Etusivu > Hautausmaat > Hietaniemi >

Hautojen hoito

Tiedotusasiaa:


- Kanit syövät haudoille tuoduista kukista erityisesti krysanteemeja, neilikoita ja siniviuhkoja.


Hautojen hoito

Vastuu haudan hoidosta kuuluu omaisille. Omaiset voivat halutessaan hoitaa haudan itse tai sopia hoidosta hautainhoitorahaston kanssa. Hoidosta voi sopia ottamalla yhteyttä seurakuntayhtymän keskusrekisterin hautapalveluihin (09) 2340 6000 tai Hietaniemen hautausmaan toimistoon (09) 2340 2800.

Hietaniemen hautausmaalla on kolme aluepuutarhuria, jotka vastaavat oman alueensa hoitohaudoista kesäkaudella. Hautojen hoitoaika on 1.5. - 30.9. vuosittain. Haudat hoidetaan kausityövoimalla, jota Hietaniemen hautausmaalla on enimmillään
noin 110 henkilöä.

Hautausmaiden sesonkikausi alkaa heti lumien sulamisen jälkeen mittavalla siivous- ja kunnostamistyöllä. Kukkapesät kunnostetaan valmiiksi kukkien istutusta varten. Hoitohautojen kukat istutetaan kesäkuun alkupuolelta alkaen, juhannukseen mennessä. Aikaisemmin kukkia ei voida istuttaa yöpakkasvaaran vuoksi. Kukat poistetaan syyskuun lopulla.


Hiekkahaudat

Hiekkapeitteisiä hautoja on nykyisin vain Hietaniemen ja Kulosaaren hautausmailla. Hiekkahaudoissa on aina reunakivet. Haudan hoito käsittää hiekkapinnan puhdistuksen roskista ja rikkaruohoista sekä tarvittaessa koristehiekan vaihdon. Asiakas voi ostaa normaalin kukkahoidon myös hiekkahaudalle.

Nurmihaudat

Nykyisin pääosa hautausmaiden haudoista on ruohopeitteisiä. Ruohohoidossa haudalla oleva nurmi kunnostetaan tarvittaessa. Ruoho leikataan noin joka toinen viikko hoitokauden aikana. Ne haudat joilla ei ole hoitoa, leikataan 2-3 kertaa kaudessa yleisilmeen ylläpitämiseksi.

Kukka- ja perennahoidot

Pintahoidon lisäksi omaiset voivat ostaa hautainhoitorahastolta kesäkukka- tai perennahoidon. Kukat valitsee ammattitaitoinen puutarhuri. Näin paikalliset olosuhteet ja kasvien sopivuus haudalle tulee parhaiten otettua huomioon. Hoito ei koske omaisten istuttamia kukkia.

Ajantasaiset hinnat löytyvät hoitohinnastosta (pdf, 0.16 Mt) (pdf).

Pelkkää kasteluhoitoa tai talvihoitoa ei ole tarjolla.