20.01. Onneksi olkoon: Sebastian | Palaute
Hyvän toivon kappeli

”Joulu kulkee sisällämme” – Uudistettu Katedraali-lehti jaetaan koteihin tällä viikolla

Tuomiokirkkoseurakunta

24.11.2020, 15:52 /  päivitetty 26.11.2020, 12:19
Katedraali on Tuomiokirkkoseurakunnan jäsenlehti. Tänä jouluna sisällön suunnittelussa on huomioitu poikkeusaika. Lue ja kommentoi somessa #katedraali2020.
Kuvassa vaaleanpunaisella taustalla Helsingin tuomiokirkko sekä sen edustalla sinisiä, kultaisia ja punaisia joulukuusia.

Tapahtumien ja tilaisuuksien sijaan lehden ydin on tänä vuonna joulun sanomassa. Monet perinteiset tapahtumat eivät toteudu – ainakaan sellaisenaan. Useat kaupunkilaiset viettävät joulun yksin tai muutaman läheisen kanssa kotona.

Katedraali tuo sanoman kotiin. Sieltä löytyy vinkkejä myös siihen, milloin kannattaa avata YouTube-kanava, Facebook-sivu tai seurakunnan verkkosivu.

Tuomiorovasti Marja Heltelä kirjoittaa:

– Jumalan rakkaus yltää ensimmäisen joulun lailla tänäkin jouluna jokaiseen kotiin ja jokaisen ihmisen luo. Sinunkin luoksesi.

Joulu ei jää väliin

Joulu tulee myös tänä vuonna, se ei koskaan jää väliin. Kuten Laura Kolbe lehden haastattelussa toteaa, joulu kulkee yhteisessä muistissamme riippumatta siitä, missä olemme ja miten sitä vietämme.

Mitä kaikkea tähän tulevaan jouluun liittyy? Millaisia ajatuksia joulu herättää nyt, kun siitä on tulossa varsin erilainen kuin koskaan aiemmin? Millainen on tämän joulun tarina?

Haastattelut kertovat joulun muistoista

Professorit Laura Kolbe ja Henrietta Grönlund, muusikko Tommi Kalenius, opiskelija Sofia Oranen, tuomiorovasti Marja Heltelä ja perhekerhossa lapsensa kanssa leikkivä Tiina Jäppinen pohtivat tässä Katedraali-lehdessä joulua, sen merkitystä, muistoja ja toiveita.

Katedraali-lehti on noudettavissa myös Tuomiokirkosta, Vanhasta kirkosta, Hyvän toivon kappelilta, Suomenlinnan kirkosta, Johanneksenkirkolta, Mikael Agricolan kirkolta sekä seurakunnan kirkkoherranviraston oven edestä (Bulevardi 16b, 1. kerros, ala-aula). Kaikissa jakopisteissä lehden pitäisi olla viimeistään to 26.11. mennessä.

Kaikki Katedraali-lehden verkossa julkaistavat sisällöt löydät täältä.