21.05. Onneksi olkoon: Kosti, Konsta, Konstantin | Palaute
Koko Helsinki

Gospelia kaikille Mass Choir

30.08.2021, 19:20
Puhutteleeko gospel sydäntäsi? Saako rytmimusiikki lanteesi keikkumaan? Tule mukaan opettelemaan gospelin laulamista, rytmiä ja liikettä!
Kuorolaiset laulamassa alttarilla kädet ilmaan nostettuna.

Gospelia kaikille Mass Choir on matalan kynnyksen gospelkuoro, joka kokoaa yhteen satoja gospellaulusta kiinnostuneita aikuisia ympäri pääkaupunkiseudun. Gospelia kaikille Mass Choir on osa Töölön, Lauttasaaren, Kallion ja Paavalin seurakuntien sekä Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan yhteistä Gospelia kaikille -projektia. Jopa kolmestasadasta laulajasta koostuvaan massakuoroon ei ole pääsykoetta eikä osallistuminen edellytä sitoutumista. Kuoroa johtaa projektipäällikkö Nina Pakkanen.

Gospelia kaikille Mass Choirin harjoituksissa on mukana äänenkäytön ja liikkumisen asiantuntijoita, Gospel Helsinki -kuorolaisia sekä Gospel Helsinki Band. Kauden aikana harjoitellaan 3–4 moniäänistä gospellaulua päätöskonserttia varten ja kokeillaan Complete Vocal -tekniikkaa, gospelsoundia ja rytmikkääseen gospellaulamiseen kuuluvaa liikkumista. Nykygospelissa yhdistyvät soul-, blues-, jazz- ja rockmusiikki.

Gospelia kaikille Mass Choir:n kausi huipentuu yhteiskonserttiin Gospel Helsinki -kuoron ja vierailevan sooloartistin kanssa. Vuoden 2019 kevätkonserttia tähditti laulaja-lauluntekijä Ida Elina ja joulukonserttia laulaja-lauluntekijä Ilta. Kaikki kauden päätöskonsertit ovat olleet loppuunmyytyjä.

Osallistumismaksu on 40 euroa/kausi, tulit mukaan heti ensimmäisellä kerralla tai vasta myöhemmin. Ilmoittautuminen kuoroon on auki kahdesti vuodessa. Emme kysele osaamistasi tai kuorolaulukokemustasi, sillä kuoro on avoin kaikille.

Olet tervetullut juuri Sinun osaamisellasi!

Ilmoittautuminen ja lisätietoja: gospeliakaikille@gmail.com

Gospelia kaikille -projekti

Gospelia kaikille Mass Choir on osa Gospelia kaikille -projektia. Gospelia kaikille 2020–2021 -hankkeessa mukana ovat Töölön, Lauttasaaren, Kallion ja Paavalin seurakunnat, Helsingin tuomiokirkkoseurakunta, Helsingin seurakuntayhtymän yhteinen seurakuntatyö sekä Gospel Helsinki ry.

Gospelia kaikille 2020–2021 -projekti on jatkoa Gospelia kaikille 2018–2019 -hankkeelle, joka aloitettiin vastauksena gospellauluharrastuksen kasvaneeseen kysyntään. Hanke osoittautui menestykseksi heti alkumetreillä, sillä Gospelia kaikille Mass Choir -kuoron osallistujamäärä jouduttiin rajaamaan kolmeensataan laulajaan.

Gospelia kaikille 2020–2021 -projekti noudattaa Kirkko Helsingissä 2020 -strategiaa ja Helsingin seurakuntien musiikkityön strategiaa, joiden tavoitteena on:

 • kutsua kristittyjä yhteen
 • antaa aineksia henkilökohtaisen ja yhteisöllisen hartauselämän vahvistamiseen
 • välittää osallistujille Jumalan rakkautta ja armon sanomaa
 • monipuolistaa jumalanpalveluselämää
 • perustua vapaaehtoisuuteen ja avoimuuteen
 • tukea vapaaehtoistoimintaa
 • olla jokaisen saavutettavissa
 • luoda pitkän tähtäimen tavoitteita ja hyötyjä
 • tarjota seurakuntalaisille musiikki- ja jumalanpalvelustoimintaa, jota seurakunta ei yksin omilla voimavaroillaan pystyisi tarjoamaan
 • luoda kasvualustaa kaikki seurakunnat kattavalle gospelkuorotoiminnalle ja -messuille sekä edellytykset pysyvälle toiminnalle
 • viedä Gospelia kaikille -kuorotoimintaan osallistuvien seurakuntalaisten kautta viestiä kuorolaisten omiin seurakuntiin, mikä ajan myötä tuottaa musiikillista hedelmää ja monimuotoista jumalanpalvelustoimintaa omassa seurakunnassa
 • valmius kehittää hankkeen aikana säännöllisesti toteutettava gospelmessu, joka tuo kirkkoihin uusia ihmisiä ja jäseniä.