23.02. Onneksi olkoon: Aslak | Palaute
Koko Helsinki

La-la-la-laula lapselle

11.08.2022, 16:12

Postitamme vastasyntyneiden vanhemmille kasteeseen rohkaisevan esitteen
heti syntymän jälkeen. Osallistumme siinä perheen arkisiin pohdintoihin
ja kerromme perustietoa kasteesta.

>

Pienen iltahetki, lahja Helsingin seurakuntien nuorimmille jäsenille, tulee kotiin noin parin kuukauden kuluttua kasteesta. Pienen iltahetki -paketti rohkaisee yhteisiin iltahetkiin, hyräilyyn ja sylittelyyn rakastavan katseen alla. Unilaulut ja iltarukous ovat sukupolvelta toiselle siirtyvää pyhää perintöä.

Lapsen nimellä kotiin tuleva postipaketti sisältää vihkosen, enkelitaulun ja linkin tuutulauluihin. Vihkosessa on puettu sanoiksi vanhemman tuntoja. Iltarukous ja siunaavat ajatukset on punottu tekstiin, kirjeeksi pikkuiselle. Pienen iltahetken postitus helsinkiläisiin kasteperheisiin aloitettiin lokakuussa 2010.

Tekstit: Kaisa Raittila. Musiikin tuottaja: Sari Kaasinen / Sari Kaasinen Oy. Muusikot: Sari Kaasinen, Otawa, Jussi Kaasinen, Jukka Kyllönen, Tero Palo ja Laura Vartio. Äänitys ja miksaus: Timo Härkönen ja Miitri Aaltonen. Käännökset: Katarina Torvalds-Wiik / Översättningsbyrå Katarsis Piirrokset: Jenni Rope Layout: Jere Saulivaara / Dynamo Advertising Tuottaja Hsrky: Kristiina Vähäkangas Tuotantopäällikkö Dynamo: Jaana Roos. Ideointi ja suunnittelu Pienelle parasta -työryhmä: Lasse Halme, Leo Glad, Arto Helle, Satu Laakso, Erja Piipponen, Päivi Vuorelma-Glad.

‍Pienelle parasta - vauvasta kouluikäisiin

Vastasyntyneiden vanhemmille: Pienelle parasta -esite postitetaan lapsen rekisteröintilomakkeiden mukana

Kasteen käsiohjelma apuna ristiäisissä

Kastejuhlassa: Kaste- ja kummitodistukset

Kaksi kuukautta kasteen jälkeen: Pienen iltahetki enkelitaulu ja vihkonen

Kolme vuotta kastepäivästä: lasten kuvakirja Ruusukorva ja kyyhkynen

6–7-vuotiaat: uudistettu materiaali kehitteillä

Pienen iltahetki palkittiin Hopeahuipulla Grafian järjestämässä Vuoden huiput 2010 -tapahtumassa. Palkinnon perusteluissa mainitaan, että Pienen iltahetki on "Lahja, joka ei aliarvioi lasta eikä hänen vanhempiaankaan, vaan on positiivinen poikkeus vaippaikäisten kohderyhmässä". Tuomaristo piti tuutulaululevyä vihkoineen graafiselta muotoilultaan ehyenä. "Tutunomainen mutta raikas kuvitusmaailma, materiaalit, jäsennelty sisältö ja muoto luovat ehyen kokonaisuuden".