22.03. Onneksi olkoon: Viktor, Vihtori | Palaute
Koko Helsinki

Lohirannan leirikeskus

30.01.2023, 14:02
Lohirannassa nautiskellaan saunomisesta ja kauniista järvimaisemasta ympäri vuoden.

Puhdasvetisen Lehmijärven rannalla sijaitsee Lohirannan leirikeskus. Erilaiset leirit, kurssit, leirikoulut sekä kokoukset ja saunaillat löytävät sieltä hyvät puitteet.

Lohirannan laajalla alueella on hirsirakenteinen majoitusrakennus sekä päärakennus ruokasaleineen. Kappelina toimii vanha tunnelmallinen metsästysmaja, joka tarjoaa oivan tilaisuuden hiljentymiseen. Rannan tuntumassa on tasokas saunarakennus, johon saunojia mahtuu kerralla jopa 40, sekä erikoinen savusauna, josta saa muikeat löylyt.

Lohirannan maasto liittyy läheisesti varsinaiseen Lohjanharjuun ja tarjoaa hyvät mahdollisuudet sekä kesäiseen että talviseen liikkumiseen luonnossa. ‍

Majoitus

Lohirannassa on 45 vuodepaikkaa hyvätasoisissa 4-5 hengen huoneissa hirsirakenteisessa majoitusrakennuksessa. Jokaisessa huoneessa on oma wc ja suihku.

Kokoukset ja koulutukset

Ruokasalin yhteydessä on kokoustila, johon mahtuu 30 henkeä. Lisäksi majoitusrakennuksessa on kolme kokoontumistilaa. Tilat ovat muokattavissa toiminnan mukaan. Suuressa aulatilassa on takka, keittosyvennys ja av-välineet ja kahdessa erillisessä kokoontumistilassa on yhteiset siirrettävät av-välineet.

Kappeli

Tunnelmallinen kappeli tarjoaa tilaisuuden hiljentymiseen alueen keskellä kallion päällä. Kappelista on näköala ranta-alueelle ja Lehmijärvelle.

Saunat

Järven rannalla on erillinen saunarakennus, jossa on kaksi saunaosastoa. Saunojen keskellä on yhteinen kokoontumistila, jossa voi paistaa vaikka makkarat takkatulen äärellä tai nauttia grillin antimista. Saunarakennuksen mahtuu isompikin ryhmä saunomaan kerralla. Järven rannalla on myös savusauna noin kymmenelle henkilölle. Järven rannalla on myös savusauna, jota voi vuokrata yksityiskäyttöön.

Ruokailu ja juhlasali

Päärakennuksessa on ruokasali, johon mahtuu 60 henkilöä. Kesällä terassi kasvattaa kapasiteettia jopa 100 henkilöön.

Luonto ja ulkoilu

Tasaisella ranta-alueella on nurmikenttä, lentopallokenttä, grillikota ja uimaranta. Rannassa on käytössä soutuveneitä. Lisäksi leirikeskuksen alueella on mahdollisuus harrastaa erilaisia pallopelejä ja talvisin laskea vaikka pulkkamäkeä.‍