30.10. Onneksi olkoon: Eila | Palaute
Vuosaaren seurakunta

Vuosaaren luottamushenkilöt esittäytyvät

Vuosaaren seurakunta

22.01.2019, 12:46 /  päivitetty 22.01.2019, 12:07
Tammikuussa aloitti uusi seurakuntaneuvosto nelivuotiskautensa. Kysyimme heiltä neljä kysymystä, joiden kautta pääset tutustumaan luottamushenkilöihimme.

Viime marraskuun seurakuntavaaleissa valittiin seurakuntiin paikalliset luottamushenkilöt. Vuosaaren seurakuntaneuvostoon valittiin 14 jäsentä, ja Helsingin seurakuntien yhteiseen kirkkovaltuustoon Vuosaaresta valittiin 5 jäsentä.

Seurakuntaneuvosto johtaa yleisesti seurakunnan toimintaa, edistää sen hengellistä elämää ja muutoinkin toimii seurakunnan tehtävän eli evankeliumin julistamisen toteuttamiseksi. Se johtaa seurakunnan hallintoa sekä talouden ja omaisuuden hoitoa. Päätökset koskevat mm. työntekijöiden palkkaamisia, toiminta- ja taloussuunnitelman sekä talousarvion hyväksymistä. Lisäksi luottamushenkilöt ovat äänioikeutettuja kirkolliskokousedustajien vaalissa.

Tammikuussa aloitti uusi seurakuntaneuvosto nelivuotiskautensa. Kysyimme heiltä neljä kysymystä:

1. Kerro itsestäsi jotain yhdellä lauseella.

2. Koulutuksesi ja ammatti.

3. Monesko kausi neuvostossa (ja yhteisessä kirkkovaltuustossa). Muut luottamustoimet.

4. Missä seurakunnan toiminnassa olet mukana ja/tai mikä seurakunnan toiminta erityisesti on sydäntäsi lähellä?

Nimen perässä * tarkoittaa, että henkilö on myös yhteisen kirkkovaltuuston jäsen.

Mari-Kaisa Auvinen. 1. Olen naimisissa oleva kahden koululaistytön äiti joka nauttii ihmisten kanssa keskustelemisesta ja kauniista asioista arjen keskellä. 2. Olen musiikin maisteri ja kotitalouden opettaja. Keikkailen muusikkona mieheni kanssa sekä Suomessa että ulkomailla. 3. Tämä on ensimmäinen kauteni neuvostossa. 4. Sydäntäni on lähellä maahanmuuttajat ja seurakunnan musiikkielämä.

Anja Hinkkanen. 1. Olen jo aikaa sitten eläkkeelle jäänyt musiikkiluokkien ja työväenopiston opettaja. Sain arvonimen director musices em. työansioista ja erityisesti toiminnastani kansanmusiikin ja helkanuorten parissa. Seurakuntaneuvostossa alkaa kolmas kausi. Varavaltuutettuna Helsingin Kaupunginorkesterin johtokunnan puheenjohtajana toimin aikanaan vuosia. Nyt tätä päivää ovat kotiseututyö, järjestötoiminta ja kansanmusiikki. Seurakunnan musiikkielämä ja messut ovat minulle tärkeitä. Minulla on oma jumalanpalvelusryhmä, Laulupiiri ja Sakarat-kuoro yhtyeineen. Yhteistyö Merimieskirkon ja Iltapäiväpiirin kanssa jatkuu.

Ville Jalovaara. * 1. Monessa mukana oleva vuosaarelainen 42-vuotias Helsinki-aktiivi. 2. Helsingin ja Turun yliopistojen dosentti, historiantutkija. 3. Kolmas kausi neuvostossa ja yhteisessä kirkkovaltuustossa. Lisäksi Helsingin kaupunginvaltuuston, Helsingin kasvatus ja koulutuslautakunnan jäsen, Uudenmaan maakuntavaltuuston jäsen jne. 4. Käyn ajoittain sunnuntaisin Vuosaaren messussa ja silloin tällöin Agricolan kirkossa Tuomasmessussa.

Matleena Järviö. * 1. Olen 44-vuotias optimisti. Luen, liikun ja harrastan kieliä. 2. YTM, kehitysyhteistyön asiantuntija. 3. Ensimmäinen kausi molemmissa. Tulkaa kaikki -liikkeen toimintaryhmän jäsen. 4. Minulle on tärkeää hiljaisuus ja kristillinen mietiskely. Osallistun ruotsinkielisen Matteuksen seurakunnan raamattupiiriin. Saavutettavuus kaikessa seurakunnan toiminnassa, matalan kynnyksen työmuodot ja yhteistyö nuorten parissa toimivien kanssa on tärkeää.

Ville Kormilainen. 1. Olen vuosaarelainen perheenisä ja konsultti. 2. Koulutukseltani olen hallintotieteiden maisteri, mutta alan hommia en ole tehnyt, vaan käytännössä ollut koko urani median ja sisältöjen kanssa tekemisissä. Nykyisin työskentelen viestintätoimisto Tekirissä, jossa vastaan johtajana markkinointiviestintään erikoistuneesta Kuhina-yksiköstä. 3. Olen nyt ensimmäistä varsinaista kautta mukana, viime kaudella olin varajäsenenä. Muita luottamustoimia lähinnä koiraharrastusten puolelta. 4. Seurakunnan toiminnassa kiinnostaa erityisesti lapsiperheet ja nuoret.

Sari Kumin. 1. Olen 50-vuotias jo kolmen aikuisen lapsen äiti, joka haluaa vaikuttaa aktiivisesti toimimalla ihmisten jokapäiväiseen elämään. 2. Olen koulutukseltani varhaiskasvatuksen erityisopettaja ja toimin nyt erityisluokanopettajana. 3. Ensimmäinen. Lisäksi olen käräjäoikeuden lautamies, KD-puolueen Helsingin piirin varapj, KD itä-Helsingin osaston pj, KD-puolueen koulutuspoliittisen työryhmän pj ja Vuosaariseuran hallituksen jäsen. 4. Sydäntäni lähellä on diakoniatyö. Haluaisin kehittää pyhäkoulutyötä ja ikäihmisille suunnattua toimintaa.

Raija Laajanen. 1. Olen 63–vuotias kohta eläkkeelle jäävä luonnon ja kulttuurin ystävä. 2. Diakoni–sosionomi AMK. 3. Ensimmäinen. 4. Toivon seurakunnan olevan hengellinen ja osallistava yhteisö kaikenikäisille ja erilaisissa olosuhteissa eläville. Pidän tärkeänä sekä kotimaista että kansainvälistä diakoniaa.

Marja Lindholm. 1. Olen 30 vuotta Vuosaaressa asunut maailman menossa aktiivisesti mukana oleva ihminen. 2. Olen terveydenhuollon maisteri ja toimin Diakissa terveysalan lehtorina. 3. Tämä on toinen kauteni neuvostossa. 4. Olen mukana messuryhmässä. Haluan kehittää seurakuntaa sellaiseksi yhteisöksi, jossa on tilaa erityisesti niille, jotka jäävät syrjään ja yksin. Virsien laulaminen tekee hyvää.

Pauli Löija. 1. Olen 53-vuotias. Kuuntelen musiikkia, laulan Kallion Kantaattikuorossa, kirjoitan ja luen. Olen aktiivinen mielenterveystyössä, myös kansainvälisesti. 2. Olen teologi, nyt työkyvyttömyyseläkkeellä. 3. Toinen kausi seurakuntaneuvostossa. Olen Euroopan mielenterveyskuntoutujien klubitaloverkoston varapuheenjohtaja. 4. Sateenkaarimessut ovat minulle tärkeitä. Toivon Vuosaaren seurakunnalta sateenkaaritoimintaa.

Mikaela Mandalios. 1. Olen aktiivinen yhteiskunnallinen toimija, joka pitää erilaisten ihmisten kohtaamisesta, hyvästä musiikista ja ruoasta. 2.Olen opetus- ja ohjausalan ammattilainen. Toimin koulutusvastaavana ammatillisessa oppilaitoksessa. 3.Ensimmäinen. Olen ollut mukana useita vuosia mm. oman kaupunginosayhdistyksen hallituksessa. 4.Laulan kuorossa. Sydäntäni lähellä ovat musiikki, lapset ja nuoret sekä auttamistyö, joiden toimintaa haluan olla tukemassa.

Rebekka Nikula. * 1. Olen 34-vuotias neljän pienen lapsen äiti, entinen srk-nuori ja nykyinen some-aktiivi. 2. MuM, kanttori. 3. Ensimmäinen. Tulin valituksi vuodelle 2019 myös Kodin kestot ry:n hallitukseen. Aiempia luottamustoimia ainejärjestöjen ja kuorojen, sekä Sibelius-Akatemian ylioppilaskunnan hallitus. 4. Teen huilulla vapaaehtoiskeikkaa seurakuntaan. Sydäntä lähellä kaikkia tavoittava, matalan kynnyksen toiminta.

Heikki Pynnönen. * 1. Olen 67-vuotias seurakunnan vapaaehtoinen, joka nauttii kalan, marjan ja sienten keräilystä mökkeilyn ja matkailun ohella. 2. Ammattikoulu ja eril.työnopastaja kurssit. Konduktööri. 3. Seitsemäs kausi seurakuntaneuvostossa, kuudes yhteisessä kirkkovaltuustossa, kausi hiippakuntakokouksen maallikkojäsenenä, RL:N amm. osasto 1. sihteerinä. 4. Miestenpiirissä, Jumalanpalvelusryhmässä, lähetystyön tukijana, Kuninkaanilloissa. Tykkään keskustella ihmisten kanssa uskonasioista arjen tasolla missä vain.

Anneli Raittinen. 1. Olen 63-vuotias, musiikista ja ihmisten hyvinvoinnista kiinnostunut vuosaarelainen. 2. Yo-merkonomi, ex-maksuliikepäällikkö – eläkkeellä. 3. Alkamassa toinen kausi sekä seurakuntaneuvostossa. Toimin Vuosaaren Kokoomuksen hallituksessa. 4. Kirkon musiikkitoiminta, henkilöstön jaksaminen ja diakoniatoiminta ovat erityisesti lähellä sydäntäni.

Timo Raittinen. * 1. Olen vuosaarelainen vuodesta 1986, kiinnostunut alueemme kehittämisestä ja elämisen laadusta. 2. Ekonomi, koulutusalan yrittäjä. 3. Alkamassa kolmas kausi sekä seurakuntaneuvostossa että kirkkovaltuustossa. Toimin kaupungin varavaltuutettuna, Vuosaaren Urheilutalon hallituksessa, varajäsenenä Kasvatus- ja koululautakunnassa sekä Kaupunkiympäristön ympäristö- ja lupajaoksessa. 4. Kirkon talouden turvaaminen, henkilöstön jaksaminen, viestinnän kehittäminen, musiikkitoiminta ja apua tarvitsevien diakoniatoiminta ovat erityisesti lähellä sydäntäni.