23.02. Onneksi olkoon: Aslak | Palaute
Koko Helsinki

Lehtisaaren nuorisokoti

03.01.2020, 16:24
Lehtisaaren nuorisokoti tarjoaa turvallisen kasvuympäristön 13-18-vuotiaille tytöille, jotka tarvitsevat pitkäaikaista tai kiireellistä sijoitusta. Nuorisokodissa on kaksi osastoa, Noomi ja Ruut, sekä asumisharjoitteluyksikkö kolmelle. Paikkoja on yhteensä 12 nuorelle. Turvaamme nuorelle välittävän, kasvua ja kehitystä tukevan, kodinomaisen kasvuympäristön.

‍Nuorisokoti sijaitsee Helsingin Lehtisaaressa ja sen omistaa Helsingin seurakuntayhtymä. Palvelunostajina toimivat kunnat. Nuorisokoti on perustettu vuonna 1945. Vuonna 1968 nuorisokoti siirtyi Lehtisaareen kauniille merenrantatontille. Henkilökuntamme koostuu sosiaali- ja terveysalan ammattilaisista, jotka pitävät nuoresta huolta sekä auttavat ja tukevat häntä elämässä eteenpäin. Teemme yhteistyötä nuorten perheiden, eri ammattiryhmien, tukiverkostojen ja ennen kaikkea nuoren itsensä kanssa. Nuori saa omaohjaajan, joka paneutuu erityisesti hänen asioihinsa ja hyvinvointiinsa.

Lehtisaaren nuorisokodissa arvostamme yksilöllisyyttä ja hyväksymme nuoren sellaisena, kun hän on. Toimintamme perustana ovat yhteisöllisyys, selkeät ja turvalliset rajat sekä omaohjaajasuhde.

Nuorisokodissa harjoitellaan arjen perusaskareita ja vastuulliseksi nuoreksi aikuiseksi kasvamista yhteisten pelisääntöjen ja arkirutiinien avulla. Nuorisokodista lähdetään aamulla kouluun, töihin tai aloitetaan muu päiväohjelma. Iltaisin harrastetaan, tavataan kavereita, vietetään aikaa yhdessä ja otetaan osaa nuorisokodissa järjestettävään yhteiseen toimintaan.