07.07. Onneksi olkoon: Klaus, Launo | Palaute
Koko Helsinki

Näkövammaisille

01.07.2022, 10:17
Näkövammaistyön lähtökohtana on tarjota esteettömiä ja tasavertaisia palveluita näkövammaisille.

Helsingin, Vantaan ja Espoon seurakuntien näkövammaistyön kevätohjelma 2022

Tapahtumiimme voi tulla yksin tai tutun kaverin kanssa. Kuljetuspalvelumatkoilla pääset kulkemaan Helsinki-Espoo-Vantaa-alueella. Vapaaehtoiset oppaamme ovat apunasi tapahtumissamme.

Toimintaamme ovat: Erilaiset vertaisryhmät, koti- ja laitoskäynnit, palveluohjaus, retket, leirit ja vapaaehtoisten oppaiden välitys ulkoilukaveriksi.

Viimeisimmät tiedot löydät netistä seuraavilla hakusanoilla: Espoo näkövammaistyö, Helsinki näkövammaistyö, Vantaanseurakunnat/näkövammaistyö, sekä Kirkko ja kaupunki -lehdestä kohdasta Erityisryhmille, Helka- ja Kirkkovansetti sekä Kaiku-äänilehdistä.

Noudatamme kokoontumisissa yleisiä THL:n ohjeistuksia - jää flunssaoireisena kotiin, pese kädet ennen ja jälkeen kokoontumisten.

Helsingin seurakuntien näkövammaistyön toimisto on Malmilla, Pekanraitti 16, Malmin Varustamo. Marja Leena on Varustamolla tavattavissa joka tiistai klo 10-15. Tervetuloa tutustumaan tiloihin ja lounastamaan hävikkiruokaravintolassamme, Waste & Feast, ma-pe klo 11-13.

Vantaan seurakuntien näkövammaistyö on siirtynyt Tikkurilan kirkolle, Asematie 12a. Kaikki tapaamiset sovitaan työntekijän kanssa etukäteen.

Espoon seurakuntien näkövammaistyön toimisto sijaitsee Espoon keskuksessa, Kirkkokatu 1. Kaikki tapaamiset sovitaan työntekijän kanssa etukäteen.

Palvelutoiminta HUN ry, toimii Iiriksessä, Marjaniementie 74, 044 066 2248. Lähitapaamiset ovat ti ja pe klo 13-15, ensimmäinen kerros. Taksi osoitteeseen: Itäpolku 7 B. Soita ja varmista tulosi etukäteen. Avustamispalvelu kotiin ja asiointiin on päättynyt. Tarvittaessa autamme lakisääteisen henkilökohtaisen avun hakemisen kanssa.

Tapahtumat

Kesäleirit

Kesäleiri 5. - 7.8. helsinkiläisille ja vantaalaisille Lohjalla, Lohirannan leirikeskuksessa. Leirikeskuksen omistaa Helsingin seurakuntayhtymä, ja leirikeskus sijaitsee Lohjalla Lohjanharjun kupeessa, Lehmijärven rannalla. Helsingistä Lohirantaan on matkaa noin 55 km. Majoittuminen esteettömässä majoituskeskuksessa, jossa kahden hengen huoneet kylpyhuoneella. Ohjelmassa ulkoilua, saunomista, uimista, ruokailua ja hiljentymishetkiä. Leirin hinta on 50 €.Ilmoittautumiset leirihakulomakkeen kautta 10.6. mennessä Marja Leenalle tai Terhille. Leirihakulomake on saatavissa Marja Leenalta ja tästä Leirille tuleville lähetetään leirikirje.
Kesäleiri 9. - 12.8. espoolaisille Hvittorpin leirikeskuksessa, Hvittorpintie 243, Masala. Ilmoittautumiset sähköisen järjestelmän kautta https://espoonseurakunnat.fi/tapahtumat/2022-08-09/yst-nakovammaisten-kesaleiri tai soittamalla Ritvalle. Ilmoittautuminen päättyy 22.7. Leirin hinta on 65 €. Ilmoittautuneille lähetetään leiriohjelma ennen leiriä.

Ryhmät   

Maanantai


Tiistai 


JuttupuhelinKaipaatko juttukaveria? Päivystäjät soittavat juttukaveria toivoville näkövammaisille tiistaisin klo 11-16 välisenä aikana. Otamme mielellämme uusia soitettavia ja soittajia. Ole yhteydessä Marja Leenaan.


Keskiviikko  Torstai Perjantai

Puhelinryhmä


Kiinnostaako vapaaehtoisena toimiminen?

Otamme vapaaehtoisia toimintaamme mukaan koko ajan. Tarvitsemme jatkuvasti näkövammaisille opaskavereita tapahtumiimme. Jos kiinnostuit ja haluat mukaan toimintaan, ota rohkeasti yhteyttä työntekijään. Lähdetään yhdessä räätälöimään yhdessä sinulle sopivaa tapaa olla auttamassa. 

Keskustelutukea

Espoon seurakuntien näkövammaistyön diakoni Ritva Aarnio on aloittanut ratkaisukeskeisen suuntauksen psykoterapeuttiopinnot Lyhytterapiainstituutissa vuoden 2020 elokuussa. Opintoihin liittyen Ritvalla on mahdollisuus antaa psykoterapeuttista keskustelutukea.

Ratkaisukeskeinen psykoterapia on voimavarakeskeistä, tulevaisuuteen suuntautunutta, ja tavoitteellista lyhytterapiaa. Mikäli sinulla on elämässäsi jokin muutostoive tai tavoite tai jokin muu asia, josta haluat keskustella, ota yhteyttä Ritvaan.