Ystävyysseurakunnat

Ystävyysseurakuntatyön tarkoituksena on vahvistaa seurakuntalaisten tajua kirkon maailmanlaajuisuudesta ja antaa mahdollisuuksia ystävälliseen vuorovaikutukseen rajojen yli.

Aikoinaan ystävyyssuhteiden kautta myös tuettiin taloudellisesti itäisen Euroopan alueella toimineita pieniä ja köyhempiä kirkkoja. Taloudellisen avun tarve on edelleen olemassa, mutta sen rinnalle on haluttu etsiä monipuolisempaa yhteistyötä. Pitkäaikaisten ystävyyssuhteiden luonteeseen kuuluu, että suhteet ovat ajoittain hyvinkin läheisiä, joskus taas etäisempiä.

Ystävyysseurakuntatyön tukiryhmä kokoontuu säännöllisesti suunnittelemaan toimintaa ja edistämään ystävyysseurakuntatyötä. Tukiryhmä järjestää kirkkokahveja, myyjäisiä ja hoitaa kesällä Café Kryptaa omalla vastuuviikollaan. Matkoja ystävyysseurakuntiin tehdään vuosittain pari.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan tukiryhmään. Ota yhteyttä: pertti.jokinen@fonet.fi tai natasha.vaalgamaa@evl.fi.

Ystävyysseurakuntatoimintaa rahoitetaan suurimmaksi osaksi vapaaehtoisilla keräysvaroilla. Ystävyysseurakuntatyön vastuuryhmä järjestää kirkkokahveja, myyjäisiä sekä hoitaa kesällä Café Kryptaa omalla vastuuviikollaan. Käytössä on myös jonkin verran tarkoitukseen ohjattuja budjettivaroja. Seurakuntamme kirkoissa kerätään muutaman kerran vuodessa kolehti ystävyysseurakuntatyölle.

Tuomiokirkkoseurakunnalla on neljä ystävyysseurakuntaa Tallinnan tuomiokirkkoseurakunta, Aszódin seurakunta Unkarissa, Lapin ortodoksinen seurakunta ja St. Neotsin anglikaaninen seurakunta Englannissa.

Tallinnan tuomiokirkkoseurakunta on yksi seurakuntamme neljästä ystävyysseurakunnasta.

Tallinnan tuomiokirkkoseurakunta