11.12.2022 klo 18:00 - 19:00 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboliKäpylän kirkko
Kalenteri ja kellosymboli 18.12.2022 klo 10:00 - 11:00 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboliOulunkylän kirkko

Uutiset

Rauhallista joulua


Vuosi 2021 saapui toisenlaisena kuin toivottiin. Myös joululla on tapana poiketa odotuksistamme. Yhtenä vuonna ripustamme koristeita kuuseen naurun saattelemana, toisena vuonna oksia painavat huolet tai suru. Onneksi joulu ei ole sen puitteissa, vaan sanomassa: ”Teille on syntynyt Vapahtaja!” Siksi mitään elämästä ei tarvitse kiillottaa, parannella tai peitellä juhlaa varten.


‍Jouluevankeliumi stadin slangilla


Sillon Augustus, joka oli niinku keisarina, anto käskyn, ett jengin koko valtakunnas tarvii pistää sille verot. Tää oli eka kerta ku se verotti ja sillon tää Kvirinius oli Syyrias dirikana. Kaikki jengi lähti hoitaan hommat verovirastoon, jokanen omaan stadiinsa.

Niin toi Joosefkin lähti Galileasta, Nasaret-Citystä, ja meni kynittäväks Juudeaan Daavidin stadiin, koska se kuulu Daavidin porukoihin. Se tsöras sinne yhdessä Marian, sen gimmafrendin kanssa, joka venas beibii. Ja ku ne oli siellä, se Maria alko synnyttää. Se oli sen eka, ja se oli kundi, siis se skidi. Maria pisti sille kapalot ja duunas sen seimeen, koska ne ei päässy paikalliseen moteliin ku se oli ihan täys.

No, siellä lähellä oli jotain ihme paimenii yöllä tsiigaan niiden elukoita. Ja äkkiä niiden edessä stondas Herran enkeli ja Herran lysis ympäröi ne. Mutt se enkuli alko heittää läppää: "Ei mitää hämminkii hei. Mä ilmotan teille karseen ilon, ja se koskee koko jengii. Just tänään teille on Daavidin stadissa syntyny Vapahtaja. Se on Kristus. Tää on teille niinku merkkinä: se skidi bunkkaa seimessä pamperseissa." Ja samalla hetkellä enkelin ympärillä oli tosi hevi taivaallinen sotajengi, joka präis tö Loord ja sano:

"Jumalan on kunnia ylhäällä ja rauha täällä alhaalla meikäläisten joukossa, joita se diggaa."

Kun enkelit siit sitt silpas takas taivaaseen, paimenet funtsi: "Lets kou to Piitlehem. Siellä me nähdään, mikä homma tää oikein on, tää mistä Herra meille kerto." Ne lähti kiitään ja löysi Marian ja Joosefin ja sen skidin, joka bunkkas seimessä. Kun ne näki tän, ne kerto kaiken mitä ne tiesi skidistä. Jokanen, joka kuuli paimenten jutut, oli ihan ulalla. Mutt Maria stikkas kaikki sanat ja happeningit sydämeensä ja funtsi siellä näitä juttuja.

Paimenet lähti takas ja ne kiitti mennessään Jumalaa siitä, minkä ne oli kuullu ja mitä nähny. Kaikki oli just niin siistii ku niille oli sanottu.