19.01. Onneksi olkoon: Heikki, Henri, Henna, Henrik, Henni, Henriikka, Henrikki | Palaute | På svenska | In English

Koko Helsinki

Via crucis

03.04.2018, 11:45
Via Crucis -pääsiäisvaellus kuljettiin lauantaina 31.3.2018 klo 21 alkaen Kaisaniemen puistosta. Pääsiäisvaellukselle osallistui Helsingin keskustassa yli 15 000 ihmistä. Osallistujia oli enemmän kuin viime vuonna.

Pääsiäisenä 2018 Via Crucis -vaelluksella oli mukana useita tunnettuja laulajia ja sen myötä kuultiinkin enemmän musiikkia kuin aiempina vuosina. Musiikillinen kokonaisuus koostui oopperasta, liedistä, musikaalimusiikista, gospelista ja virsistä. Jeesuksen roolissa nähtiin ja kuultiin oopperalaulaja Waltteri Torikka.Pääsiäisenä 2018 Via Crucis -vaelluksella oli mukana useita tunnettuja laulajia ja sen myötä kuultiinkin enemmän musiikkia kuin aiempina vuosina. Musiikillinen kokonaisuus koostui oopperasta, liedistä, musikaalimusiikista, gospelista ja virsistä. Jeesuksen roolissa nähtiin ja kuultiin oopperalaulaja Waltteri Torikka.

Veli-Pekka Hännisen käsikirjoittaman teoksen muissakin keskeisissä rooleissa oli useita oopperalaulajia kuten Hannu Niemelä Juudaksena, Päivi Nisula Herodeksena ja Sauli Tiilikainen Pilatuksena. Ville Saukkosen ohjaamaan esitykseen oli lisätty laulumusiikkia useaan kohtaukseen ja siis myös Jeesus eli Waltteri Torikka lauloi Jaakko Löytyn Tuuli työntää kulkijaa ja suomeksi Kuin taivaisiin eli Secret Gardenin You Raise Me Upin.

Aiemmin pitkäperjantaina kuljettu vaellus siirtyi lauantaille 31.3.2018. Kärsimystien reitti kulki Kaisaniemen puistosta kello 21 alkaen Suomen Pankin kautta Tuomiokirkolle, jossa se päättyi ristiinnaulitsemiseen. Via Crucis esitettiin Helsingin ydinkeskustassa jo 23. kerran. Ville Saukkosen ohjaustyötä nähtiin Via Cruciksessa kolmatta kertaa.

Vaelluksen jälkeen klo 23 kokoonnuttiin Tuomiokirkkoon pääsiäisyön messuun, jossa saarnasi piispa Teemu Laajasalo.

Ekumeeninen pääsiäisvaellus Via Crucis eli Ristin tie perustuu kirkon keskiaikaiseen perinteeseen ja se vaelletaan Helsingin yhdinkeskustassa nyt 23. kerran. Viime vuonna esitystä seurasi tuhansia katsojia. Pääsiäisnäytelmän järjestää ekumeeninen yhdistys Via Crucis – Ristin Tien Tuki ry. yhdessä Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kanssa. Työryhmä koostuu teatterin ja musiikin ammattilaisista sekä teatteriharrastajista ja seurakuntalaisista.


Näytä Via Crucis -reitti suuremmalla kartalla