20.06. Onneksi olkoon: Into | Palaute | På svenska | In English

Koko Helsinki

Tietoa seurakuntavaaleista

07.01.2019, 14:21
Millainen on sinun kirkkosi? Seurakuntavaalit järjestetään marraskuussa 2018. Ennakkoon voi äänestää tiistaista lauantaihin 6.-10.11. ja varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 18.11.

Ehdokkaiksi tarvitaan kaikenikäisiä ja eri tavoin ajattelevia seurakuntalaisia, erilaisissa elämäntilanteissa eläviä ja useita aloja edustavia luottamushenkilöitä, jotka antavat kokemuksensa ja näkemyksensä seurakunnan käyttöön. Asettuisitko ehdolle?

Mihin voit vaikuttaa?

Yhteinen kirkkovaltuusto on koko seurakuntayhtymän ylin päättävä elin. Se päättää muun muassa kirkollisveron suuruudesta, toiminta- ja taloussuunnitelmasta sekä kirkkojen rakentamisista ja korjaamisista sekä valitsee yhtymän johtajan ja jäsenet yhteiseen kirkkoneuvostoon.

Näistä päätetään vuosina 2019–2022 Helsingin yhteisessä kirkkovaltuustossa

Kuka tarvitsee apua? Mikä väestöryhmä tarvitsee eniten apua juuri nyt? Miten olemme läsnä helsinkiläisten lapsiperheiden ja vanhusten arjessa? Perustetaanko diakoniataloja? Miten huomioimme työelämän haasteet? Autetaanko maahanmuuttajia ja turvapaikanhakijoita? Miten se tehdään?

Paikallisseurakuntien määrä. Millainen seurakuntarakenne luo parhaat mahdollisuudet toimia kaupunkilaisten parhaaksi?

Työn painopisteet. Mitä tehdään yhteisillä rahoilla ja mihin sitä käytetään Helsingin seurakunnissa?

Leirikeskukset. Myydäänkö pois vai pidetäänkö esimerkiksi leirikeskukset ympärivuotisessa omistuksessa kesän rippikoululeirien pitopaikkana?Yhdessä olemme enemmän. Pääkaupunkiseudun seurakuntien välinen yhteistyö. Miten lisätään seurakuntien välistä yhteistyötä pääkaupunkiseudulla? Millä toimialueilla?

Seurakuntaneuvosto johtaa paikallisseurakunnan toimintaa

Seurakuntaneuvosto johtaa seurakuntayhtymään kuuluvan seurakunnan toimintaa. Kukin seurakuntaneuvosto päättää oman seurakuntansa toiminnasta ja valitsee seurakunnan työntekijät. Lapsityö, nuorisotyö, vanhustyö ja diakoniatyö painotuksineen kuuluvat seurakuntaneuvostojen toimialaan.

Tarkista kartasta, mihin seurakuntaan kuulut.

Tämän sivun lyhytosoite: helsinginseurakunnat.fi/vaalit