05.07. Onneksi olkoon: Unto, Untamo | Palaute
Koko Helsinki

Kehitysvammaisille

12.06.2020, 14:39

Kehitysvammaistyö tarjoaa kehitysvammaisille kirkollisia palveluja ja puolustaa kehitysvammaisten oikeuksia kirkossa.

Kehitysvammaistyön tarkoituksena on tukea kehitysvammaisten hengellisyyttä.

- Kehitysvammaisilla on oikeus oman uskonelämän hoitamiseen ja me haluamme tukea tätä oikeutta. Emme hyväksy henkistä, emmekä hengellistä hyväksikäyttöä, vammaistyön pappi Kati Koskinen painottaa.

Kehitysvammaistyö järjestää monenlaista aktiviteettia ja toimintaa kehitysvammaisille sekä heidän perheilleen. Erilaisiin tapahtumiin osallistuminen ja retkitoiminta kuuluvat olennaisesti kehitysvammaistyöhön. Seurakunnissa järjestetään myös kehitysvammaisten kerhoja ja mm. Haagan seurakunnan diakoni vierailee alueen ryhmäkodeissa säännöllisesti. Kehitysvammaistyötä pyritään toteuttamaan kehitysvammaisten omista toiveista ja ideoista käsin.

- Pyrkimyksenä on tarjota yleiskirkollista hengellisyyttä ja antaa mahdollisuuksia osallistua arjen kristillisyyttä tukevaan toimintaan.

- Läsnäolo ja yhdessä ihmettely on meille se pääasia, Koskinen jatkaa.

Rippikouluja on tarjolla nuorten leireistä ja päivärippikouluista aikuisten yksityisiin rippikouluihin. Rippikouluun voi tulla sinä vuonna, kun täyttää 15 vuotta, tai myöhemmin. Tulevan vuoden ryhmät pyritään muodostamaan jouluun mennessä. Ota yhteyttä vammaistyön pappiin - mietitään sinulle sopivin riparivaihtoehto. Diakonian blogista voit lukea leirikokemuksia.

Lue myös: Riparikokemus on tärkeä myös erityisnuorille

Lisätietoja Katilta, yhteystiedot sivun yläosassa.

Kesä ja syksy 2020

Toiminta jatkuu syksyllä (syyskuussa) ja tiedossa mm. kirkkoklubi joka kuukauden ensimmäinen torstai, ystävyydenbrunssia sekä yhteisiä kirkkohetkiä.

Ruokailupaikkavinkki: Hävikkiruokaravintola Waste & Feast Snellu Cafe

Yhteisöllinen ruokailu ma-to klo 11-13 ja pe klo 11-12.30 Matteuksenkirkolla, Turunlinnantie 3, Itäkeskuksen metrolta n. 200 m. Kahvila avoinna klo 10-15. Lounas maksaa 3€/6 €. Waste kertoo siitä, että ravintola sitoutuu ekologisiin arvoihin. Hyödynnetään ruokahävikkiä sekä suositaan kierrätystä ja materiaalien ja tarvikkien hyötykäyttöä. Feast kertoo juhlasta. Aina kun ihmiset ovat yhteydessä toisiinsa, vaikka hyvän ruoan ympärillä, on kyse juhlasta.
Huom! Suljettu toistaiseksi

Ilmoittautuminen retkille:

  • puhelimitse toimistoon 09 2340 2538 (arkisin klo 9-15)
    Kerro: nimi, henkilötunnus, puhelinnumero, kotiosoite ja mahdollinen erityisruokavalio

Lisätietoa ja kysymyksiä retkistä:

  • soita vammaistyön papille, Kati Koskinen, puh. 050 380 1060