Etusivu > Seurakunnat > Helsingin tuomiokirkkoseurakunta > Uutiset > 2017 > 05 >

Tuomiokirkolle haetaan kesäpäivystäjiä

Tuomiokirkolle haetaan kesäpäivystäjiä

29.05.2017 14:14 / päivitetty 01.06.2017 09:45

Haluatko mukaan vapaaehtoistoimintaan, jossa pääset kohtaamaan kirkkovieraita kaikkialta maailmasta? Olet lämpimästi tervetullut vapaaehtoiseksi kirkkopäivystäjäksi Helsingin tuomiokirkon Kesän avoimet ovet -päivystykseen!

Iltaisin Helsingin hälinä ja Senaatintorin ruuhka hiljenevät, ja kaupunki rauhoittuu kesäillan kuulaaseen viileyteen. Kaupungin keskellä kohoava Tuomiokirkko on kuitenkin avoinna läheltä ja kaukaa tulevia kirkkovieraita varten joka ikinen kesäpäivä puoleenyöhön asti.

Kohtaa ihmisiä ja kerro kirkosta

Kirkkovieraita palvellaan heidän omilla ehdoillaan. Kirkko on avoinna rukousta ja hiljentymistä varten, ja moni haluaakin tutustua kirkkoon omassa rauhassa. Kiinnostuneille voit kuitenkin kertoa omasta asiantuntemuksestasi käsin vaikkapa Tuomiokirkon kiinnostavasta historiasta. Kirkkopäivystäjänä voit kohdata turisteja omien taitojesi mukaan, sillä kielitaitoa tai opaskokemusta ei tehtävässä vaadita. Päivystäjien tulee olla täysi-ikäisiä.

Saat tehtävään perehdytyksen. Voit toimia kirkkopäivystäjänä, kun osallistut yhteen koulutusiltaan. Koulutusiltoja on tulossa vielä kesä-, heinä- ja elokuussa tiistaina 6.6., tiistaina 4.7. ja tiistaina 1.8. klo 18 Tuomiokirkon kirkkosalissa.

Voit tulla mukaan toimintaan yksin ja etsimme sinulle päivystyskaverit. Voit myös koota oman, vaikkapa harrastus- tai työporukan, jonka kanssa tulette yhdessä kirkkopäivystäjiksi. Kirkossa päivystää kerralla noin kolme vapaaehtoista.

Ota yhteyttä ja kysy lisää tehtävästä koordinaattori Niina Savolaiselta niina.savolainen@evl.fi, 09 2340 6250.

Seurakunnan lukuisista muista vapaaehtoistehtävistä voit kysyä lisätietoja vapaaehtoistyön pappi Tiina Silvolta tiina.silvo@evl.fi, 09 2340 6170.