23.02. Onneksi olkoon: Aslak | Palaute
Koko Helsinki

Satuhetkiä sylikkäin

11.08.2022, 16:17

Kolmas lahja, Ruusukorva ja Kyyhkynen -satukirja, postitetaan 3–4-vuotiaille. Sen tarina vie mennessään, ja yhtäkkiä vanhempi huomaa keskustelevansa lapsen kanssa elämän suurista kysymyksistä.

>

Kolmas lahja, Ruusukorva ja Kyyhkynen -satukirja, postitetaan 3–4-vuotiaille. Sen tarina vie mennessään, ja yhtäkkiä vanhempi huomaa keskustelevansa lapsen kanssa elämän suurista kysymyksistä.

Tarina "rispaantuneesta unilelukoirasta ja joulukuusen oksalta lasten leikkeihin pudonneesta siipiniekasta" ottaa todesta kolmevuotiaan pohdinnat erilaisuuden hyväksymisestä ja ystävyydestä.

- Ruusukorvaa ja Kyyhkystä vaivaavat samat kysymykset kuin ketä tahansa ihmisen lasta: Muistathan minut? Tiedätkö, kuka oikeasti olen? Saanko olla juuri sellainen, vaikka en täytä mittaa, kirjoittaa Kaisa Raittila.

Nina Haiko on kuvittanut kirjan värikkäästi ja hauskasti. Piirrokset on taidokkaasti yhdistetty valokuvattuihin materiaaleihin muun muassa neuleisiin ja huovutettuihin kangaspaloihin. Jokaisella aukeamalla on paljon tutkittavaa, ja Ruusukorvan ja kyyhkysen ilmeet kertovat ystävysten mielenliikkeistä. Kirjaan sisältyvät myös irralliset pahvihahmot. Postipaketin sisäpuolelle maalattu lastenhuone tavaroineen sopii lapsen leikkeihin. Kirjan postitus aloitettiin 2014.

Teksti: Kaisa Raittila, Kuvat: Nina Haiko, Taitto: Mikko Laakso. Kustantaja: Lasten Keskus 2013 . Julkaisija: Kirkko Helsingissä

Ideointi ja suunnittelu: Pienelle parasta -työryhmä: Leo Glad, Lasse Halme, Arto Helle, Satu Laakso, Erja Piipponen, Päivi Vuorelma-Glad.


Pienelle parasta - vauvasta kouluikäisiin

Vastasyntyneiden vanhemmille: Pienelle parasta -esite postitetaan lapsen rekisteröintilomakkeiden mukana

Kasteen käsiohjelma apuna ristiäisissä

Kastejuhlassa: Kaste- ja kummitodistukset

Kaksi kuukautta kasteen jälkeen: Pienen iltahetki enkelitaulu, vihkonen ja linkki tuutulauluihin

Kolme vuotta kastepäivästä: lasten kuvakirja Ruusukorva ja kyyhkynen

6–7-vuotiaat: uudistettu materiaali kehitteillä