Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2017 > 07 >

Kesäillan konsertteja tunnelmallisessa Karunan museokirkossa

Kesäillan konsertteja tunnelmallisessa Karunan museokirkossa

25.07.2017 09:19 / päivitetty 25.07.2017 09:45

Karunan kirkossa soi psalmimusiikki, ikiaikaiset kansanrunot, kansallisromanttinen kesämusiikki ja tango.

Karunan museokirkossa Seurasaaressa järjestetään Kesäillan konsertteja keskiviikkoiltaisin. Vielä ehdit kuuntelemaan tangoa viululla, harmonikalla ja bassolla, a cappella -musiikkia lauluyhtyeeltä tai kansallisromanttista kaihoa kamarikuorolta.

Keskiviikkona 26.7. kello 18 Tango for three -konsertissa esiintyvät Totti Hakkarainen, viulu, Sami Salonen, harmonikka, ja Antti Ahoniemi, basso. Ohjelmassa kuullaan muun muassa Carlos Gardelin, Vittorio Montin sekä Astor Piazzollan musiikkia. Mukana on myös Rakkausteema elokuvasta Kummisetä sekä Unto Monosen Satumaa.

Keskiviikkona 2.8. kello 18 laulukollektiivi Sabrina ja Saarten tyttäret esittävät uutta a cappella-musiikkia, jossa yhdistyvät ikiaikaiset kansanrunot ja särmikkäät rytmit. Yhtyeen perustaja Sabrina Ljungberg on säveltänyt laulut Kantelettaren teksteihin.

Laulut kertovat nuoren naisen elämästä, jossa ajasta aikaan kasvukivut ja onnenaiheet ovat samanlaisia. Lauluteksteistä punoutuu kokonaisuus, jossa haaveileva tyttö kasvaa unelmiaan toteuttavaksi nuoreksi naiseksi.

Saarten tyttäret työstää musiikkiaan improvisoinnin keinoin. Esityksissä on heittäytyvän ilmaisun ja draamallisen jännitteen lisäksi mukana myös visuaalisia elementtejä, jotka on rakennettu yhteistyössä valo- ja kuvataiteilijoiden kanssa.

Keskiviikkona 9.8. kello 18 Laulusuvanto-konsertissa kuullaan kansallisromanttista kaihoa, leikittelyä, tunnelmointia, pilkettä ja harmoniaa. Ohjelmassa on muun muassa Selim Palmgrenin, Jean Sibeliuksen ja Felix Mendelssohn-Bartholdyn musiikkia. Konsertissa esiintyy kamarikuoro SonorEnsemble, jota johtaa Hanna Remes.

Kesäillan konsertit Karunan kirkossa järjestetään yhteistyössä Seurasaaren ulkomuseon kanssa. Konsertteihin on vapaa pääsy.