Tukea sinulle

Jos eteesi tulee surua, sairautta tai muita elämän ristiriitoja, voit ottaa luottamuksellisesti yhteyttä diakoniatyöntekijään tai seurakunnan muihin työntekijöihin. Sinun ei tarvitse jäädä yksin asioittesi kanssa.

Seurakunnan palvelutyö, diakonia, on kokonaisvaltaista auttamista, niin henkistä ja hengellistä kuin fyysistäkin. Joskus apumme voi olla myös taloudellisissa asioissa auttamista. Voit varata tapaamisajan puhelimitse tai sähköpostitse.

Apu on maksutonta ja tarkoitettu kaikenikäisille seurakunnan alueella asuville.

Diakoniatyö järjestää monenlaista ryhmätoimintaa, joka tarjoaa vertaistukea ja yhteyttä muihin. Vartiokylän seurakunnassa on ryhmiä muun muassa ikäihmisille.
Muut Itä-Helsingin seurakunnat järjestävät niitä esimerkiksi päihde- ja mielenterveyskuntoutujille. Ryhmät ovat avoimia kaikille asuinpaikasta riippumatta. Löydät niiden kokoontumistiedot tapahtumakalenterista .

Tapahtumakalenterista löydät myös kerran kuukaudessa järjestettävän soppakirkon päivämäärät. Myös naapuriseurakunnissa on säännöllisesti edullisia ruokailuja.

Diakoniatehtävässä tarvitaan jokaista. Oman seurakuntasi kautta löydät monipuolisia vaihtoehtoja vapaaehtoistyöhön .

Diakoniatyötä kehitetään erilaisten projektien avulla.
Vartiokylän seurakunnassa jatkuu vuosina 2013-16 diakoniaprojekti, jonka tavoitteena on tukea yli 75-vuotiaiden yksin asuvien vanhusten hengellistä elämää. Projektin työntekijänä on Outi Hämeenkorva.

Vuoden 2015 alussa alkoi hoivamusiikkiprojekti, joka järjestää hoivamusiikkihetkiä etupäässä muistisairaille vanhuksille alueen vanhainkodeissa. Hoivamuusikkona toimii Mimmi Laaksonen.

Lisäksi kaikkia Itä-Helsingin seurakuntia palvelee 1.3.2015 käynnistynyt kolmevuotinen diakonian talousneuvonnan projekti työntekijänään Soile Niemi. Hänen työpisteensä on Mikaelin seurakunnassa.

Tutustu myös

Itätuulia-blogiin , jossa diakoniatyöntekijät kirjoittavat työstään.


Vartiokylän seurakunnan diakoniatyön tulevia tapahtumia:

Diakoniatyön ajanvaraus
puhelimitse tai sähköpostilla

Tiistaisin klo 9-11 diakoni Kaisa Moilanen p. 09 2340 6451 kaisa.moilanen@evl.fiMuina aikoina voit jättää viestin vastaajaan. Virastolla asioidessasi voit myös jättää soittopyynnön ja yhteystietosi.
Diakoniatoimisto sijaitsee Matteuksenkirkolla, Turunlinnantie 3, käynti Turunlinnantien puolelta.

Diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot

Helsingin kaupungin
- Kriisipäivystys p. 09 3104 4222
henkistä ensiapua ja tukea kriisitilanteissa 24 h/vrk

- Sosiaalipäivystys p. 020 696 006
tukea ja neuvontaa 24 h/vrk