Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2018 > 01 >

Ulkopuolinen asiantuntija selvittämään talousasioita

Ulkopuolinen asiantuntija selvittämään talousasioita

11.01.2018 15:22 / päivitetty 11.01.2018 15:24

Helsingin seurakuntien johtoryhmä päätti torstaina tilata välittömästi selvityksen ulkopuoliselta, riippumattomalta asiantuntijalta.

Selvitys tehdään sisäisen valvontajärjestelmän toimivuudesta sekä talousasioita koskevista menettelytavoista ja hyväksymiskäytännöistä. Luottokorttien käyttö ja luottokorttilaskujen hyväksyntä kuuluvat tähän kokonaisuuteen.

"Asiat selvitetään pohjamutia myöten. Avoimuuteen ja vastuullisuuteen kuuluu, että epäselvyyksiä ei ole eikä jää. Osana kattavaa selvitystä riippumaton taho käy läpi kaikki myös julkisuudessa esillä olleet väärinkäytösepäilyt", sanoo yhtymänjohtaja Juha Rintamäki.

"Tällä tietoa luottokortti- ja matkalaskuepäselvyydet koskevat yksittäisiä tapauksia ja henkilöitä. Ylivoimainen enemmistö ostoista on varmasti tehty asianmukaisesti ja ohjeita pilkulleen noudattaen."

Helsingin seurakuntayhtymä täsmensi loppuvuodesta mm. verkko-ostamista koskevia luottokortinkäytön pelisääntöjä. Samalla laskujen hyväksymiskäytäntöjä tiukennettiin. Kirkkoherrojen laskut hyväksyy jatkossa hallintojohtaja ja yhtymän johtajan laskut yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja.

Yhtymänjohtaja Juha Rintamäen mukaan asiat selvitetään pohjamutia myöten. Kuva: Riitta Supperi