16.04. Onneksi olkoon: Patrik, Jalo | Palaute
Honkanummen hautausmaa

Honkanummen krematorio

14.08.2023, 13:07
Hautausmaan krematorio rakennettiin vuonna 1991 ja sen suunnitteli Arkkitehtitoimisto Pirkko ja Pekka Piirta. Krematorio sijaitsee kappelirakennuksen pohjakerroksessa. Krematoriossa on kaksi tuhkausuunia, joista jälkimmäinen on rakennettu vuonna 2002. Krematorio on yhteinen Helsingin ja Vantaan seurakuntayhtymien kesken.
Honkanummen krematorio

Uurnan nouto

Helsingin seurakuntayhtymän hautapalveluissa sovitaan uurnan hautaanlaskun ajankohdasta. Tuhka on haudattava vuoden kuluessa tuhkauksesta ja se voidaan säilyttää krematoriossa veloituksetta tämän ajan. Tuhka on haudattava välittömästi luovutuksen jälkeen lopulliseen hautapaikkaan. Tuhkaa ei ole mahdollista jakaa (Hautaustoimilaki 18 – 19 §).

Uurnaa noutavalla omaisella tulee aina olla tiedossa vainajan henkilötunnus.

Uurna voidaan luovuttaa ainoastaan, mikäli vainajan henkilötunnus on noutajalla tiedossa ja uurnan noutaja todistaa myös oman henkilöllisyytensä.

Uurna luovutetaan ainoastaan hautaamista varten ja hautauspaikan täytyy olla tiedossa uurnaa noudettaessa.

Uurnia luovutetaan Honkanummella ja Malmilla ti-la klo 9-15 välisenä aikana. Juhlapyhien yhteydessä on syytä varmistaa etukäteen, onko uurnan noutaminen mahdollista. Juhlapyhien yhteyteen osuvina toimituksettomina päivinä uurnia ei luovuteta (esim. pääsiäislauantai).

Auton voi ajaa kappelin sivulla olevalle parkkipaikalle.