26.10. Onneksi olkoon: Niina, Nina, Amanda, Manta, Ninni | Palaute
Koko Helsinki

Vartsikan riparit 2021

Vartiokylän seurakunta

25.09.2020, 14:06
Rippikoulu on seikkailu, jossa on mahdollisuus tutustua omaan itseen, riparikavereihin, uskoon ja omaan kotiseurakuntaasi.

Oletko jo miettinyt ensi kesää 2021 ja riparia? Riparikirje on tullut sinulle postitse. Siinä on kerrottu tarkat ohjeet ilmoittautumiselle. Ilmoittautumiseen pääset tästä. Sinulla on aikaa ilmoittautua koko lokakuu 1.10.-31.10. Ole rohkeasti yhteydessä riparipappi Kartsuun rippikoulua koskevissa asioissa 050 3379542/karoliina.vidgren@evl.fi.

Huoltajille suunnattu RIPARI-INFO!

ke 7.10. klo 19.30 Vartiokylän kirkolla. Luvassa infoa leireistä, ilmoittautumisesta ja tilaa on myös kysymyksille. Samalla voit saada apua sähköiseen ilmoittautumiseen. TERVETULOA!

VUODEN 2021 RIPARIT (kaikkiin ripareihin liittyy ennakkotapaamisia kevään aikana. Tarkennetut aikataulut päivittyvät marraskuun loppuun mennessä ja saat ne myös sähköpostilla riparille hyväksymisen yhteydessä.)

Cityripari hiihtolomalla päiväsaikaan Vartsikan kirkolla 22.-26.2.2021. Konfirmaatio maalis-huhtikuun aikana.

Leirimuotoiset leirit kesällä:

Vanha-Tuusjärvi 7.-14.6.2021

Sopukka 28.6.-5.7.2021

Lohiranta 19.-26.7.2021

Kellokoski 2.-9.8.2021

Konfirmaatiot syyskuussa Roihuvuoren kirkossa!

Muualla rippikoulun käyvät (esim. järjestöiden riparit)

Ilmoittaudu rippikoulupappi Karoliinalle. Pääset tutustumaan omaan kotiseurakuntaasi käymällä seuraavissa tapahtumissa:

- PEKE joka perjantai Vartiokylän kirkolla 19-22. Valitse yksi käyntikerta.

- Messu-käynti valitsemanasi ajankohtana Vartiokylän kirkossa sunnuntaisin klo11 tai Puotilan kappelin messu torstaisin klo 18. Kerro käynnistä messun työntekijälle.

Aikuisten rippikoulu

Suunnitteletko kirkkohäitä? Odottaako kummin tehtävä? Jäikö rippikoulu aikoinaan käymättä? Aikuisrippikoulu tarkoittaa useimmiten pienessä ryhmässä käytäviä tai kahdenkeskisiä keskusteluja ja pohdintoja papin kanssa.

Aikaa rippikouluun kannattaa varata pari kuukautta. Tapaamisten määrä riippuu rippikoululaisen aiemmista tiedoista sekä hänen halustaan ja kyvystään itsenäiseen opiskeluun.

Jos haluat suorittaa rippikoulun aikuisena, ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon p. 09 2340 6400.


Minä-aine

Kirjoitus ja palautus leirin vetäjän ohjeiden mukaan.

OHJEET MINÄ-AINEESEEN

Kirjoita itsestäsi, voit käyttää alla olevia apukysymyksiä tai kirjoittaa vapaata tekstiä itsestäsi. Tämä teksti tulee vain riparien ohjaajien silmille ja voit kirjoittaa itsestäsi sen, mikä tuntuu hyvältä. Tekstin pituus 1 A4-sivu.

Millainen olet?

Kuvaile lyhyesti, miltä näytät. Mistä pidät itsessäsi? Mistä et pidä itsessäsi? Mitkä ovat hyvät luonteenpiirteesi? Entä huonot? Mitä osaat? Missä asioissa haluat kehittyä? Mistä olet huolestunut? Mikä tekee sinut onnelliseksi? Mikä saa sinut suuttumaan? Mikä sinusta on vaikeaa? Mikä saa sinut itkemään?

Perhe

Keitä kuuluu perheeseesi? Kenen kanssa olet viime aikoina tullut parhaiten toimeen? Mistä pidät vanhemmissasi? Millaisia sääntöjä perheessäsi on? Onko sinulla/ Haluaisitko lemmikkieläimiä? Minkä eläimen ja miksi? Mitkä asiat kotona ovat sinun vastuullasi? Mitä haluaisit muuttaa perheessänne? Mitä vanhempien arvostaminen merkitsee? Mitä hyvää löydät omasta kasvatuksestasi?

Kaverit

Ketkä ovat elämäsi tärkeimmät ihmiset? Montako kaveria sinulla on? Millaisia kaverisi ovat? Kuka on paras kaverisi? Mitä teette yhdessä? Millaisissa tilanteissa hän ärsyttää sinua? Mikä ystävyydessä on sinulle tärkeintä? Mitä tarkoittaa toisen ihmisen kunnioittaminen? Millaisen ihmisen kanssa haluaisit seurustella? Mikä ero on ystävyydellä ja seurustelulla?

Tulevaisuus

Mitä toivot tulevaisuudelta? Mitä haluaisit tehdä työksesi? Ketä ihailet? Mitä luonto merkitsee sinulle? Mikä on tavoitteesi elämässä? Mitä haluaisit muuttaa maailmassa? Miten voi tuottaa iloa toiselle ihmiselle elämässä? Millaiseksi haluaisit aikanaan kasvattaa omat lapsesi?

Seurakunta

Milloin olet ollut tekemisissä seurakunnan kanssa? Millaisia muistoja sinulla on noista tilaisuuksista? Mikä noissa tilanteissa on ollut myönteistä? Mikä on ollut hämmentävää? Kuinka paljon keskustelet kaveriesi kanssa uskonnollisista asioista? Mitä kaverisi ajattelevat kristillisestä uskosta? Entä sinä itse? Mitä toivoisit seurakunnalta?