20.03. Onneksi olkoon: Aki, Kim, Joakim, Jaakkima | Palaute | På svenska | In English

Koko Helsinki

Kulosaari

Herttoniemen seurakunta

12.12.2018, 11:59

Vuoteen 2011 Kulosaari oli oma itsenäinen seurakuntansa. Vuodesta 2011 reilun 3700 asukkaan Kulosaari on ollu osa isompaa Herttoniemen seurakuntaa. Kulosaaren lisäksi seurakuntaan kuuluvat myös kolme muuta saarta: Mustikkamaan ulkoilualue, Korkeasaaren eläintarhan alue sekä Kulosaaren oma hautausmaa, Leposaari, Kulosaaren pohjoispuolella.

Kulosaaren kirkko (Kulosaarentie 40, parkkipaikka Kyösti Kallion tie 4 vastapäätä) vihittiin käyttöön 1935. Kirkko on Kulosaaren perustajiin kuuluneen arkkitehdin, Bertel Jungin käsialaa. Kirkkoon mahtuu noin 17o henkeä. Kirkko on pieni ja kotoisa ja seisoo kauniilla paikalla luonnon keskellä. Ehkä juuri siksi se onkin suosittu vihkikirkko!

Kulosaaren seurakuntatalo sijaitsee heti kirkon vieressä. Yläkerran seurakuntasalissa on 85 pöytäpaikkaa ja salin yhteydessä olevasta keittiöstä löytyy ruoka- ja kahviastiasto 85:lle hengelle. Seurakuntatalon alakerrasta löytyvät lasten tilat sekä diakoniatoimisto. Seurakunta luopui seurakuntasalin käytöstä vuoden 2018 alussa. Tällä hetkellä salia vuokraa Kulosaaren kirkkovakka ry. Salia voi vuokrata seurakuntatoimiston kautta mm. kastejuhlien, hääjuhlan tai muistotilaisuuden järjestämiseen. Tilavuokra on 50 € / h.

Kirkon mäkeä koristaa myös Kulosaaren korkeimmalla kohdalla seisova Armas Lindgrenin suunnittelema kellotorni. Tornin kellot ovat kulosaarelaisten lahjoittamia ja ne ovat viritetty kulosaarelaisen kuoronjohtajan Heikki Klemetin ohjeiden mukaan

Alueen toiminnasta löydät tietoa internetin tapahtumakalenterista, Kirkko&Kaupunki -lehdestä, ilmoitustauluilta ja kausiesitteestä, jonka löydät kaikilta kirkoiltamme!

Käy tykkäämässä meistä Facebookissa TÄSTÄ

Tsekkaa myös Kulosaaren kirkon oma sivu TÄSTÄ