Etusivu > Yhteinen hallinto > Palvelut >

Virka­todistukset

Virkatodistukset

Keskusrekisteri tarjoaa virkatodistus- ja sukuselvityspalveluja jäsenistään.

Vuoden 2013 alusta alkaen on otettu käyttöön kirkon yhteinen jäsenrekisteri, joka kattaa kaikki Suomen evankelis-luterilaiset seurakunnat 1.10.1999 alkaen. Tämä tarkoittaa, että seurakunta, jossa henkilö on ollut viimeiseksi kirjolla, voi yhdellä todistuksella todistaa henkilön 1.10.1999 jälkeiset kirjoillaoloajat eri ev.lut. seurakunnissa. Tätä aikaisemmat seurakunnissa kirjoillaoloajat täytyy vielä toistaiseksi tilata aikaisemman käytännön mukaisesti kyseisistä seurakunnista.

Mikäli henkilö on viimeksi ollut Helsingin ev.-lut. seurakunnan jäsen, kattaa Helsingin ev.lut.seurakuntien keskusrekisteristä tilattu todistus myös kaikki aikaisemmat Helsingin seurakunnissa kirjoillaoloajat.

Virkatodistus on käyttötarkoituksesta riippuen joko ote henkilön tiedoista tai sukuselvitysmuotoon laadittu todistus, johon henkilön tietojen lisäksi merkitään esimerkiksi puoliso ja lapset sekä muuttotiedot.

TILAA VIRKATODISTUS

Huom! Sukuselvitys sukututkimusta varten tilataan erillisellä lomakkeella.

Perunkirjoitusta varten tarvittavat tiedot

Virkatodistukseen perunkirjoitusta varten elävästä henkilöstä tarvitaan vain henkilökohtaiset tiedot.

Kuolleesta henkilöstä perunkirjoitusta varten laadittavaan sukuselvitykseen merkitään puoliso ja lapset sekä muuttotiedot.

Toimitusajat ja maksut

Henkilökohtaiset tiedot sisältävät virkatodistukset postitetaan samana tai seuraavana päivänä. Sukuselvitysten toimitusaika on noin 1-3 viikkoa.

Virkatodistusmaksut_1.6.2015_alkaen (pdf, 0.07 Mt)

Kieliversiot

Suomen- ja ruotsinkielisten virkatodistusten lisäksi virkatodistuksia saa ulkomaan viranomaisia varten kaksikielisellä lomakkeella. Siinä toisen kotimaisen kielen lisäksi on englannin, saksan tai ranskan kieli.

Luotettavuus

Keskusrekisteriin on arkistoituna Helsingin evankelis-luterilaisten seurakuntien kirkonkirjat vuodesta 1856 lähtien. Tämä takaa luotettavan tietojen saannin muun muassa sellaiseen viranomaiskäyttöön, jossa tarvitaan henkilö- ja perhesuhdetietoja pitkältä ajalta. Tyypillisesti tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi perunkirjoitukset ja lainhuudot.

....

Virkatodistuksen voi tilata

verkkolomakkeella

sähköpostitse: virkatodistukset(at)evl.fi

puhelimitse: 09 2340 5000,
ruotsinkielinen palvelu 09 2340 5001

faksilla: 09 2340 2610, 09 2340 2360

tai vierailemalla Keskusrekisterissä:
Kolmas linja 22 B, 00530 Helsinki
(avoinna arkisin klo 8.00-15.45)

Huom! Helsingin seurakuntayhtymän keskusrekisteri on poikkeuksellisesti kiinni koko päivän keskiviikkona 16.9.2015

Lisää virkatodistuspalvelujen yhteystietoja

Muita yhteystietoja

Maistraatit

Suomen ev.lut. seurakunnat

Suomen ortodoksinen kirkko