08.12. Onneksi olkoon: Kyllikki, Kylli | Palaute
Hyvän Paimenen kirkko

Turvallisesti kirkossa

07.08.2020, 13:37 /  päivitetty 04.10.2021, 09:12
Turvallisuuden takaamiseksi kirkollisissa toimituksissa kuten vihkimisissä ja muissa seurakuntatilaisuuksissa noudatetaan viranomaisohjeita, joilla koronaviruksen leviämistä pyritään estämään.
Diakoni ja asiakas keskustelevat maskit kasvoilla

Seurakunnan tilaisuuksissa suositellaan pidettävän maskia. Pääsääntöisesti seurakuntalaisia pyydetään käyttämään ja tuomaan mukanaan oma maski, mutta osassa seurakuntia tilaisuuksissa voi olla saatavilla maskeja. Katso Helsingin hiippakunnan voimassa olevat suositukset täältä.

Piispat suosittelevat, että jumalanpalveluksissa, seurakunnan tiloissa järjestettävissä kirkollisissa toimituksissa kuten vihkimisissä ja muissa seurakuntatilaisuuksissa noudatetaan edelleen viranomaisohjeita, joilla koronaviruksen leviämistä pyritään estämään. Myös osallistujamääriä suositellaan rajaamaan niin, että 1–2 metrin turvaväleistä pystytään huolehtimaan.

Pienissä kirkoissa ja kappeleissa esimerkiksi vihkitilaisuuksissa vieraita saattaa kuitenkin olla kutsuttuina niin paljon, että suositus turvaväleistä ei toteudu. Varmistathan seurakunnasta tai toimitukseen varaamaltasi papilta, mikä kirkon maksimi henkilömäärä on nyt korona-aikana. Pyrimme pitämään tiedot ajantasaisina, mutta tilanteiden muuttuessa nopeastikin tuplavarmistus on tarpeen.

Vihkiparin ja juhlavieraiden turvallisuus on etusijalla. Pienetkin flunssaoireet ovat este juhliin osallistumisille. Varovaisuudessa ja turvallisuudessa on kyse myös lähimmäisenrakkaudesta ja heikoimmista huolehtimisesta. Vihkimistä tai muuta kirkollista toimitusta seuraava hääjuhla, kastejuhla tai muistotilaisuus ovat yksityistilaisuuksia ja niiden järjestämisessä on noudatettava AVI:n kulloistakin voimassa olevaa ohjeistusta, jotka löydät täältä.