25.01. Onneksi olkoon: Paavo, Pauli, Paul, Paavali | Palaute
Koko Helsinki

Yhteiskunnallinen työ seuraa aikaa

03.04.2019, 17:49

Helsingin seurakuntien yhteiskunnallisessa työssä seuraamme, mitä ympärillä tapahtuu, kuuntelemme hiljaisia signaaleja ja mietimme, mihin asiaan pitää reagoida ja miten sekä etsimme sopivat yhteistyökumppanit. Tuoreimpana esimerkkinä tästä oli hätäapukeräyksen järjestäminen Kaakkois-Afrikkaan yhteistyössä seurakuntien ja Kirkon ulkomaanavun kanssa.

Teemme yhteistyötä ammattiyhdistyliikkeen jäsenten kanssa. Väylänä tässä on 3+1 -ryhmä, jossa on SAK:n, STTK:n ja Akavan Helsingin tai pääkaupunkiseudun aluetoimikuntien valitsemia jäseniä, työpaikkojensa luottamusmiehiä. Tämä 3+1 -ryhmä on Suomessa ainoa laatuaan.

Mahdollistamme eri toimijoiden kohtaamisia ja keskustelutilaisuuksia. Olemme esimerkiksi tuottamassa Tuomiokirkon kryptassa järjestettävässä Maan suola -keskustelutilaisuuksia. Vuosittain olemme mukana Suomen sosiaalifoorumin järjestämisessä, jonne tuotamme vähintään yhden keskustelutilaisuuden. Vuonna 2018 ja tuotimme siihen kaksi seminaaria. 3+1-ryhmän kanssa tekoälyä käsittelevän seminaarin sekä SASK:n, Dokumenttikillan ja Kirkon yhteiskunnallisen työn työntekijät ry:n kanssa kehitysmaiden työoloja käsittelevä Machines dokumenttiesitys ja keskustelu intialaisen ohjaajan Raul Jainin kanssa.

Järjestämme vuosittain Työn messun, jossa on yhteistyökumppanina 3+1 -yhteistyöryhmä ja Vantaan seurakuntien yhteiskunnallinen työ.

Pyrimme toimimaan siellä, missä ei ole muita vahvoja toimijoita. Teemme yhteistyötä työttömien kanssa. Keskitymme työttömyystyössä työikäisiin ja työkykyisiin koulutettuihin työnhakijoihin, joita työttömissä on enemmistö, sekä heidän yhdistyksiinsä.