17.01. Onneksi olkoon: Toni, Anton, Anttoni, Antto | Palaute
Koko Helsinki

Kouluun siunaamisella toivotetaan tasaista ja turvallista koulutietä

23.06.2020, 10:04
Kouluun siunaaminen on seurakunnan tapa kulkea lapsen rinnalla uuden ajanjakson alussa. Seurakunnat järjestävät kouluun siunaamisia elokuun puolivälissä juuri ennen koulujen alkamista.

Lapsen ensimmäinen koulupäivä hämmentää vanhempia usein ainakin yhtä paljon kuin lapsia. Yhtäkkiä pienestä on tulossa iso, jonka elämään kuuluvat kotiavaimet, suojatien ylitys ja omat ystävyyssuhteet ristiriitoineen. Koululaisten siunaustilaisuudessa Kirkko Helsingissä saattaa lapsia ja vanhempia uuteen elämänvaiheeseen. Usein mukana on samaan kouluun ja samalle luokalle meneviä lapsia. Siunaaminen on myös koko perheelle valmistautumista uuteen elämäntilanteeseen, varsinkin ensimmäisen lapsen aloittaessa koulun.

Ekaluokkalaisen siunaus on koko perheen siirtymäriitti

Helsingin seurakunnat ovat järjestäneet kouluun siunaamisia jo useamman vuoden ajan. Siunaustilaisuudet järjestetään elokuussa. Kouluun siunaamisella seurakunta haluaa olla lapsen ja koko perheen tukena siunaamassa, toivottamassa kaikkea hyvää ja rukoilemassa heidän puolestaan.

Siunaamiseen voi osallistua missä tahansa kirkossa. Ekaluokkalaiset saavat tilaisuuteen henkilökohtaisen kutsun, jossa koko perhe toivotetaan tervetulleeksi oman seurakuntansa kirkkoon.

Koulun aloittava elää jännittävää, haastavaa ja uudenlaista elämäntilannetta. Kirkko & kaupungin artikkeli kertoo siitä enemmän.