Etusivu > Seurakunnat > Oulunkylän seurakunta > Toiminta >

Lähetys ja kansainvälisyys

Evankeliumi kaikille luoduille

"Lähetystyö perustuu Pyhän Kolmiyhteisen Jumalan toimintaan maailmassa. (--) Isä lähetti Poikansa maailmaan pelastaakseen hänestä eroon joutuneen ihmisen. Poika ja Pyhä Henki kutsuvat kaikkia yhteyteensä ja syntien anteeksiantamisen osallisuuteen."

(Ote asiakirjasta "Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetystyön ja kansainvälisen diakonian peruslinja vuoteen 2015 asti").

Lähetystyö on huomattavalta osaltaan kehitysyhteistyötä. Suomalaiseen lähetystyöhön on aina liittynyt vankka lataus terveydenhuoltoa, kasvatusta ja koulutusta. Seurakunta on mukana toteuttamassa lähetystyötä vuosittaisin talousarviomäärärahoin, jotka ohjataan seurakunnan lähetyskohteille.

TILI, jonka kautta voit kaikkina aikoina tukea lähetystyötä:
Nordea: FI1420651800016426
Saajaksi merkitään: Helsingin seurakuntayhtymä
Viitteeksi: Oulunkylän seurakunta ja haluamasi lähetyskohde.

Oulunkylän seurakunnan nimikkolähetit ja yhteistyökohteet

Kirsi-Marja ja Risto Leikola, Etiopia (Suomen Lähestysseura)
Risto Leikola toimii Mekane Yesus -kirkon evankelioimistyön neuvonantajana. Kirsi Leikolan vastuualueina ovat mm. kulttuuriin liittyvät kysymykset ja syrjäytyneet ihmisryhmät.

Anni ja Heikki Takko, Läntinen Afrikka (Suomen Lähestysseura)
Anni Takko toimii Läntisen Afrikan (Senegal ja Mauritania) alueellisena kirkollisen työn koordinaattorina ja kummiyhdyshenkilönä. Heikki Takon tehtävänä on toimia Senegalin luterilaisen kirkon työyhteydessä omaehtoisuuden kehittämiseen liittyvänä asiantuntijana. He asuvat perheineen Dakarissa.


Lisäksi

  • Kummisopimus tyttöjen turva- ja orpokodin tukemiseksi Angolan Lubangossa (Suomen Lähetysseura)
  • Intian raamattulevitysprojekti (Piplia-seura)
  • Lyydia-toimikunnan ystävyysseurakuntatyö Tallinnan Pyhän Pietarin suomalaisen seurakunnan kanssa

Lisätietoa lähetystyöstä: Suomen Lähetysseura

Lähetyspiirit

Lähetyspiirien tavoitteena on kahvikolehtien, myyjäisten, arpajaisten ja vastaavien tempausten tuotolla tukea lähetystyötä. Lähetyspiirit tukevat seurakunnan nimikkolähettejä ja evankelioimistyötä Etiopiassa ja Nepalissa sekä tyttöjen turva- ja orpokotia Angolan Lubangossa Suomen Lähetysseuran kautta. Lisäksi tuetaan raamatunkäännös- ja levitystyötä Intiassa Pipliaseuran kautta.

Kummikirje (pdf, 1.49 Mt)

Käpylän kirkon lähetyspiiri kokoontuu maanantaisin klo 17 Käpylän kirkolla.
Keväällä 2017 ma 16.1.-18.5. Tied. Kyllikki Virta, 050 352 8648.

Koskelan lähetyspiiri kokoontuu parittomien viikkojen tiistaisin klo 17 Voudintie 4 B -kerhohuoneessa. Keväällä 2017 ti 17.1.-9.5. Tied. Armi Anttila, puh. 09 791 850.

Oulunkylän lähetyspiiri keskiviikkoisin klo 13 Oulunkylän kirkolla.
Keväällä 2017 ke 18.1.-10.5. Yhdyshenkilö Seija Peltola, 040 675 7417.


**************************

Lyydia-toimikunta on perustettu 1980-luvulla tukemaan Tallinnan Pyhän Pietarin suomalaisen seurakunnan inkerinsuomalaisten vanhusten hyvinvointia.

Toimikunta on koolla 4 kertaa vuodessa. Sen toimii lähinnä kahvin ja varojen hankkimiseksi järjestämällä vuosittain 2-3 kirkkokahvit ja adventin joulupuurotilaisuuden Käpylän kirkolla. Lyydia-toimikunta on yksi seurakunnan kolehtikohteista.

Toiminnan jatkumiseksi tarvitaan lisää vapaaehtoisia. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Riitta Pyysaloon, puh. 040 701 7543, riitta.pyysalo@pp.inet.fi . Sitoutumista ei edellytetä, vaan pienikin apu on tervetullut!


Anni Takko tekemässä haastattelua Nepalissa.

Kuva: Pirre Saario, Suomen Lähetysseura
Toisenlainen lahja
Esite Suomen Lähetysseuran Tasaus-kampanjasta (pdf, 4.98 Mt)

Postimerkkikeräys

Voit tukea lähetystyötä myös vanhoilla postimerkeillä ja kirjekuorilla! Merkit ja kuoret voi tuoda kirkkoherranvirastoon. Tarkemmat ohjeet Suomen Lähetysseuran postimerkkikeräyksestä seuran kotisivuilla täällä.