31.03. Onneksi olkoon: Irma, Irmeli | Palaute | På svenska | In English

Koko Helsinki

  • Valkoinen valikkosymboli, kolme vaakaviivaa päällekkäin

Kehitysvammaisille

16.03.2020, 17:57

Kehitysvammaistyö tarjoaa kehitysvammaisille kirkollisia palveluja ja puolustaa kehitysvammaisten oikeuksia kirkossa.

Kehitysvammaistyön tarkoituksena on tukea kehitysvammaisten hengellisyyttä.

- Kehitysvammaisilla on oikeus oman uskonelämän hoitamiseen ja me haluamme tukea tätä oikeutta. Emme hyväksy henkistä, emmekä hengellistä hyväksikäyttöä, vammaistyön pappi Kati Koskinen painottaa.

Kehitysvammaistyö järjestää monenlaista aktiviteettia ja toimintaa kehitysvammaisille sekä heidän perheilleen. Erilaisiin tapahtumiin osallistuminen ja retkitoiminta kuuluvat olennaisesti kehitysvammaistyöhön. Seurakunnissa järjestetään myös kehitysvammaisten kerhoja ja mm. Haagan seurakunnan diakoni vierailee alueen ryhmäkodeissa säännöllisesti. Kehitysvammaistyötä pyritään toteuttamaan kehitysvammaisten omista toiveista ja ideoista käsin.

- Pyrkimyksenä on tarjota yleiskirkollista hengellisyyttä ja antaa mahdollisuuksia osallistua arjen kristillisyyttä tukevaan toimintaan.

- Läsnäolo ja yhdessä ihmettely on meille se pääasia, Koskinen jatkaa.

Rippikouluja on tarjolla nuorten leireistä ja päivärippikouluista aikuisten yksityisiin rippikouluihin. Rippikouluun voi tulla sinä vuonna, kun täyttää 15 vuotta, tai myöhemmin. Tulevan vuoden ryhmät pyritään muodostamaan jouluun mennessä. Ota yhteyttä vammaistyön pappiin - mietitään sinulle sopivin riparivaihtoehto. Diakonian blogista voit lukea leirikokemuksia.

Lue myös: Riparikokemus on tärkeä myös erityisnuorille

Lisätietoja Katilta, yhteystiedot sivun lopussa.

Kevään tapahtumia 2020

Huom! Tapahtumat on peruutettu huhtikuun loppuun asti.


Kirkkoklubi to 7.5. klo 18-19.30 Viikin kirkko, Agronominkatu 5

Tervetuloa kirkkoklubille viettämään yhdessä torstai-iltaa laulellen, musiikkia sekä vierailijaa kuunnellen. Mukana tulevan kesän riparilaiset. Tarjolla pientä suolaista ja makeaa syötävää. Jos sinulla ei ole vielä klubikorttia, niin tule tekemään sellainen.

Retki Hyvän Mielen alpakkatilalle Mäntsälään la 16.5. klo 10-15.30

Lähde mukaan katsomaan kotieläintilalle alpakoita, lampaita, aaseja ja monia muita eläimiä. Retkellä syömme nuotiolounaan sekä nautimme hyvät iltapäivä kahvit pullan kera. Lähtö Rautatietorin tilausajopysäkiltä klo 10, ole ajoissa paikalla. Palaamme samaan paikkaan klo 15.30 mennessä. Retken hinta 20 euroa. Sitovat ilmoittautumiset 1.5. mennessä toimistoon puh. 09 2340 2538. Kerro samalla mahdolliset ruoka-allergiasi.

Kesän aloituksen retki Mustasaareen pe 29.5. klo 10-15

Lähde mukaan kesänaloitusretkelle Mustasaareen. Lähdemme klo 10 lautalla Taivallahden kärjessä sijaitsevalta laiturilta (Eteläisen Hesperiankadun päässä). Ole ajoissa paikalla. Vietämme mukavaa päivää yhdessä syöden, kahvitellen sekä viettäen kappelihetkeä. Palaamme takaisin Taivallahden laiturille klo 15. Retken hinta 10 euroa. Ilmoittautuminen 14.5. mennessä toimistoon puh. 09 2340 2538. Kerro samalla mahdolliset ruoka-allergiat.

Ruokailupaikkavinkki: Hävikkiruokaravintola Waste & Feast Snellu Cafe

Yhteisöllinen ruokailu ma-to klo 11-13 ja pe klo 11-12.30 Matteuksenkirkolla, Turunlinnantie 3, Itäkeskuksen metrolta n. 200 m. Kahvila avoinna klo 10-15. Lounas maksaa 3€/6 €. Waste kertoo siitä, että ravintola sitoutuu ekologisiin arvoihin. Hyödynnetään ruokahävikkiä sekä suositaan kierrätystä ja materiaalien ja tarvikkien hyötykäyttöä. Feast kertoo juhlasta. Aina kun ihmiset ovat yhteydessä toisiinsa, vaikka hyvän ruoan ympärillä, on kyse juhlasta.
Huom! Suljettu toistaiseksi

Ilmoittautuminen retkille:

  • puhelimitse toimistoon 09 2340 2538 (arkisin klo 9-15)
    Kerro: nimi, henkilötunnus, puhelinnumero, kotiosoite ja mahdollinen erityisruokavalio

Lisätietoa ja kysymyksiä retkistä:

  • soita vammaistyön papille, Kati Koskinen, puh. 050 380 1060