25.09. Onneksi olkoon: Kullervo | Palaute
Hyvän toivon kappeli

Kävellään yhdessä kirkolta kirkolle lauantaina 12.6.!

Tuomiokirkkoseurakunta

02.06.2021, 12:51 /  päivitetty 23.06.2021, 14:05
Tule mukaan kirkkopyhiinvaellukselle tutustumaan Tuomiokirkkoseurakunnan alueen kirkkoihin Helsingin keskustassa lauantaina 12.6. Tarjolla on kaksi eri kierrosta, joista voi valita itselleen sopivimman. Molemmat kierrokset lähtevät Vanhalta kirkolta, Lönnrotinkatu 6.
Kävellen kirkolta kirkolle puu ja siluetti-ihmisiä taustalla

Lyhyemmän reitin (reitti 1) kävelijät lähtevät liikkeelle Vanhalta kirkolta klo 15.15. kulkien kohti Punavuorta ja Mikael Agricolan kirkkoa (Tehtaankatu 23). Sieltä matka jatkuu Tuomiokirkolle (Unioninkatu 29) ja lopuksi päättyen lähtöpaikkaan Vanhalle kirkolle. Reitin pituus on noin 4 km ja sen kulkemiseen on varattu aikaa noin 1,5 tuntia mahdollisesti hetkeksi kohteilla pysähtyen.

Pidemmän reitin (reitti 2) kulkevat lähtevät liikkeelle Vanhalta kirkolta klo 14.15. Matka kulkee kohti Jätkäsaarta ja Hyvän toivon kappelia (Välimerenkatu 26). Sen jälkeen matka jatkuu Punavuoren Mikael Agricolan kirkon kautta kohti Tuomiokirkkoa, jonka jälkeen matka päättyy lähtöpisteeseen Vanhalle kirkolle. Reitin arvioitu pituus on noin 7 km ja sen kulkemiseen on varattu aikaa reilut kaksi tuntia mahdolliset pysähdykset huomioiden. .

Kirkkopyhiinvaellukselle ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, vaan riittää, kun tulee Vanhalle kirkolle ennen lähtöaikaa.

Kävelykierroksien jälkeen n. klo 17 Vanhalla kirkolla juodaan yhdessä vielä kahvit ja pidetään pieni rukoushetki. Reippailijoita muistutetaan varautumaan sään mukaisesti ja lämpimällä säällä ottamaan mukaan vesipullot.

(Tuomiokirkkoseurakunnan viestintä 2.6.2021/LK)