25.09. Onneksi olkoon: Kullervo | Palaute
Hyvän toivon kappeli

Kirkot saavat täyttyä jo puoliksi!

Tuomiokirkkoseurakunta

15.06.2021, 16:12 /  päivitetty 14.09.2021, 15:21
Tervetuloa kirkkoon! Koronarajoitukset Tuomiokirkkoseurakunnassa jatkuvat, mutta kirkot ovat auki ja monipuolinen toiminta jatkuu. Kaikessa toiminnassamme otetaan edelleen huomioon turvallisuus. Uudet rajoitukset ovat voimassa 4.-30.9.
Kuvassa Helsingin tuomiokirkko ja sen edessä iloinen tyttö kädet ylhäällä

Tervetuloa kirkkoon turvallisesti! Noudatamme Tuomiokirkkoseurakunnassa viranomaisten ja Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin ohjeita.

Helsingin hiippakunnan seurakuntien sisätiloissa voidaan järjestää yli kymmenen henkilön tilaisuuksia edellyttäen, että tilaisuuden osallistujamäärä on enintään 50 % tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä tai käytettävissä olevien istuma- tai seisomapaikkojen määrästä, osallistujien on tosiasiallisesti mahdollista välttää fyysinen kontakti toisiinsa ja turvallisuus voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 antamaa ohjetta.

Ulkotiloissa voidaan järjestää yli 50 henkilön tilaisuuksia edellyttäen, että osallistujien on tosiasiallisesti mahdollista välttää fyysinen kontakti toisiinsa ja turvallisuus voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 antamaa ohjetta.

Kaikissa seurakuntien tiloissa suositellaan edelleen vahvasti huolehtimaan turvaväleistä ja käyttämään maskeja, ellei maskin käytölle ole terveydellistä estettä.

Kokoava toiminta jatkuu turvallisesti

Lasten ja nuorten toiminta sekä kerhot ja muut kokoavat tilaisuudet jatkuvat edelleen, mutta yhä suuremmin osallistujamäärin.

Tiedot seurakunnan toiminnasta päivittyvät myös verkkosivujen tapahtumakalenteriin.

Tilakohtaiset osallistujarajasuositukset 4.-30.9.:

Kirkkot ja kappelit

- Agricolan kirkko 500 hlö

- Hyvän toivon kappelisali 50 hlö

- Suomenlinnan kirkko 125 hlö

- Tuomiokirkko 650 hlö

- Tuomiokirkon kappeli 35 hlö

- Vanha kirkko 250 hlö ja lehteri 75 hlö

Kasuaalien jatkoja varten varattavat tilat

- Agricolan kirkon krypta 175 hlö

- Annankulman sali 25 hlö

- Hyvän toivon kappelin pasaati + ankkuri (+ simpukka) 25 hlö

- Hyvän toivon kappelin Pasaati 15 hlö

- Hyvän toivon kappelin Ankkuri 10 hlö

- Katajanokan seurakuntakoti 25 hlö

- Suomenlinnan kirkon krypta 30 hlö

Jumalanpalvelukseen voi osallistua edelleen myös verkossa

Tuomiokirkkoseurakunta tukee edelleen ihmisiä hengellisesti ja tarjoaa mahdollisuuden osallistua seurakunnan toimintaan verkon välityksellä.

Tuomiokirkkoseurakunta lähettää Tuomiokirkosta edelleen joka sunnuntai klo 10 jumalanpalveluksen suorana verkossa. Jokainen on tervetullut mukaan verkkoyhteisöön seurakunnan Facebook-sivun tai Youtuben kautta. Jumalanpalveluksen tallenne on katsottavissa kahden viikon ajan, joten siihen voi osallistua myös myöhemmin.

Seurakunnan kirkot ovat avoinna normaalein aikatauluin

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kirkot ovat olleet koronarajoituksien aikana päivittäin avoinna hiljentymistä ja rukousta varten. Kirkkojen aukiolot jatkuvat normaalein aukioloin.

  • Tuomiokirkko on avoinna päivittäin klo 9-18. Messu torstaisin klo 12, lauantaisin klo 18 ja sunnuntaisin klo 10.
  • Vanha kirkko, Lönnrotinkatu 6, on avoinna pe klo 12-15. Messu sunnuntaisin klo 10.
  • Mikael Agricolan kirkko, Tehtaankatu 23, avoinna ma, ti ja to klo 9-15, pe klo 9-14 ja viikonloppuisin tilaisuuksien yhteydessä. Messu sunnuntaisin klo 12. Lisäksi sunnuntaisin anglikaaninen messu klo 10 ja Tuomasmessu klo 18.
  • Suomenlinnan kirkko avoinna ke klo 11:30–13:30, ja to-su klo 12–16, messu kuukauden 1. sunnuntai klo 14.
  • Hyvän toivon kappeli, Länsisatamankatu 26, on avoinna ma ja to klo 16-19. Messu sunnuntaisin klo 12.

Keskusteluapua ja tukea tarjolla

Tuomiokirkossa päivystää pappi tiistaisin ja torstaisin klo 15-17. Tarjoamme mahdollisuutta rukoukseen, keskusteluun tai huolien jakamiseen joka päivä myös puhelimitse klo 9–21 numerossa 09 2340 6102. Puhelimeen vastaavat seurakunnan työntekijät ja käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia.

Voit myös olla suoraan yhteydessä kaikkiin työntekijöihimme normaaliin tapaan, yhteystiedot löydät tästä linkistä ja tietoja diakoniatyöstä tästä.

Lisää tietoa seurakuntia koskevista päivitetyistä linjauksista löytyy myös mm. hiippakunnan verkkosivuilta.

Toivotamme voimia ja kärsivällisyyttä tarkentuvien ohjeiden keskelle. Tervetuloa kirkkoon edelleen turvallisesti paikan päälle tai kotoa käsin striimin äärelle!

(Tuomiokirkkoseurakunnan viestintä 15.6.2021/LK. 28.6. muokattu messutietoja Agricolan osalta. 15.7. päivitetty voimassaolevien ohjeiden jatko 10.8. asti. 9.8. päivitetty ohjeet 26.8. asti. 13.8. ja 18.8. päivitetty ohjeet 12.9. asti. 6.9. päivitetty 30.9. asti/KK)