04.07. Onneksi olkoon: Ulla, Ulpu | Palaute
Koko Helsinki

Laskutusosoitteet

Hallinto-osasto

10.11.2021, 12:38

Laskun lähettäminen Helsingin seurakunnille

Helsingin seurakuntayhtymän 20 seurakunnalla ja yhteisillä palveluyksiköillä on yhteinen y-tunnus 0201242-7 mutta erilliset laskutusosoitteet.

Laskutusosoitteemme ovat muuttuneet 11.10.2021 alkaen. Vanhoihin osoitteisiin lähetetyt laskut eivät välity vastaanottajalle enää 15.11.2021 lähtien.

Laskumme käsitellään Kirkon palvelukeskuksen taloushallinnon järjestelmässä. Laskuja, joissa on virheellinen tai puutteellinen osoite, ei voida välittää perille. Laskun viitteeksi merkitty tilaajan, yhteyshenkilön tai työalan nimi nopeuttaa laskun käsittelyä. Laskujen maksuehdon tulee olla vähintään 21 päivää.

Vastaanotamme laskut ensisijaisesti verkkolaskuina. Kirkon palvelukeskuksen verkkolaskuoperaattori on CGI ja välittäjätunnus 003703575029. Osoitteemme ovat OVT-tunnusmuotoa 003702012427 + tarkenne.

Listaus laskutusosoitteistamme ja niihin liittyvä ohjeistus löytyy täältä.

Palkkiot ja työkorvaukset, joista peritään veroa tai eläkemaksua, maksetaan palkkionmaksujärjestelmän kautta, joten niistä ei voi lähettää laskua ostolaskujemme laskutusosoitteisiin. Näissä tapauksissa osoitteesta on sovittava aina työn tilaajan kanssa.

Erityisesti yksityisten elinkeinonharjoittajien / toiminimien tulee sopia työn tilaajan kanssa selkeästi, onko toimeksisaaja ennakkoperintärekisterissä vai tehdäänkö työ verokirjalla, sekä onko toimeksisaaja maksanut itse YEL-maksun (tarvitaan YEL-maksutodistus) vai syntyykö maksajalle velvollisuus tilittää työkorvauksesta julkishallinnon eläkelain 4§:n mukaisesti eläkemaksu.

Helsingin seurakuntayhtymän talouspalvelut vastaa mielellään rahaliikenteeseen liittyviin kysymyksiin ja vastaanottaa maksumuistutukset osoitteessa ostolaskut.hsrky@evl.fi.

Laskun maksaminen Helsingin seurakunnille

Otattehan yhteyttä hyvissä ajoin ennen eräpäivää, jos teillä on huomautettavaa tai kysyttävää saamastanne laskusta.

Laskun sisältöön liittyvissä kysymyksissä pyydämme olemaan yhteydessä palvelun tuottajan yhteyshenkilöön tai laskussa näkyvään puhelinnumeroon. Myös mahdolliset maksuvapautus- tai alennuspyynnöt toimitetaan päätettäviksi palvelun tuottajalle. Huomioittehan, että seurakunta on saattanut asettaa tilaisuuden maksuvapautuspyynnöille viimeisen hakupäivän. Talouspalvelut palvelee osoitteessa myyntilaskut.hsrky@evl.fi mm. eräpäivien siirtoon, maksusuunnitelmiin ja liikamaksujen palautuksiin liittyvissä asioissa.

Tilaisuuksien osallistumismaksut laskutamme pääsääntöisesti verkkomaksuina samassa seurakuntien sähköisessä asiointipalvelussa, missä tilaisuuksiin ilmoittaudutaan – joko suoramaksuna ilmoittautumisen yhteydessä tai sen jälkeen, kun paikka on vahvistettu. Jos lasku joudutaan siirtämään pois asiointipalvelusta ja laskuttamaan paperilaskuna, kuluista saatetaan periä laskutuslisä, ellei erityinen syy muuta puolla. Verkkomaksuihin liittyvät tiedustelut voi lähettää os. verkkomaksut.hsrky@evl.fi

Kirkon palvelukeskus Kipa lähettää puolestamme 2 maksumuistutusta. Perintää hoitaa Intrum Oy. Jos laskunne joudutaan siirtämään perintään asti, niin laskuun lisätään viivästyskorot ja perintäkulut mutta voitte sopia Intrumin kanssa maksusuunnitelmasta.