22.10. Onneksi olkoon: Anja, Anita, Anniina, Anitta, Anette | Palaute
Jakomäen kirkko

Mitä kuuluu asuinalueellesi? Tule keskustelemaan!

Malmin seurakunta

23.04.2021, 10:59 /  päivitetty 23.04.2021, 13:20
Mitä kuuluu Malmille ja Jakomäkeen, entä Viikkiin tai Puistolaan? Tule mukaan Malmin seurakunnan organisoimiin Erätauko-keskusteluihin, jotka järjestetään etäyhteyksin 4.5. ja 6.5. klo 18.
Mainos: Mitä meille kuuluu

Toukokuun alussa on hyvä mahdollisuus keskustella siitä, mitä on hyvä elämä omalla asuinalueella sekä mihin kuntapäättäjien tulisi kiinnittää erityistä huomiota. Malmin seurakunta organisoi seitsemän alueellista Erätauko-keskustelua, joissa kuunnellaan koillishelsinkiläisten tuntoja.

Osallistujilla on siis hieno mahdollisuus jakaa kokemuksia samalla alueella asuvien ihmisten kanssa, jotka ovat kenties eri-ikäisiä ja erilaisessa elämäntilanteessa. Parhaimmillaan keskustelu lisää ymmärrystä omasta elinympäristöstä ja arjesta, jota itse kukin elää.

”Keskustelujen näkökulma on arkielämässä. Ne eivät ole poliittisia keskusteluja, mutta katsotaan, mitä niistä kumpuaa. Järjestämme myös kuntavaali-illan 19.5. etäyhteyksin ja voimme viedä Erätauko-keskusteluista terveisiä sinne”, diakoniajohtaja Elina Leppihalme kertoo.

Miksi kirkkoa kiinnostaa kuntavaalit?

Miksi kirkko ottaa toimintansa alle kuntavaalit, saattaa joku pohtia. Onko seurakunnalla oma poliittinen agenda?

”Ensinnäkin seurakunta on kiinnostunut alueensa ihmisistä, heidän koko elämänkokonaisuudestaan”, Malmin Varustamon toiminnanjohtaja Heta Kiiski sanoo.

”Haluamme seurakuntana vaikuttaa kaikkien ihmisten hyvinvointiin. Siksi tarjoamme alustan, jossa tavallisen ihmisten ääni voi tulla kuuluviin, mahdollisesti myös syrjäytettyjen ihmisten äänet”, hän jatkaa.

”Kirkko ei siis mene minkään puolueen taakse. Malmin seurakunnalla ei ole omaa puoluepoliittista kantaa. Sen sijaan haluamme tehdä työtä sen eteen, että ihmiset kokisivat voivansa itse vaikuttaa oman elämänsä asioihin”, diakoniajohtaja Elina Leppihalme sanoo.

Onko minulla vaikuttamismahdollisuuksia?

Elina Leppihalme viittaa myös Sitran tulevaisuusselontekoon, jossa todetaan, että ihmiset voivat kokea hyvin eri tavoin omat vaikuttamismahdollisuutensa.

“Matala tulotaso on yhteydessä siihen, että ihminen kokee omat vaikuttamismahdollisuutensa muita heikommaksi”.

”Koillishelsinkiläiset eivät ole olleet kovin vahvasti edustettuina helsinkiläisessä päätöksenteossa. On kuitenkin havaittu, että sellaisella alueella, jossa asuu kuntapäättäjä, koulujenkin asema on parempi kuin alueella, jossa ei asu yhtään kuntapäättäjää,” Leppihalme, hän jatkaa.

Erätauko on keskustelumenetelmä, joka on kehitetty Sitrassa. Aiemmin Malmilla on jo pidetty poikkeusajan dialogeja, joista on hyviä kokemuksia. Jokaiseen keskusteluun mahtuu enintään kymmenen ihmistä. Ks. lisää menetelmästä.

Ilmoittaudu mukaan


Voit ilmoittautua mukaan sähköpostitse 2.5.2021 mennessä.

4.5. Mitä kuuluu Jakomäki? paula.narhi@evl.fi

4.5. Mitä kuuluu Malmi - Pukinmäki - Tapaninvainio? meri.ala-kokko@evl.fi

4.5. Mitä kuuluu Viikki? kia.raitaranta@evl.fi

4.5. Mitä kuuluu Tapanila? elina.leppihalme@evl.fi

4.5. Mitä kuuluu Siltamäki - Suutarila? heta.kiiski@evl.fi

6.5. Mitä kuuluu Pihlajamäki? sari.hakuri@evl.fi

6.5. Mitä kuuluu Tapuli – Puistola? veera.wallenius@evl.fi