21.06. Onneksi olkoon: Ahti, Ahto | Palaute
Koko Helsinki

Lohirannan leirikeskus

12.10.2023, 12:29
Lohirannassa nautiskellaan saunomisesta ja kauniista järvimaisemasta ympäri vuoden.

Puhdasvetisen Lehmijärven rannalla sijaitsee Lohirannan leirikeskus. Erilaiset leirit, kurssit, leirikoulut sekä kokoukset ja saunaillat löytävät sieltä hyvät puitteet.

Lohirannan laajalla alueella on hirsirakenteinen majoitusrakennus sekä päärakennus ruokasaleineen. Kappelina toimii vanha tunnelmallinen metsästysmaja, joka tarjoaa oivan tilaisuuden hiljentymiseen. Rannan tuntumassa on tasokas saunarakennus, johon saunojia mahtuu kerralla jopa 40, sekä erikoinen savusauna, josta saa muikeat löylyt.

Lohirannan maasto liittyy läheisesti varsinaiseen Lohjanharjuun ja tarjoaa hyvät mahdollisuudet sekä kesäiseen että talviseen liikkumiseen luonnossa. ‍

Majoitus

Lohirannassa on 45 vuodepaikkaa hyvätasoisissa 4-5 hengen huoneissa hirsirakenteisessa majoitusrakennuksessa. Jokaisessa huoneessa on oma wc ja suihku. Rakennus ja huoneiden saniteettitilat ovat esteettömiä.

Kokoukset ja koulutukset

Majoitusrakennuksessa on kolme esteetöntä kokoontumistilaa. Tilat ovat muokattavissa toiminnan mukaan. Suuressa aulatilassa on takka, keittosyvennys ja av-välineet.

Kappeli

Tunnelmallinen kappeli tarjoaa tilaisuuden hiljentymiseen alueen keskellä kallion päällä. Kappelista aukeaa kaunis näköala Lehmijärvelle.

Saunat

Järven rannalla on erillinen saunarakennus, jossa on kaksi osastoa. Saunojen keskellä on yhteinen kokoontumistila, jossa voi paistaa vaikka makkarat takkatulen äärellä. Rakennukseen mahtuu isompikin ryhmä saunojia kerralla. Vieressä on myös vuokrattavissa oleva savusauna noin kymmenelle henkilölle. Rakennus ja sen saniteettitilat ovat esteettömiä.

Ruoka- ja juhlasali

Päärakennuksessa on ruokasali, johon mahtuu 90 henkilöä. Kesällä terassi kasvattaa kapasiteettia jopa yli 100 henkilöön. Salista saa erotettua väliseinällä noin 30 henkilön kokoontumistilan. Sali on esteetön.

Luonto ja ulkoilu

Tasaisella ranta-alueella on nurmikenttä, lentopallokenttä, grillikota ja uimaranta. Rannassa on käytössä soutuveneitä. Lisäksi leirikeskuksen alueella on mahdollisuus harrastaa erilaisia pallopelejä ja talvisin laskea vaikka pulkkamäkeä.‍