22.10. Onneksi olkoon: Anja, Anita, Anniina, Anitta, Anette | Palaute
Jakomäen kirkko

Heikki Arikan lähtösaarna su 18.4. klo 10 Malmin kirkossa

Malmin seurakunta

14.04.2021, 17:34 /  päivitetty 18.04.2021, 10:07
Heikki Arikka pitää viimeisen saarnansa Malmin kirkkoherrana ensi sunnuntaina klo 10 Malmin kirkossa. Liity suorana striimattavaan jumalanpalvelukseen Malmin seurakunnan nettisivuilla tai Malmin seurakunnan Facebookissa.
Malmin seurakunta

Heikki Arikka on toiminut Malmin seurakunnan kirkkoherrana vuodesta 2016. Kun kesäkuussa Arikka siirtyy Länsi-Suomen Diakonialaitoksen säätiön ja Diakon Palvelut -konsernin toimitusjohtajaksi, Malmilla käynnistyy uuden kirkkoherran haku. Arikan läksiäisjumalanpalvelus toteutuu korona-ajan mukaisesti vain verkkotapahtumana. Kirkkoherran lisäksi jumalanpalvelusta ovat toteuttamassa pastori Anni Punkka ja musiikissa J. Jyrä, Kaisu Rauhamaa sekä Mari Torri-Tuominen.  Katso jumalanpalvelus Facebookista tai alta su klo 10. Sitä ennen näet tallenteena edellisen sunnuntain lähetyksen. Kolehti kannetaan Kansan Raamattuseuralle.

Viisi vuotta rohkeita uudistuksia 

Heikki Arikan johdolla Malmin seurakunnassa on tehty monia rohkeita uudistuksia ja innovatiivisia avauksia. Noin sadan hengen työyhteisöä ja toimintakulttuuria on muutettu vastaamaan paremmin tämän päivän tarpeita. Taloutta on hoidettu johdonmukaisesti ja ennakoiden siten, että myös tulevina vuosina on mahdollista toimia mielekkäästi.

Muutoksen perustana on ollut kirkon asiantuntijoiden työstämä Missiologian tuntemus ja osaaminen kirkon työssä -raportti, joka julkaistiin vuonna 2018. Sen antaman tilannekuvan mukaan kirkon on panostettava uudella tavalla medianäkyvyyteen ja yhteisölähtöiseen työhön ja suuntauduttava sinne, missä ihmiset jo luontaisesti käyvät. Tämä kaikki loi pohjan uudelle strategiselle suunnalle, jonka seurakuntaneuvosto katsoi elintärkeäksi.  Lähetyskäskystä nouseva Menkää ja tehkää! on ollut seurakunnan toiminnan ydinajatus Arikan aikana.

Projektipappeja, kansalaisvaikuttamista ja vaikuttavaa viestintää 

Viiden vuoden aikana seurakuntaa on rakennettu ihmisten keskellä toimivaksi yhteisöksi. Jalkautuvat papit ovat tehneet työtä ostoskeskusten kuppiloissa, Malmin Teboililla ja hautausmaalla. Koronavuoden Mitä kuuluu? -puheluilla on tavoitettu tuhansia alueen ihmisiä. Kirkonmenoihin pääsee kännykästä ja eri ikäisille suunnatut video- ja somesisällöt tavoittavat uusia yleisöjä. Viestinnästä ja rohkeudesta seurakunnan Älä pelkää -brändin alla on saatu myös valtakunnallista ammatillista tunnustusta.