22.10. Onneksi olkoon: Anja, Anita, Anniina, Anitta, Anette | Palaute
Koko Helsinki

Lohirannan leirikeskus

03.09.2021, 09:32
Lohirannassa voi viettää päivän tai jopa viikon saunoen ja luonnosta nauttien!

Puhdasvetisen Lehmijärven rannalla sijaitsee Lohirannan leirikeskus. Erilaiset leirit, kurssit, leirikoulut sekä kokoukset ja saunaillat löytävät sieltä hyvät puitteet.

Lohirannan laajalla alueella on hirsirakenteinen majoitusrakennus sekä päärakennus ruokasaleineen. Kappelina toimii vanha tunnelmallinen metsästysmaja, joka tarjoaa oivan tilaisuuden hiljentymiseen. Lehmijärven rannassa on savusauna, josta saa muikeat löylyt. Rannan tuntumassa on myös uusi saunarakennus.

Lohirannan maasto liittyy läheisesti varsinaiseen Lohjanharjuun ja tarjoaa hyvät mahdollisuudet sekä kesäiseen että talviseen liikkumiseen luonnossa.

Majoitus

Lohirannassa on 45 vuodepaikkaa hirsirakenteisessa majoitusrakennuksessa. Huonejako: 10 X 4 hh ja 1 X 5 hh. Huoneissa on oma wc ja suihku.

Kokoukset ja koulutukset

Ruokasalin yhteydessä on kokoustila, johon mahtuu 30 henkeä. Lisäksi majoitusrakennuksessa on kolme kokoontumistilaa. Tilat ovat muokattavissa toiminnan mukaan. Suuressa aulatilassa on takka, keittosyvennys ja av-välineet ja kahdessa erillisessä kokoontumistilassa on yhteiset siirrettävät av-välineet. Pienin kokoontumistila sopii mainiosti esimerkiksi meditointiin.

Kappeli

Vanhasta metsästysmajasta kunnostettu tunnelmallinen kappeli tarjoaa tilaisuuden hiljentymiseen alueen keskellä kallion päällä. Kappelista on näköala ranta-alueelle ja Lehmijärvelle.

Saunat

Lehmijärven rannalla on erillinen saunarakennus, jossa on kaksi saunaosastoa. Saunojen keskellä on yhteinen kokoontumistila, jossa voi paistaa vaikka makkarat takkatulen äärellä. Saunarakennuksen mahtuu isompikin ryhmä saunomaan kerralla. Käytettävänä on myös savusauna kymmenelle henkilölle lisätilauksena.

Ruokailu ja juhlasali

Päärakennuksessa on ruokasali, johon mahtuu 60 henkeä. Kesällä terassin ollessa käytössä, ruokailijoita mahtuu jopa 100 kerrallaan.

Luonto ja ulkoilu

Tasaisella ranta-alueella on nurmikenttä, lentopallokenttä, grillikota ja uimaranta. Rannassa on käytössä soutuveneitä. Lisäksi leirikeskuksen alueella on mahdollisuus harrastaa erilaisia pallopelejä ja talvisin voi laskea pulkkamäkeä.

Sijainti

Lohirannan leirikeskus sijaitsee Lohjalla Lohjanharjun kupeessa Lehmijärven rannalla. Helsingistä Helsinki-Turku-moottoritietä sinne on matkaa noin 50 kilometriä. Lähin bussipysäkki on Hanko-Hyvinkää-tien varressa noin kilometrin kävelymatkan päässä.