Lauttaliikenne

Taivallahden ja Mustasaaren väliä liikennöi yhteysalus Walhalla. Taivallahden laituri sijaitsee Eteläisen Hesperiankadun päässä, Taivalsaaressa. Lauttamatka kestää 15 minuuttia. Lauttaan mahtuu kerrallaan enintään 98 matkustajaa turvallisuussyistä johtuen. Jos lautta täyttyy, se lähtee heti ja palaa ajamaan ylimääräisen vuoron n. puolen tunnin kuluttua.


Lauttamaksu on aikuisilta 4 € edestakaisin. Alle 10-vuotiaat lapset pääsevät kyytiin maksutta huoltajiensa kanssa. Lautassa maksuvälineenä käy ainoastaan käteinen.

Taivallahden laiturille suositellaan saavuttavaksi julkisilla kulkuneuvoilla. Ainoat luvalliset pysäköintipaikat ovat Eteläisen Hesperiankadun kadunvarsipaikat. Lauttalaiturin läheinen hiekkakenttä on ollut pysäköintikiellossa kesän 2015 alusta alkaen.

Taivallahtea lähin julkisen liikenteen pysäkki on Hietakannaksentien pysäkki Eteläisellä Hesperiankadulla, jossa pysähtyy bussi 24. Caloniuksenkadun pysäkillä Mechelininkadulla pysähtyy raitiovaunu 8. Apollonkadun pysäkiltä Runebergin kadulta liikennöivät raitiovaunut 1 ja 2 sekä bussit 14, 18, 18N, 37, 39, 39B, 39N, 41, 42, 69, 70, 194, 194A, 195 ja 195N. Tarkemmat lisätiedot julkisesta liikenteestä www.reittiopas.fi.

Laiturin virallinen osoite on Hiekkarannantie 5, Mustasaaren laituri, Taivalsaari. HUOM! Reittiopas.fi-palvelun haku tunnistaa osoitteen Hiekkarannantie 6, joka vie läheiselle bussipysäkille. Mikäli laitat reittioppaaseen määränpääksi Mustasaaren ilman osoitetta, se ohjaa Mustasaaren lukitulle huolto- ja pelastussillalle. Googlen karttapalvelu ohjaa väärään paikkaan.


Aikataulut

Mustasaari on sulkeutunut yleisöltä. Avaamme jälleen kesällä 2018. Palvelemme ennalta sovittuja ryhmiä vielä syyskuun puoliväliin saakka.

********************************************Ryhmävierailuissa huomioitavaa

Ryhmien vierailuista on aina sovittava etukäteen saaren henkilökunnan kanssa. Saaren toimiston numero on 09-2340 2590. Toiminnanjohtaja Leena Miettinen 09-2340 2534. Tiedusteluja voi myös esittää sähköpostitse: mustasaari@evl.fi.

Retkiä tilattaessa sovitaan saapumis- ja lähtöajat. Ryhmäruokailuista on myös sovittava etukäteen. Ryhmien erityisruokavaliot, kasvissyöjien määrät ja allergiat tulee ilmoittaa vähintään viikkoa aiemmin osoitteeseen: mustasaari@evl.fi

Aikatauluista ym. kuljetukseen liittyvistä asioista tiedustelut Mustasaaren toimisto (09) 2340 2590 ja toiminnanjohtaja Leena Miettinen (09) 2340 2534.


Näytä Mustasaaren toimintakeskus suuremmalla kartalla