08.07. Onneksi olkoon: Turo, Turkka | Palaute
Koko Helsinki

Linnanmäen turvallisuusohjeet kesälle 2020

01.06.2020, 15:02
Linnanmäki avaa ovensa kesäkuussa. Tässä päivitetyt ohjeet, miten he ottavat turvallisuusasiat huomioon.
Linnanmäen laite, vaunussa ihmisiä

Linnanmäki on huomioinut pandemian toiminnassaan näin:

Huvipuistoalueet eivät ole massatapahtumia, vaan rinnastettavissa kaupunkipuistoihin tai kauppakeskuksiin. Valtionhallinto linjasi, että huvipuistot eivät ole tapahtumia vaan tiloja (4.5.2020). Huvipuistot levittyvät laajoille ulkoalueille, joissa on lukuisia yksittäisiä toimintoja.

Huvipuiston alueella pystytään väkimäärää ja toimintaa kontrolloimaan, varmistamaan asiakkaiden terveys ja turvallisuus, sekä tarvittaessa jakamaan puisto useisiin toiminnallisiin osiin. Lisäksi kävijöiden pääkohderyhmä, lapset ja lapsiperheet ei normaalisti koostu riskiryhmän edustajista.

Turvallisuus voidaan varmistaa asiakasmäärien rajaamisen, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen avulla. Suomen huvipuistot saivat luvan avata ovensa 1. kesäkuuta ja Linnanmäen Huvipuiston portit aukeavat perjantaina 12.6.2020 klo 11.

Linnanmäki noudattaa tarkasti suomalaisten viranomaisten ohjeistuksia. Turvallinen huvittelu on Linnanmäelle ensiarvoisen tärkeää normaalioloissakin. Seuraamme tarkasti muiden kansainvälisten huvipuistojen avaamistoimia sekä kokemuksia niistä.

Kevään aikana Linnanmäki on yhdessä muiden Suomen huvipuistojen kesken laatinut suunnitelmia turvallisen avaamisen varmistamiseksi ja parhaita käytänteitä on jaettu myös kansainvälisten huvipuistojen kesken. Nämä käytänteet liittyvät turvaetäisyyksiin, hygieniaohjeistuksiin ja asiakasmäärien rajaamiseen. Me olemme ulkotila ja selkeästi rajattu alue, jossa voimme valvoa ja rajata kävijämääriä. Pystymme erilaisilla järjestelyillä hajauttamaan asiakkaat, ottamaan laitteiden käytössä rajoitetut asiakasmäärät huomioon ja tekemään turvajärjestelyt niin, että riskienhallintaa voidaan hoitaa. Meillä on lisäksi paljon ravintoloita, joissa syödään ulkona ja monista kioskeista myydään annoksia ulkona syötäväksi.

Huvipuistojen normaalitoiminnankin olennaisena osana kuuluu asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuudesta huolehtiminen. Henkilöstö on turvallisuusasioiden vahvoja ammattilaisia ja tottunut tarvittaessa myös nopeasti muuttamaan toimintaansa taatakseen turvallisen elämyksen kaikille. Huvipuistotoimiala on luonut yhteiset turvallisuuskäytänteet poikkeusoloihin yhdessä viranomaisten ja asiantuntijoiden kanssa.

Tulemme kiinnittämään erityistä huomiota laitteiden hygieenisyyteen ja tulemme nostamaan laitteiden hygieniatasoa entisestään. Normaalin laitesiivouksen lisäksi hupimestarimme desinfioivat laitteet useasti päivän aikana.

Kaikki laitejonot hoidetaan turvalliset etäisyydet säilyttäen eri seurueiden välillä. Omissa seurueissa tulleet voivat olla lähekkäin toisiaan. Varmistamme vähintään 1 metrin turvavälit kaikkialla huvipuistossa. Lisäksi muistutamme asiakkaitamme turvavälien pitämisessä erilaisilla kylteillä sekä ohjeistuksilla.

Kiinnitämme nyt erityistä huomiota tuotteiden säilytykseen ja käsittelyyn. Asiakastiloissamme on lisätty kosketuspintojen desinfiointia ja puhdistustiheyttä, sekä henkilökuntamme on koulutettu turvallisiin ja hygieenisiin työskentelytapoihin.

Varmistamme riittävän siivouksen, puhtaanapidon ja desinfioinnin koko huvipuistossa ja lisäämme siistijöiden määrää ja koulutusta. Linnanmäen laitteet desinfioidaan useita kertoja päivittäin. Mahdollistamme käsihygienian: uudet käsienpesupisteet, wc-tilat, käsihuuhdetta helposti saatavilla.

Kaikki wc-tilamme syväpestään ennen huvipuiston avaamista. Päivän aikana siistijämme ylläpitävät wc-tilojen siisteyttä. Wc-tiloja siistitään säännöllisesti tunneittain. Siistimisen yhteydessä pyyhimme myös wc-tilojen pintoja, joihin yleisemmin kosketellaan, mm. kahvat ja tasot.

Suosittelemme lähimaksamista kortilla. Toivomme asiakkaidemme kiinnittävän huomiota käsihygieniaan. Kädet olisi hyvä pestä ennen asiointia ja myös sen jälkeen. Toivomme pidettävän riittävää välimatkaa (vähintään 1 m) hupimestareihimme ja muihin asiakkaisiin.

Kerromme kaikille asiakkaillemme nettisivujen ja erillisten ohjeiden kautta, ettei huvipuistoon tulla sairaana. Mikäli asiakkaalla tai henkilökunnalla todetaan oireita niin, olemme varanneet kokonaan erillisen tilan, johon sairastunut henkilö voidaan ohjata odottamaan, että joku läheinen tulee hänet noutamaan kotiin karanteeniin. Tilassa on mahdollisuus levätä ja siellä on myös omat WC:t.

Tulemme viestimään monipuolisesti eri tavoilla uusista turvallisuustoimenpiteistä asiakkaitamme. Jaamme ohjaavaa tiedotusmateriaalia vierailijoillemme:

• Nettisivuilla www.linnanmaki.fi/fi/poikkeusaikainfo ja some-kanavissa

• Huvipuiston digiskriineillä

• Huvipuiston erilaisilla pinnoilla, julistein ja kyltein

• Omassa erillisessä ’Puhdasta huvia’- esitteessä

• Uutiskirjeissä

• Hupimestareiden toimesta

• Rolle-pellen ja kavereiden avulla