Hiljaisuus

Seurakunta pyrkii tukemaan alueella asuvien ihmisten hengellistä elämää, kasvua ja hyvinvointia tarjoamalla mahdollisuuksia pysähtyä ja levätä hetken hiljaisuudessa. Hiljaisuuden messut, hiljaisuuden iltapäivät, retriitit ja esimerkiksi hiljaisen rukouslaulun kurssi kutsuvat erityisesti Sinua, joka olet väsynyt meluun ja kiireeseen ja etsit tapoja rauhoittua arjen keskellä.

Hiljaisuuden messut

Hiljaisuuden messut tarjoavat lepohetken arjen aattona, mahdollisuuden hiljentymiseen, rukoukseen ja yhteiseen ehtoollisen viettoon. Musiikki koostuu pääasiassa Taizé-lauluista (ks. Taizé). Messun jälkeen yhteinen iltatee seurakuntasalissa.

Hiljaisuuden messut jäävät tauolle syksyllä 2016.

Taivaallinen Isä, sinun käsiisi annan kaikki levottomat ajatukseni, jotka eivät tahdo tyyntyä sisälläni. Kaiken epäselvän, mikä minua ahdistaa, kaiken epävarmuuden ja voimattomuuden, joka minut valtaa vaikeissa tilanteissa, kaiken kärsimättömyyden, kun en saa kysymyksiini vastausta, kaiken ärtymyksen, joka minussa nousee kun kohtaan itselleni vaikeita ihmisiä. Annan itseni sinun hoitoosi juuri tällaisena kuin olen. Sinä tunnet minut kokonaan. Valmista sisintäni anteeksiantamuksen sanalla, niin että voin ottaa sinut vastaan. Anna koko olemukseni pehmetä hyväksi maaksi, jossa siemen voi itää ja kasvaa ja kantaa hedelmää iankaikkiseen elämään ja palvelutyöhön ihmisten keskellä.

Aamen