Etusivu > Yhteinen hallinto > Palvelut > Liity kirkkoon >

Kirkosta eroaminen

Kirkosta eroaminen

Kirkon jäsenyydestä voit erota eroamisilmoituksella.

Eroamisilmoitus on tehtävä kirjallisesti joko sitä varten laaditulla maistraattien lomakkeella (Uskontokunnasta eroaminen)
tai vapaamuotoisella ilmoituksella. Siinä on oltava

  • eroavan nimi
  • henkilötunnus
  • seurakunta, josta erotaan sekä
  • allekirjoitus ja päivämäärä.


Lomakepohjan voi myös noutaa maistraatista, omasta seurakunnasta tai keskusrekisteristä, Kolmas linja 22 B, 00530 Helsinki.

Lähetä lomake osoitteella:

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ
Keskusrekisteri
Kolmas linja 22 B
00530 Helsinki

Ero astuu voimaan siitä päivästä, kun rekisterinpitäjä on sen vastaanottanut. Maistraatti lähettää eronneelle kirjallisen vahvistuksen.

Mikäli ero kirkosta on astunut voimaan vuoden viimeiseen päivään mennessä, ei seuraavana vuonna toimiteta kirkollisveroa. Kirkkoon liittynyt ansioverovelvollinen maksaa kirkollisveroa vasta liittymisvuotta seuraavan kalenterivuoden alusta lukien.

Eroilmoituksen voi tehdä myös käymällä henkilökohtaisesti keskusrekisterissä ja jättämällä kirjallisen eroamisilmoituksen.

Eroilmoitus kannattaa tehdä turvallisesti näiden vaihtoehtojen kautta, näin tietosi ei joudu millekään kolmannelle osapuolelle.

Palautetta kirkolle

Pänniikö kirkossa jokin asia? Haluatko antaa seurakuntien toiminnasta palautetta? Voit tehdä sen nimettömänä osoitteessa itkumuuri.fi

Jos olet eronnut tai eroamassa kirkosta, anna palautetta osoitteessa itkumuuri.fi/eropalaute

Entä jos tulen toisiin ajatuksiin?

Jos mielesi muuttuu, olet aina tervetullut palaamaan kirkon ja seurakunnan jäseneksi. Olemme keränneet palautetta, mitä kirkon jäsenyys on ihmisille merkinnyt ja mitä hyviä asioita kirkon jäsenet yhdessä tekevät.

Tiesitkö että

  • Kirkollisveroa ei makseta silloin, jos ei ole verotettavaa tuloa.
  • Kirkkoon liittyy yhä useampi henkilö kuukausittain.

Askarruttaako jokin asia kirkon jäsenyydessä? Ota yhteyttä: itkumuuri.fi