20.01. Onneksi olkoon: Sebastian | Palaute
Herttoniemen seurakunta

Lasten ja perheiden toiminta kevät 2021

Herttoniemen seurakunta

13.01.2021, 15:21
Keväällä 2021 toimintaa ohjaa valitettavasti myös korona. Perhekerhot ovat kiinni ainakin tammikuun loppuun saakka. Tarkista aina ajankohtainen tilanne kerhon ohjaajalta!
Iloinen joukko lapsia ja aikuisia kirkossa. Kuvassa etualalla suoraan kameraan katsova pieni poika, jonka takana tyttö heittää ilmaan pehmopupua.

Lapset ja perheet

Ihan pienille

HUOM! Kokoontumisrajoitusten mahdollisesti jatkuessa perhekerhotkin ovat kiinni.

Täatä syystä tammikuun ajan (15.-29.1.) tarjoamme helpotusta lapsiperhearkeen järjestämällä PIHAHOITOA Herttoniemen seurakunnan alueella (Herttoniemi, Herttoniemenranta, Kulosaari, Myllypuro)

1,5-6v lapsen maksuton lastenhoito lapsen omalla pihalla 1-1,5h kerrallaan

ma klo 8.30-11.00

ti klo 8.30-16.45

to klo 8.30-13.00

pe klo 8.30-16.45

Lähetä tekstiviesti lastenohjaaja Marika Sointulalle (050 3827950) ennen klo 17 viimeistään kaksi päivää ennen toivomaasi hoitopäivää. Kerro viestissä toivomanne hoitopäivä ja kellonaika, lapsen nimi ja ikä, osoitteenne sekä oma nimesi. Saat viestiisi kuittauksen, jos hoito onnistuu toivomanasi aikana. Jos lapsi sairastuu tai on nuhainen, hoito tulee perua.

PERHEKERHOT

Perhekerhot ovat lapsen ja vanhemman, isovanhemman, kummin tai muun lähiaikuisen yhteisiä kerhoja. Kerhoissa on musiikkia, leikkiä ja askartelua ja siellä voi tutustua alueen muihin perheisiin. Tarjolla on pientä välipalaa, vapaaehtoinen maksu 2€/perhe. Viikolla 8 (talvilomaviikko) eikä arkipyhinä ole perhekerhoja. Olette lämpimästi tervetulleita perhekerhoilemaan yhdessä mukavalla joukolla!

Maanantaisin

klo 9.30-11.30 Perhekerho Myllypuron kirkolla (Neulapadontie 12). Mukana lastenohjaaja Marika Sointula.

Tiistaisin

klo 14.30-16 Musiikkiperhekerho Kulosaaren seurakuntasalissa. Ei välipalaa. Mukana lastenohjaaja Marika Sointula.

klo 17.30-19 Musiikkiperhekerho Herttoniemenrannassa (Laivalahdenkaari 12 kerhohuoneessa Kerttulinkujan kulmassa, käynti kirjastoauton pysäkin kohdalta). Ei välipalaa. Mukana lastenohjaaja Marika Sointula.

Keskiviikkoisin

klo 10.30-12.30 Kansainvälinen perhekerho - International Family Club Myllypuron kirkolla (Neulapadontie 12). Mukana lastenohjaaja Elisabeth Bäckman.

klo 16-17 Perheiden urkumusiikkikerho Myllypuron kirkossa lastenohjaaja Marika Sointulan ja kanttori Marika Leinon kanssa. Ei välipalaa.

Torstaisin

klo 9.30-11.30 Perhekerho Kulosaaren seurakuntasalissa. Mukana lastenohjaaja Marika Sointula.

Perjantaisin

klo 9.30-11.30 Perhekerho KehoLataamon tiloissa (Hiihtomäentie 39 B). Mukana lastenohjaaja Marika Sointula.

MUSKARIPÄIVÄKERHO MYLLYPURON KIRKOLLA

Päiväkerho 2,5–5-vuotiaille tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 9-11.30. Musiikkipainotteisessa päiväkerhossa leikitään, askarrellaan, musisoidaan ja ulkoillaan. Ohjaajana toimii varhaisiän musiikkipedagogi, lastenohjaaja Elisabeth Bäckman.

Kerhon kevätkausi alkaa tiistaina 12.1. Kerho on kiinni pyhäpäivinä ja koulujen loma-aikoina. Kerhon hinta on 30€/kk. Maksu peritään täytenä kaikilta kerhokuukausilta. Vastaanotettu ja vahvistettu kerhopaikka on sitova. Jos lapsen kerhopaikka irtisanotaan kerhovuoden aikana, irtisanomisaika on kaksi kalenterikuukautta. Mukaan kerhoon voi tulla kesken kauden, jos vapaita paikkoja on.

Vapaista paikoista voi kysyä: Elisabeth Bäckman, 050 380 2975, elisabeth.backman@evl.fi

Sitovat ilmoittautumiset: varhaiskasvatuksen ohjaaja Anni Nikkanen, anni.nikkanen@evl.fi

ODOTTAVIEN RYHMÄ – VERTAISRYHMÄ ENSIMMÄISTÄ LASTAAN ODOTTAVILLE

Odottavien ryhmän tavoitteena on tarjota ensimmäistä lastaan odottaville vertaistukea ja mahdollisuuksia käsitellä kaikkia odotukseen ja lapsen syntymään liittyviä tunteita ja ajatuksia rennossa ja kannustavassa ilmapiirissä, keskustellen ja pieniä tehtäviä tehden. Ryhmä kokoontuu seurakuntatila Laiturissa (Hitsaajankatu 4 A) viitenä tiistai-iltana: 19.1., 26.1., 2.2., 9.2. ja 16.2. klo 17.30-19.30 (max 2 tuntia). Jos alkuvuoden pandemia-tilanne vaatii, ryhmä kokoontuu etänä Teamsin/Zoomin kautta.

Ryhmään voi osallistua missä vaiheessa raskautta tahansa.

Osallistujien toivotaan sitoutuvan osallistumaan ryhmän kaikille kerroille, mikäli mahdollista. Ryhmään voi päästä mukaan ensimmäisen kerran jälkeen, jos tilaa on. Ryhmään otetaan 6 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ryhmä on maksuton. Järjestämme ryhmäläisten toivoessa jatkotapaamisen myöhemmin keväällä vauvojen synnyttyä.

Ryhmän ohjaaja Anni Nikkanen on Herttoniemen seurakunnan varhaiskasvatuksen ohjaaja, sosionomi(AMK)-diakoni ja ikuinen vauvafani.

Kysy lisää ja ilmoittaudu mukaan ti 12.1.2021 mennessä. Lisätietoja ja ilmoittautumiset anni.nikkanen@evl.fi / 050 472 7017.

Koululaisille

Lukuvuonna 2020-2021 Herttoniemen seurakunta tarjoaa lapsille erilaisia teemakerhoja. Teemakerhoissa ei pääsääntöisesti tehdä läksyjä, mutta liikuntaa, leikkiä, laulamista, askartelua ja musisointia on sitäkin enemmän. Teemakerhojen tarkoitus on vastata perheiden tarpeisiin lasten iltapäivien ohjelmoimisesta silloin kun varsinaista jatkuvaa iltapäivähoitoa ei tarvita, mutta mukavaa tekemistä iltapäiviksi olisi kuitenkin hyvä saada. Osassa kerhoista tarjotaan pieni välipala. Valitkaa suosikkinne ja ilmoittautukaa kerhon ohjaajalle ennen kerhoon tuloa, niin ohjaaja tietää, kuinka monta lasta kerhoon on tulossa. Kerhon paikkatilannetta voi kysellä myös kesken kauden. Kerhot alkavat viikolla 2.

Maanantaisin

klo 13-15 Liikunta- ja leikkikerho Myllypuron kirkon läheisyydessä, tapaaminen kirkon takana päiväkerhon ovella. Perinteisiä ja uusia liikuntaleikkejä ulkona, ja sateen sattuessa sisällä. Pieni välipala. Ohjaajana Marika Sointula.

klo 15-16.30 Bändikerho Myllypuron kirkolla. Kerhossa opetellaan eri soittimien käyttöä, ryhmässä musisoimista ja soololaulamista. Ohjaajana varhaisiän musiikkipedagogi ja lastenohjaaja Elisabeth Bäckman.

Tiistaisin

klo 12-14 Puistoparkki 2–3 -luokkalaisille. Puistoparkissa ulkoillaan ja leikitään yhdessä Myllypuron kirkon läheisyydessä. Tapaaminen kirkon takana päiväkerhon ovella. Pieni välipala. Ohjaajana Elisabeth Bäckman.

klo 14-16 Tiistaibändi Myllypuron kirkolla. Kerhossa opetellaan eri soittimien käyttöä, ryhmässä musisoimista ja soololaulamista. Ohjaajana varhaisiän musiikkipedagogi ja lastenohjaaja Elisabeth Bäckman.

Keskiviikkoisin

klo 13-14.45 Taidekerho Myllypuron kirkolla. Kerhossa luodaan musiikin, draaman ja kuvataiteen keinoin, harjoitellaan esiintymistä ja nautitaan taiteesta. Pieni välipala. Ohjaajana Elisabeth Bäckman.

klo 15-16 Nuottiavaimet-lapsikuoro Myllypuron kirkossa. Kuoronjohtajina toimivat kanttori ja lastenohjaaja Marika Sointula sekä kanttori Marika Leino. Kuoroon toivotetaan tervetulleiksi kaikki laulamisesta ja musiikista kiinnostuneet kouluikäiset lapset.

Torstaisin

klo 14.30-16 Liikunta- ja luontokerho Herttoniemessä, tapaaminen Herttoniemen kirkon edessä. Liikutaan, leikitään ja tutkitaan luontoa yhdessä. Kovalla sateella siirrymme sisälle seurakuntatila Laituriin (Hitsaajankatu 4 A). Ohjaajana Marika Sointula.

Perjantaisin

klo 13-15 Puuhakerho Myllypuron kirkolla. Kerhossa puuhaillaan askartelun, piirustuksen, musiikin ja draaman parissa, ulkoillaan ja leikitään. Pieni välipala. Ohjaajana Elisabeth Bäckman.

Ilmoittautumiset kerhoihin: Elisabeth 050 380 2975 / elisabeth.backman@evl.fi

Marika 050 382 7950 / marika.sointula@evl.fi

KATSO MYÖS www.lapyska.com

Lasten ja perheiden tapahtumat ja retket

Palmusunnuntain perhemessu 28.3. klo 12 Myllypuron kirkossa ja keväinen perhepäivä messun jälkeen

Perheiden kevätretki ti 25.5. noin klo 9-15. Retkikohde varmistuu kevään aikana. Retkelle ilmoittautumiset anni.nikkanen@evl.fi