19.10. Onneksi olkoon: Uljas | Palaute
Vuosaaren seurakunta

Vuosaaren riparille 2020!

Vuosaaren seurakunta

23.08.2019, 14:48 /  päivitetty 07.10.2019, 18:30
Ripari on mahdollisuus pysähtyä ja miettiä omia ajatuksia, isoja kysymyksiä, tulevaisuutta ja elettyä elämää. Voit pohtia, kysellä, kyseenalaistaa ja oivaltaa. Oma rippikoulu on ainutkertainen kokemus. Muistot jäävät mieleen pitkäksi aikaa – ehkä loppuelämäksi. Tervetuloa riparille!

Aivan pian on alkamassa jotain ainutkertaista… ripari!

Tervetuloa Vuosaaren seurakunnan ripareille!

Ripari on mahdollisuus pysähtyä ja miettiä omia ajatuksia, isoja kysymyksiä, tulevaisuutta ja elettyä elämää. Voit pohtia, kysellä, kyseenalaistaa ja oivaltaa. Riparilla saat tietoa, opit uutta ja syvennät jo tietämääsi kristinuskosta. Opettelet myös olemaan osa isompaa ryhmää ja sitoudut pitämään kiinni yhteisistä säännöistä.

Oma rippikoulu on ainutkertainen kokemus. Muistot jäävät mieleen pitkäksi aikaa – ehkä loppuelämäksi. Unohtumattomia elämyksiä saattavat olla iltanuotiot, kaverit, leikit, laulut, yhdessä vietetty aika ja uudet oivallukset. Kävit riparisi sitten leirimuotoisena tai päiväriparina, uskomme että saat uusia ajatuksia ja kokemuksia elämää varten.

Riparille voi tulla, vaikka ei kuuluisi kirkkoon. Riparin jälkeen voi päättää haluatko liittyä kirkkoon ja tulla konfirmoiduksi sekä kastetuksi. Riparin voi siis käydä myös ilman että haluaa liittyä kirkon jäseneksi.

Rippikoulu ja konfirmaatio antavat oikeuden toimia kummina ja käydä itsenäisesti ehtoollisella, sekä tulla vihityksi avioliittoon kirkossa. Lisäksi voi äänestää kirkollisissa vaaleissa ja asettua ehdolle täysi-ikäisenä.

Rippikouluihin ilmoittaudutaan sähköisesti 1.–31.10.2019. Sen jälkeen mahdollisia vapaita paikkoja voi kysyä rippikoulupappi Samuel Paanaselta.

Käytkö riparin jossain toisaalla, esim. järjestössä? Silloin ripariisi kuuluu oman kotiseurakunnan toimintaan osallistuminen ja seurakuntaan tutustuminen. Rullaa tämän sivun loppuun josta löydät linkin, jolla voit ilmoittautua muualla riparin käyvien ryhmään. Sen kautta saat tutustumisjaksostasi lisätietoa.

Rippikoulupäivystys

Jos tarvitset apua ilmoittautumisessa tai tunnusten luomisessa, tai sinulla on mitä tahansa kysyttävää rippikoulusta, on rippikoulupäivystysaika käytössäsi.

Päivystys perjantaisin 4.10., 11.10. ja 25.10. kello 10–13

 • puhelimitse 09 2340 6528
 • tai henkilökohtaisesti seurakunnan toimistolla, Satamasaarentie 7

Voit lähettää myös sähköpostia: samuel.paananen@evl.fi.

Ilmoittaudu riparille tästä!

Yllä oleva ilmoittautumislinkki aukeaa 1.10. klo 9.00 ja sulkeutuu 31.10. klo 23.59.

Leirien valinta ja kaverikoodi

Ilmoittautuessa valitse leireistä mieluisimmat vaihtoehdot. Voit valita vähintään 5 ja enintään 7 vaihtoehtoa. Mitä enemmän valitset vaihtoehtoja – sitä parempi! Jos haluat kaverin kanssa samalle leirille, saat ilmoittautumisen yhteydessä kaverikoodin. Voit antaa koodin yhdelle kaverille, joka saa sillä ilmoittautuessaan automaattisesti samat leirivaihtoehdot kuin sinä olet valinnut. Jos ilmoittaudut kaverikoodia käyttämällä, et voi antaa uutta kaverikoodia toiselle kaverille (koodi ei toimi).

Sähköinen ilmoittautuminen

Rippikouluun ilmoittaudutaan sähköisesti 1. – 31.10. välisenä aikana. Ilmoittautuminen aukeaa 1.10. klo 9.00 ja sulkeutuu 31.10. klo 23.59. Linkki ilmoittautumiseen tämän sivun yläosassa.

Helsingin seurakunnat ovat ottaneet sähköisen ilmoittautumisen käyttöön. Ennen ensimmäistä ilmoittautumista huoltajan tulee luoda käyttäjätunnus ja salasana, joiden avulla ilmoittautumista ja maksua on mahdollista seurata, sekä tarpeen mukaan muuttaa ilmoittautumista ilmoittautumisaikana. Tunnukset kannattaa säilyttää, sillä samoilla tunnuksilla voi ilmoittautua jatkossakin. Tunnusten luomiseen tarvitset vahvan tunnistautumisen, sen voit tehdä varmennekortin, mobiilivarmenteen tai nettipankkitunnusten avulla. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta vahvaan tunnistautumiseen, ota yhteyttä rippikoulupappi Samuel Paanaseen, samuel.paananen@evl.fi, 09 2340 6528.

Tieto riparivalinnoista

Vuosaaren seurakunnan jäsenet ovat etusijalla rippikoulupaikkoja jaettaessa. Mikäli jollekin leirille on paljon hakijoita, paikat arvotaan. Tieto rippikoulupaikasta ilmoitetaan viikolla 47. Myöhässä hakeneille emme voi taata leiripaikkaa, mutta jos unohdit hakea ajoissa, kysy rohkeasti vapaita paikkoja.

Vuosaaren rippikoulut 2020

 • LummeSki lasketteluripari, Viitasaari. Leirijakso hiihtolomalla (la–la) 15.–22.2. Ohjaajat Lauri Holma ja Ilkka Kanerva. Konfirmaatio Vuosaaren kirkossa sunnuntaina 17.5. klo 11.
 • Merirasti päiväripari, Vuosaari. Päiväleirijaksot Vuosaaressa (ma–to) 1.–4.6. ja (su–ke) 7. –10.6. Ohjaajat Samuel Paananen ja Heidi Ruuska. Konfirmaatio Vuosaaren kirkossa lauantaina 15.8. klo 11.
 • Futisripari, Vuosaari. Leirijakso Kellokoskella pääsiäisenä (to–su) 9.–12.4. Päiväleirijaksot Vuosaaressa (la–to) 13.–18.6. Ohjaajat Samuel Paananen ja Heidi Ruuska. Konfirmaatio Vuosaaren kirkossa lauantaina 15.8. klo 14.
 • Kivisaari 1 musaripari, Helsinki. Leirijakso (ke–ke) 3.–10.6. Ohjaajat Lauri Holma, Jukka Drugg ja Olga Mäkinen (kanttori). Konfirmaatio Vuosaaren kirkossa sunnuntaina 27.9. klo 11.
 • Kivisaari 2, juhannus, Helsinki. Leirijakso (ke–ke) 17.–24.6. Ohjaajat Simi Virtanen ja Jonna Peitso. Konfirmaatio Vuosaaren kirkossa lauantaina 27.6. klo 11.
 • Lummeniemi 1, Viitasaari. Leirijakso (ma–ma) 13.–20.7. Ohjaajat Lauri Holma ja Taija Elste-Ranta. Konfirmaatio Vuosaaren kirkossa lauantaina 19.9. klo 11.
 • Lummeniemi 2, Viitasaari. Leirijakso (ma–ma) 20.–27.7. Ohjaajat Tiina Ahonen ja Jukka Drugg. Konfirmaatio Vuosaaren kirkossa sunnuntaina 27.9. klo 14.
 • Lummeniemi 3, Viitasaari. Leirijakso (ma–ma) 27.7.–3.8. Ohjaajat Tommi Vanhanen ja Ilkka Kanerva. Konfirmaatio Vuosaaren kirkossa sunnuntaina 30.8. klo 11.
 • Kivisaari 3, Helsinki. Leirijakso (ke–ke) 29.7.–5.8. Ohjaajat Samuel Paananen ja Taija Elste-Ranta. Konfirmaatio Vuosaaren kirkossa lauantaina 19.9. klo 14.
 • Erityiset riparit. Kehitysvammaisten rippikouluista voi tiedustella Helsingin seurakuntayhtymästä pastori Kati Koskiselta, 050 380 1060, kati.koskinen@evl.fi.

Kiinnostaako laskettelu-, musa- tai futisripari?

Hiihtolomariparilla on mahdollisuus lasketteluun Viitasaaren Savivuorella www.sahis.fi edulliseen hintaan (riparitarjouksena viikon hissilippu 50e ja välinevuokra 5e/päivä). Leirikeskus sijaitsee aivan laskettelurinteen vieressä. Hiihtolomariparin voi myös käydä, vaikka et laskettelisi. Kerro kiinnostuksesi lasketteluun riparihaun lisätietokentässä.

Musariparilla musiikki on aktiivinen osa leirielämää ja sitä toteutetaan monin tavoin. Osallistuminen ei vaadi mitään erityistaitoja. Jos soitat jotain soitinta, laita siitä merkintä riparihaun lisätietokenttään.

Futisripari toteutetaan yhteistyössä FC Viikinkien kanssa. Ripariopetusta on pääsiäisenä Kellokosken leirillä 9.–12.4 ja kesällä päiväopetuksena Vuosaaressa 13.–18.6. jolloin päiväohjelmaan kuuluu jalkapalloharjoituksia ja -pelejä Heteniityn kentällä.

Rippikoulumaksu, sisaralennus ja tuettu hinta

Leiririppikoulun hinta on 140 €, futisriparin 80 € ja päivärippikoulun 35 €. Leiririppikoulujen hinta sisältää opiskelumateriaalin, majoituksen ja täysi¬hoidon leirikeskuksessa leirijakson aikana, sekä kuljetuksen leirikeskukseen. Lasketteluleirillä mahdolliset hissiliput/välinevuokrat maksavat erikseen. Päiv䬬riparin hinta sisältää opiskelumateriaalin, mahdollisten retkien kuljetukset ja lounaan leiripäivinä. Kaikki leiriläiset ovat tapa¬turma¬vakuutettuja seurakunnan puolesta. Sisarusalennuksesta samana vuonna riparin käyville voi kysyä erikseen rippikoulupappi Samuel Paanaselta. Jos perheessä on taloudellisia vaikeuksia, rippikoulumaksuun voi hakea tukea oman seurakunnan diakoniatyöltä. Tukea on haettava hyvissä ajoin.

Järjestössä rippikoulun käyvät

Käytkö riparin jossain toisaalla? Jos käyt rippikoulusi jossain järjestössä, kuuluu rippikouluusi myös omaan seurakuntaan ja sen toimintaan osallistuminen. Ilmoittaudu alla olevasta linkistä muualla riparin käyvien ryhmään, niin saat tietoa kotiseurakuntajaksostasi.

Ilmoittaudu tästä muualla riparin käyvien ryhmään

Linkki aukeaa 1.10.2019.