22.10. Onneksi olkoon: Anja, Anita, Anniina, Anitta, Anette | Palaute
Jakomäen kirkko

Sunnuntain 11.7. messut ja hartaudet

Malmin seurakunta

09.07.2021, 11:02 /  päivitetty 15.07.2021, 15:31
Tulevana sunnuntaina Malmin seurakunnassa on tarjolla monipuolinen valikoima messuja ja hartauksia. Osallistu messuun Malmin kirkossa, luontokirkkoon Jakomäessä, iltamessuun Viikin kirkossa tai kuuntele musiikkimessua Ylen radio 1 -kanavalta.
Malmin, Viikin ja Jakomäen kirkkojen kuvat sekä teksti: sunnuntain 11.7. messut ja hartaudet. Älä pelkää.

su 11.7. Rakkauden laki

Kristus tuli täyttämään Jumalan tahdon ja käskyt, ei kumoamaan niitä. Siksi myös kristityn on noudatettava rakkauden lakia, vieläpä paremmin kuin lainopettajien ja fariseusten. Pyrkiessään tähän kristitty on valmis luopumaan jopa omista oikeuksistaan lähimmäistensä hyväksi ja osoittamaan rakkautta myös vihamiehilleen.

Lue päivän tekstit täältä.

Messun Malmin kirkossa klo 10 toimittavat Esko M. Laine, Sari Hakuri ja Timo Olli.

”Vihollisrakkaus ja toisen posken kääntäminen ovat olennainen osa kristinuskoa. Mistä ne ovat peräisin ja ovatko ne enää tässä maailmassa uskottavia? Mitä niistä tulisi ajatella maailmassa, jossa myös teini-ikäiset syyllistyvät henkirikoksiin?” Esko M. Laine pohtii.

Iltamessun Viikin kirkossa klo 18 toimittavat Sofia Tuomenvirta ja Timo Olli.

"Viikin kirkon iltamessussa pohdimme uskoa ja rakkautta ja ihmettelemme, miksi ihmeessä pitää rakastaa vihollisiakin", kertoo Sofia Tuomenvirta.

Luontokirkon Jakomäessä klo 16 toimittavat Kirsi Ojansuu-Kaunisto ja Taru Hämäläinen.

Kirsi Ojansuu-Kaunisto: ”Puhun Jumalan radikaalista rakkaudesta, joka on niin toisenlaista kuin meidän ihmisten. Me mieluusti haemme hyväksyntää ja rakkautta niiltä, joista pidämme ja joiden kanssa viihdymme. On niin inhimillistä elää tällaisessa omassa kuplassa. Mutta Jeesus antoi radikaalin rakkauden ohjeen: ’Rakastakaa vihamiehiänne, tehkää hyvää niille, jotka teitä vihaavat...’ Maailma olisi todellakin huomattavasti parempi paikka elää, jos toimisimme Jeesuksen Kristuksen ohjeen mukaisesti.”

Tilaisuus järjestetään kirkon pihamaalla, joten varaudu pukeutumalla säänmukaisesti. Tilaisuus on esteetön.

Hyvyyden valtava voima -musiikkimessu Viikin kirkosta klo 10.00 Yle radio 1

Jumalanpalveluksen musiikin, liturgian ja saarnan toteuttavat yhdessä pastorit Elsa Sihvola ja Tuomas Meurman sekä kanttori Mari Torri-Tuominen ja muusikko Camilla Bäckman. Jeesus vastaa pahuuden kierteeseen kohtuuttomalla hyvyydellä. Heinäkuun musiikkimessussa katetaan juhlapöytä vihollisille ja siunataan niitä, jotka meitä kiroavat.

Kuuntele messu täältä!