23.05. Onneksi olkoon: Lyydia, Lyyli | Palaute | På svenska | In English

Hietaniemen hautausmaa

HIETANIEMESSÄ 6/12 2018 TAPAHTUVAA

Hautausmaat

04.12.2018, 16:22
SEPPELEENLASKUTILAISUUS KLO 09.00 - Pääkaupunkiseudun opiskelijat juhlivat Suomen itsenäisyyttä opiskelijoiden itsenäisyyspäivän juhlakulkueessa, KLO 16 alkaen. Ensimmäinen ylioppilaiden soihtukulkue järjestettiin vuonna 1951.

HELSINGIN VARUSKUNNAN KOMENTAJISTON SEPPELEENLASKUTILAISUUS: HIETANIEMEN
HAUTAUSMAALLA 6.12.2018 KLO 09.00:

Helsingin varuskunnan päällikkö, joukko-osastojen ja -yksikköjen komentajat sekä erillisten laitosten johtajat (vast) laskevat seppeleet Hietaniemen hautausmaalla Sankariristille sekä Suomen marsalkka Mannerheimin haudalle 6.12.2018 kello 09.00 alkaen.

• Seppeleenlaskijoiden odotetaan saapuvan kello 08.45 mennessä hautausmaan pääportille (Hietaniemenkatu 20).

• Kunniavartiot asetetaan Sankariristille, marsalkka Mannerheimin haudalle ja Sodissa kaatuneiden romanien muistomerkille klo 08.50 mennessä.

• Kunniakomppania ja soittokunta siirtyvät jalkautumisalueelta Hietaniemenkadulta Sankariaukiolle klo 08.43 alkaen. Kunniakomppania ja soitto-osasto ryhmittyvät Sankariaukiolle kello 08.55 mennessä.

• Ryhmittyminen Holvipihalle ryhmitytään liikkeellelähtövalmiuteen klo 08.57 mennessä.

Pääkaupunkiseudun opiskelijat juhlivat Suomen itsenäisyyttä opiskelijoiden itsenäisyyspäivän juhlakulkueessa 6.12.

Pääkaupunkiseudun ylioppilas- ja opiskelijakunnat juhlivat itsenäisyyspäivää viimevuotiseen tapaan yhdessä. Tänä vuonna opiskelijat liittyvät kulkueeseen kestävän kehityksen ja Suomen luonnon puolesta. Tapahtuman järjestävät pääkaupunkiseudun ylioppilaskunnat HYY, AYY, TaiYo ja SHS, opiskelijakunnat METKA ja Helga sekä Kadettitoverikunta.

Kulkue on täynnä iloista juhlatunnelmaa ja valoa yhteisöllisen ja eteenpäin katsovan opiskelijaliikkeen hengessä. Aseta päähäsi ylioppilaslakki ja säänmukaiset ulkovaatteet. Suosituksena lipunkantajille ja airuille on tumma vaatetus, mutta kaikille muille pukeutumisohje on ”tule sellaisena kuin olet”!

Juhlallisuudet alkavat seppeleiden laskulla Hietaniemen hautausmaalla Sankariristillä klo 16. Juhlakulkue lähtee liikkeelle Hietaniemen hautausmaan kappelilta noin klo 17 ja kulkee reittiä Hietaniemenkatu – Arkadiankatu – Pohjoisesplanadi – Presidentinlinna – Mariankatu – Aleksanterinkatu – Senaatintori. Tasavallan presidentti tervehtii kulkuetta linnan parvekkeelta.

Senaatintorilla vietetään kansalaisjuhlaa noin kello 17:55–18:15. Ohjelmassa on muun muassa kuorolaulua sekä pormestari Jan Vapaavuoren sekä ylioppilas- ja opiskelijakuntien edustajien puheet.

Ensimmäinen ylioppilaiden soihtukulkue järjestettiin vuonna 1951. Myös tuolloin tilaisuus alkoi seppeleenlaskulla sankarihaudoille, minkä jälkeen 2000 ylioppilasta marssi Senaatintorille kuulemaan juhlapuheita ja kuoroja.

Tilaisuus on kaikille avoin ja voit liittyä kulkueen perään, vaikket kuuluisikaan mihinkään opiskelijajärjestöön. Lämpimästi tervetuloa!

Kaikki tapahtumaan osallistuvat opiskelijajärjestöt ilmoittautuvat tapahtumaan samalla lomakkeella täällä: https://www.lyyti.in/kulkue2018