28.05. Onneksi olkoon: Alma | Palaute
Koko Helsinki

CABLE-yhteisövalmennus

05.01.2024, 14:35
Cable-valmennuksen toimintakaavio. Kaksi sisäkkäistä kehää, sisäkehällä myötäpäivään: 1. IN identiteetti, kuka, ketkä, 2. IN and OUT environment where?, 3. OUT and EXPOSURE, 4. ACTION analyysi & toiminta, 5. Muutos! Ulkokehällä myötäpäivään:  Kuka minä olen? Mistä minä tulen?; Missä minä olen hyvä? Mistä olen saanut kiitosta?; Mikä on meille arvokasta ja tärkeää?; Missä me olemme?; Mistä olemme kiinnostuneita yhteisönä?; Miltä ympäristö näyttää/tuntuu?; Miltä arki ja havaitut ilmiöt vaikuttavat?; Miltä tulevaisuus näyttää, jos kaikki jatkuu kuin ennenkin?; Millaista muutosta tarvitaan?; Millaisia haasteita ja mahdollisuuksia muutokseen liittyy?; Mitä me voimme tehdä itse muutoksen saavuttamiseksi?; Miten muutamme idean toiminnaksi?; Miten tämä toimi?

CABLE-nimitys tulee muodostuu sanoista Community Based Learning for Action. Englanninkielinen nimi tarkoittaa suomeksi toiminnallista oppimisprosessia, joka tähtää yhteisön jäsenten voimaantumiseen ja toimijana aktivoitumiseen.

Yhteisövalmennus pohjautuu osallistujien (myös vetäjien) tasavertaiseen asemaan ja kokemusten jakamiseen yhdessä tekemisen kautta. MoniNainen arki -hankkeen Cable valmennus sisältää 6-7 tapaamiskertaa, joiden aikana työskennellään mm. seuraavien teemojen äärellä:

1. Kuka olen ja missä olen hyvä?

2. Millaisiin yhteisöihin kuulun?

3. Mitkä ovat hyvinvoinnin esteitä ja mahdollisuuksia?

4. Mitä voimme itse tehdä arjen ongelmien selättämiseksi?

5. Mitä myönteistä muutosta saamme aikaan?

Käytämme valmennuksissa suomen kieltä sekä tarvittaessa käytössämme on myös puhelintulkkaus. Osallistuminen on maksutonta ja valmennuksesta saa todistuksen.