29.09. Onneksi olkoon: Mikko, Mika, Mikael, Miika, Miikka, Miska, Miko, Mikaela | Palaute
Hyvän toivon kappeli

Lepoa koko olemukselle kehollisessa taideretriitissä - ilmoittaudu mukaan!

Tuomiokirkkoseurakunta

09.07.2019, 15:35 /  päivitetty 09.07.2019, 16:04
Tule hoitamaan koko olemustasi meditatiivisen liikkeen, taiteen, musiikin ja hiljaisuuden ääreen keholliseen taideretriittiin Hyvän toivon kappeliin lauantaina 31.8. Retriittipäivässä Hyvän toivon kappelissa Jätkäsaaressa tavoitellaan yhdessä hiljaisuutta ja puhumattomuuden rauhaa.
Kehollinen taideretriitti Jätkäsaaressa

Kehollinen taideretriitti tarjoaa tilan oman sisimmän kuuntelemiselle Jumalan edessä. Hyödynnämme kappelin eri tiloja taiteelliseen työskentelyyn, meditatiiviseen hiljaisuuteen ja ruokailuun. Retriitin aikana on mahdollista tulla tietoiseksi omaa ydintä vahvistavista elementeistä ja kokea ryhmän kannatteleva voima.

Meditatiivisen tanssityöskentelyn viitekehyksenä on kristillis-ekumeenisen pyhän tanssin traditio. Tanssimme tasa-arvoisessa piirimuodossa hitain ja helpoin askelin. Liikekuvioita toistetaan rauhoittavan elävän musiikin säestyksellä. Pianon, sellon, kitaran ja klarinetin sävelet palvelevat myös päivän hiljentymishetkien yhteydessä. Kuvallisen ja kirjallisen työskentelyn lähtökohtana on spontaani, assosiatiivinen ja kokeileva itseilmaisu. Käyttämiämme materiaaleja ovat kuivapastellit, savi ja sanat. Kuvallinen ja kirjallinen työskentely syventää keskittymistä ja ravitsee tekijäänsä värein ja sanoin.

Retriittipäivän ohjaavat tanssija–teologi Tiina Sara-aho, sosionomi–kuvataiteilija Lilli Kinnunen ja yhteisömuusikko–teologi Elsa Sihvola. Kehollisessa taideretriitissä vuorottelevat meditatiivinen pyhä tanssi, kuvallinen ja sanallinen työskentely sekä hiljentyminen ja musiikki. Mitään ennakkotaitoja ei tarvita.

Kehollinen taideretriitti la 31.8. klo 10-18 Hyvän toivon kappelissa, Länsisatamankatu 26. Retriittipäivän hinta on 20 euroa, sisältäen ohjauksen, tarvikekulut ja ruokailun päivän aikana. Retriitti on suunnattu täysi-ikäisille. Mukaan mahtuu 20 ensimmäistä. Lisätietoja Elsa Sihvola, elsa.sihvola@evl.fi, 050 598 0823

Ilmoittautuminen tämän linkin kautta.