Etusivu > Seurakunnat > Pakilan seurakunta > Tapahtumat >

Juhannuspäivän jumalanpalvelus

24.06.2017 klo 11:00

Juhannuspäivän jumalanpalvelus

Hyvän Paimenen kirkko, Palosuontie 1, 00660 Helsinki

Juhannuksen jumalanpalveluksessa kesäteologimme Santeri Kaleva ja kanttori Jussi Hirvonen.

Kolehti kerätään taloudellisessa ahdingossa olevien köyhien ihmisten auttamiseen Suomessa Kirkon diakoniarahaston kautta.

Juhannuspäivä
Tien raivaaja
Johannes Kastajalle omistetuista juhlista säilyi meillä uskonpuhdistuksen jälkeen erillisenä pyhäpäivänä vain hänen syntymäpäivänsä eli juhannus 24. kesäkuuta. Juhlaa on vietetty 400-luvun alkupuolelta lähtien. Sen ajankohta perustuu käsitykseen, että Johannes syntyi kuusi kuukautta ennen Jeesusta. Juhlan raamatullinen lähtökohta on Luuk. 1: 26, 36. Pelastushistoriallisesti juhannus viittaa seuraavaan jouluun. Nykyisin juhannusta vietetään kesäkuun 19. päivää seuraavana lauantaina.
Saamansa nimen (Johannes = Jumala on armollinen) mukaisesti Johannes julisti Jumalan armollista hyvyyttä, pelastusta ja syntien anteeksiantamista.
Kirkko on viettänyt vanhastaan myös Johannes Kastajan mestauspäivää (29.8.). Sen evankeliumiteksti (Mark. 6: 14-29) on otettu vaihtoehtoiseksi saarnatekstiksi.
Kirkollisen aiheen lisäksi juhannukseen sisältyy Suomessa kansallisen juhlan (Suomen lipun päivä) ja keskikesän luonnonjuhlan aineksia.

Liturginen väri valkoinen, 4 alttarikynttilää.

Järjestäjä: Pakilan seurakunta
Yhteyshenkilö: Leo Norja
Puhelin: 09 2340 5510

Jumalanpalvelukset