01.03. Onneksi olkoon: Alpo, Alvi, Alpi | Palaute
Koko Helsinki

Seikkaillaan yhdessä

17.08.2017, 14:01

Kultainen sulka -lautapeli rohkaisee lasta ajattelemaan: "Minä osaan, minä pärjään".

Lautapelissä kuusivuotias pääsee harjoittelemaan kuvanlukemisen ja laskemisen lisäksi myötätuntoa ja erilaisten kuviteltujen tilanteiden ja tehtävien ratkaisemista. Mielikuvitusta ruokkiva ja selviytymisen iloa jakava kertomus tapahtuu kotikaupungin kortteleissa.

Pelaajat saattavat löytää itsensä keskustelemasta elämän tärkeistä asioista, tekemästä hyvää ja miettimästä, miltä itsestä ja toisesta tuntuu. Jos jokin tehtäväkortti ei tunnu omalle perheelle sopivalta, sen voi poistaa pelillisyyden kärsimättä.

Perheen yhteiset pelihetket synnyttävät lapsille turvallisia muistoja ja perusluottamusta, joiden vaikutukset jatkuvat lapsuudesta aikuisuuteen.

Ruusukorvasta ja Kyyhkysestä tutut hahmot, Pisamanenä ja Saparopää seikkailevat pelaajien kanssa kotikaupungin kortteleissa. Peli perustuu tarinaan Tuomiokirkon alttarin enkelistä, joka halusi lähteä katsomaan, mitä kaupunkilaisille kuuluu. Häneltä putosi retkellään monta hyvää mieltä tuottavaa sulkaa eri puolille kaupunkia. Pelaajien tehtävä on tuoda hänelle sulat takaisin.

Kultainen sulka -lautapeli postitetaan esikouluikäiselle elo-syyskuussa. Materiaalien osoitetiedot on poimittu Helsingin evankelis-luterilaisten seurakuntien jäsentietojärjestelmästä. Ensimmäiset lautapelit postitettiin marraskuussa 2016. Saamamme palautteen pohjalta lautapeliin tehtiin pieniä muutoksia.

Meitä kiinnostavat myös lasten kokemukset lautapelistä. Palautteen voi lähettää joko Itkumuurin kautta tai sähköpostilla pienelleparasta@evl.fi

Pelin tekstit on Kaisa Raittilan, kuvitus Nina Haikon ja pelin kehitti Peliko/Martinex. Pelin idea ja suunnittelu

Pienelle parasta -kehittämisryhmä: Lasse Halme, Leo Glad, Arto Helle, Satu Laakso, Erja Piipponen, Päivi Vuorelma-Glad.

Esikoululaiset saavat Helsingissä seurakunnalta pelilahjan – postilaatikko kolahtaa syys-lokakuussa

Pienelle parasta - vauvasta kouluikäisiin