06.05. Onneksi olkoon: Ylermi | Palaute
Koko Helsinki

Seurakuntien kehittämispalvelut -tiimi

22.04.2024, 09:27
Seurakuntien_kehittämispalvelut_tiimi

Seurakuntien kehittämispalvelut -tiimi tarjoaa moniammatillista kaksikielistä kehittämistyön tukea.

Edistämme yhdessä tehtävää työ­tä monilla eri tasoilla: yhdessä seurakuntien ja yhteisten palveluiden kanssa, rovastikunnalli­sena yhteistyönä sekä verkostoissa pääkaupunkiseudulla ja valtakunnallisesti. Tiimin asiakkaita ovat sekä seurakunnat ja niiden työntekijät että yksittäiset kaupunkilaiset. Tiimille kuuluu kehittämistyön kokonaisuuden tarkastelu Helsingin seurakuntayhtymässä.

Suunnittelemme, kehitämme ja toteutamme toiminta­tapoja, joiden avulla kirkon työ ja sanoma olisi merkityksellistä kaupunkilais­ten elämässä. Seurakuntien kehittämispalvelut -tiimin jäsenet tekevät pääosin työtä omilla työaloillaan, yhteistä kehittämistyötä on keskimäärin 20 % asiantuntijatyöstämme.


Tiimin jäsenet:

Eeva Salonen

Kehittämistyön johtava asiantuntija, tiimin lähijohtaja, eeva.salonen@evl.fi

Olen monessa mukana, innostun helposti ja toivottavasti myös innostan! Toimin mielelläni kaikenlaisen yhteistyön hyväksi ja olenkin aktiivinen monissa kehittämisen verkostoissa sekä kirkon sisä- että ulkopuolella. Toivon, että voin osaltani edistää avoimuuden ilmapiiriä, jossa hyvät ideat on tarkoitettu jaettaviksi ja mokat kerrottaviksi. Voimme oppia toisiltamme valtavasti. Du kan också fråga mig olika saker på svenska. Kirjoitan blogia palvelumuotoilusta kirkossa ja kaupunkilaisille: https://medium.com/@eeva.salonen

Olen tiimin lähijohtaja. Asiantuntijana tehtäviini kuuluu Helsingin seurakuntayhtymän strategiaan liittyvän kehittämistyön koordinointi ja käytännön toiminnan johtaminen. Työ tapahtuu erityisesti Tilannehuoneessa ja yhteisen seurakuntatyön toiminnan puitteissa, yhteistyössä seurakuntien ja niiden johdon sekä luottamushenkilöiden ja yhteisten palveluiden kanssa. Toimin sekä projektipäällikkönä että muissa rooleissa monenlaisessa erilaisessa kehittämisessä, esimerkiksi: Tiedolla johtamisen malli Helsingin seurakuntiin, erilaiset tutkimushankkeet, Kirkko Helsingissä -strategiaprosessi (Tulevaisuusryhmän jäsen) ja erilainen jäsenyyden vahvistaminen, esim. kastekehittäminen, kummius, muuttaneet, kirkkoon liittyneet, millenniaalit ja Z-sukupolvi.


Markus Kartano

Kehittämistyön asiantuntija, verkkopappi markus.kartano@evl.fi

Työtehtäviini kuuluu mm verkossa tapahtuvan työn tukeminen seurakunnissa ja yhteisissä palveluissa. Sisällöntuotantoa tuetaan videostudiotoiminnassa, jossa tehdään mediasisältöjä sosiaaliseen mediaan esim. podcasteja, videotuotantoja ja livestriimauksia.

Tehtäviin kuuluu myös työntekijöiden koulutuksia ja konsultaatioita digitaalisissa sisällöissä ja käytännön auttamista seurakuntien omissa ja yhteisissä tapahtumissa. Ylläpidän erilaisia verkkopalveluita mm. mobiilikirkko.fi, uskotoivorakkaus.fi, fisucraft.fi, jouluseimet.fi

Toimin myös kirkkoherrainkokouksen teologisena sihteerinä.



Nina Pakkanen

Gospelia kaikille -hankkeen projektipäällikkö, kehittämistyön asiantuntija, nina.pakkanen@evl.fi

Palan musiikille, erityisesti rytmiselle gospelmusiikille. Musiikki on universaali kieli, joka antaa kosketuspinnan tunteisiin. Yhdessä laulaminen saa sydämen sykkimään samaan tahtiin ja vapauttaa endorfiineja. Musiikki antaa aivoille siivet.

Gospelia kaikille –projekti pyrkii antamaan mahdollisimman monelle siivet rytmisen gospelmusiikin maailmaan. Toiminta on esteetöntä, kaikille avointa musiikkitoimintaa, jota vedän yhdessä ammattimuusikoiden kanssa. Toiminnan sydämenä ovat vapaaehtoiset, Töölön seurakunnan Gospel Helsinki –kuorolaiset, jotka toimivat mentoreina ja tukilaulajina Gospelia kaikille Mass Choir:laisille. Projektin mahdollistavat Tuomiorovastikunnan seurakunnat sekä Yhteinen seurakuntatyö, josta kustakin on oma edustajansa ohjausryhmässä. Käytännön toteutus tapahtuu seurakuntatasolla eri puolilla Helsinkiä, joista projektipäällikkönä olen vastuussa ja jonka koordinointi toteutetaan yhteistyössä seurakuntien työntekijöiden, Gospel Helsinki –kuoron hallituksen sekä Gospelia kaikille –koordinaattorin kanssa.

Projektipäällikölle kuuluu myös kehittämistyön tehtäviä osana Seurakuntien kehittämispalvelut -tiimiä.



Christina Elving-Andersen

Sakkunnig inom utvecklingsarbete, christina.elving-andersen@evl.fi

Jag jobbar med tvåspråkighetsfrämjande arbete inom gemensamma tjänster samt med församlingsarbete som samfälligheten och de tre svenskspråkiga församlingarna har kommit överens om att sköta gemensamt.

Övriga uppgifter som ingår i mitt arbete är utveckling och koordinering av gemensamma satsningar och evenemang som Ekofastan, Fadderdagen, Nöd och lust - kvällen och församlingarnas svenskspråkiga närvaro på olika evenemangsmässor.

Jag upprätthåller nätverk och jobbar på prosterinivå med församlingarnas förtroendevalda. Jag jobbar aktivt för att främja tvåspråkigheten bland annat genom att ordna Morgonkaffe på svenska och olika tillfällen anknutna till den finlandssvenska kulturen. Samtliga av dessa program är öppna för alla!


Lasse Mäki

Strategiakonsultti, pastori lasse.maki@evl.fi

Lasse Mäki

Työskentelen Helsingin seurakuntayhtymässä strategiaan erikoistuneena asiantuntijana vastuualueinani yhtymätason ja paikallisten seurakuntien strategiatyön suunnittelu ja tukeminen. Koulutukseltani olen diplomi-insinööri sekä teologian ja musiikin maisteri, minkä myötä minua kiinnostavat laajasti erilaiset yhteiskunnan ja hengellisyyden ilmiöt. Strategiaosaamista olen kerryttänyt konsultointi- ja kehittämistehtävissä yksityisellä sektorilla ja järjestöissä. Olen työskennellyt myös kanttorina pääkaupunkiseudun eri seurakunnissa.

Pääosan työajastani vievät strategiatyöhön liittyvät projektit niin Helsingin seurakuntien kuin yhteisten palveluiden ja sidosryhmien työntekijöiden, johdon ja luottamushenkilöiden kanssa. Seurakuntien kanssa tehtävän strategiatyön pohjana on aina kunkin seurakunnan yksilölliset tarpeet ja toiveet. Käytännössä konsultointi voi tarkoittaa esimerkiksi strategiaprosessien suunnittelua ja läpivientiä, uuden tiedon tuottamista ja analysointia, työpajojen tai työskentelysessioiden fasilitointia sekä johdon tukemista strategiaan liittyvissä kysymyksissä. Työssäni nautin eniten yhdessä synnytettävistä oivalluksista sekä opitun jakamisesta toinen toisillemme: ahaa-elämykset ja yhteisen ajattelun näkyväksi tekeminen ovat strategiatyön ytimessä.


Juulia Saari

Juulia Saari

Tuottaja, koulutukset ja tapahtumat, juulia.saari@evl.fi

Työskentelen kehittämispalvelut-tiimissä tapahtumien ja koulutusten parissa. Liityin porukkaan syyskuussa 2023.

Vastaan sateenkaari-ihmisten yhdenvertaisuutta vahvistavan verkkokoulutusmateriaalin kokonaisuudesta osana Helsingin seurakuntien osallistava moninaisuus-ohjelmaa (H.O.M.O.). Vuonna 2022 käynnistetty projekti tekee näkyväksi tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen liittyvän säännöstön ja toimintamallit Helsingin seurakuntayhtymässä. Projektin aikana seurakuntiin on luotu sateenkaariyhteyshenkilöverkosto, yhdenvertaisuusperiaatteet sekä turvallisemman tilan periaatteet ja annettu yhdenvertaisuuskoulutusta sadoille työntekijöille sekä luottamushenkilöille. Tammikuussa 2024 julkaistava verkkokoulutusmateriaali tulee palvelemaan kaikkia Helsingin seurakuntia ja yhteisiä palveluita.

Koulutusten tuottamisen lisäksi työskentelen yhteistyössä yhtymänjohtajan toimiston kanssa suunnitellen seurakuntien ja muiden tahojen kanssa järjestettäviä yhteisiä tapahtumia.

Onko sinulla kysyttävää H.O.M.O.-projektista, tulevasta verkkokoulutuksesta tai yhdenvertaisuuden vahvistamisesta? Laita minulle viestiä, autan mielelläni!


Tony Pekkala

Tony Pekkala

Studioassistentti, tony.pekkala@evl.fi

Työskentelen Helsingin seurakuntayhtymän videostudiossa studioassistenttina ja tehtäviini kuuluvat mm. kuvaus, ääni- ja videotuotanto, podcastit ja erilaiset livestreamaukset.

Jag jobbar i Helsingfors kyrkliga samfällighetens videostudio som studioassistent och mina arbetsuppgifter omfattar m.m. fotografering, ljud- och videoproduktion, podcaster och live streaming.








Riitta Kalliorinne

Mediasparraaja, riitta.kalliorinne@evl.fi

  • Digitaalisen ilmaisun luova tukihenkilö
  • median mahdollisuuksien inspiroija
  • juttukaveri, kun etsit omaa ääntäsi ja näkökulmasi digitaalisen maailman moninaisuudessa.