04.02. Onneksi olkoon: Ronja, Armi | Palaute
Vuosaaren seurakunta

Toimintaa kaiken ikäisille – kohdataan kirkolla ja Valossa!

03.02.2022, 16:26 /  päivitetty 10.02.2022, 13:32
Tule, sillä juuri sinut on kutsuttu!
Iloisesti hymyilevä mies kirkolla, takana näkyy muitakin ihmisiä.

Olet lämpimästi tervetullut, olemme täällä sinua varten!


Seurakunta on sinua varten, olipa elämäntilanteesi millainen tahansa. Meiltä voit löytää oman paikkasi ruuhkavuosien, kiireen tai leppoisampien aikojen keskellä, niin ilossa kuin surussa, arjessa kuin pyhässäkin. Kurkista toimintaamme ja tule mukaan, sillä juuri sinut on kutsuttu!

Seurakunnan elämää voi seurata myös somessa, löydät Vuosaaren seurakunnan Facebookista ja Instagramista.

Messut ja kirkkohetket


Tervetuloa seurakuntamme messuihin ja jumalanpalveluksiin – Jumalan kansan yhteisiin juhliin!

Messu Vuosaaren kirkossa sunnuntaisin klo 11. Sunnuntain messuun voi osallistua myös etänä Facebook sivullamme lähetettävän suoratoiston kautta.

Arkisen viikon keskellä vietämme myös arkiehtoollista, ja kirkollisina arkipyhinä jumalanpalvelusta tai messua.‍

Tulisitko tekemään messuja kanssamme?


Messuissa on mukana seurakuntalaisia, jotka toimivat erilaisissa tehtävissä: vastaanottamassa kirkkovieraita, jakamassa virsikirjoja, lukemassa tekstejä tai rukouksia, keräämässä kolehtia, valmistamassa kirkkosalia messuun tai ihan vain olemalla läsnä ja kohtaamassa muita. Tulisitko sinäkin mukaan? Tervetulleita ovat kaikenlaiset ja kaikenikäiset seurakuntalaiset. Tule mukaan tekemään yhteistä messua! Lisätiedot messujen yhteydessä papeilta. Voit myös olla yhteydessä päivystävään pappiin, yhteystiedot oikeanpuoleisella palstalla.

Avoinaisella kämmenellä paperisydän, jossa Kuninkaan iltojen tunnus, kruunu. Taustalla avoinainen Raamattu.
Kuninkaan illat ja Majakka tarjoavat yhteyttä ja iloa


Kuninkaan illat ovat sanaa, rukousta, todistusta ja ylistystä. Puhujina illoissa on laaja joukko kristittyjä eri yhteisöistä ja pääset nauttimaan myös monipuolisesta musiikista. Illoissa on yksi nimi ylitse muiden: Jeesus – kuningasten Kuningas!

Majakka ja Yhteysillat kutsuvat kohtaamaan, rukouksen ja hyvinvoinnin äärelle.

Iloisesti naurava iäkäs nainen keltaista taustaa vasten.
Kohtaamispaikkoja: ryhmiä, tekemistä ja murua rinnan alle


Hengähdä hetkeksi, ravitse mieltä ja ravitse ruumista. Kohtaa ja tule kohdatuksi! Viikon aikana tapahtuu monta mukavaa juttua. Tervetuloa mukaan!

Valon aamu on rento ja avoin kohtaamispaikka kaikenikäisille, aina vauvasta vaariin ja mukulasta mummoon! Tule aloittamaan viikko yhdessä mukavassa seurassa. Tarjolla aamupalaa vapaaehtoisella maksulla. Aamussa kuullaan pieni hartausteksti tai päivän sana, mutta pääpaino on vapaalla oleilulla yhdessä. Kirjapiirissä on keskustelua kuukauden kirjasta rennosti teekupin äärellä. Luetaan yhdessä sovittava kuukauden kirja ja jaetaan ajatuksia siitä. Kävelyseuraa Vuosaaressa ryhmässä ulkoillaan yhdessä muiden kanssa leppoisassa vauhdissa ja seurassa. Vapaaehtoisohjaaja Merja johdattaa osallistujat eri puolille Vuosaarta ihailemaan kaunista luontoa. Reitit vaihtelevat ryhmäläisten toiveiden ja sään mukaan. Kävelyn vauhti määräytyy osallistujien mukaan ja halutessaan matkasta voi jättäytyä kesken pois. Älä jää yksin, vaan tule mukaan! Neulepiiri on kädentaitojen juhlaa! Kudo, neulo tai virkkaa, opi ja opeta, innostu ja innosta, yhdessä oleminen ja tekeminen on mukavaa! Ryhmään voi tulla, vaikkei vielä osaisi neuloa, ryhmässä opetetaan kyllä. Neulepiiri tekee lämpimiä lahjoja kasteperheisiin ja vähäosaisille. Tule mukaan tuottamaan iloa toisille mukavassa porukassa! Medialähetyspiiri Näppärät on avoin ryhmä, jossa vaihdetaan kuulumisia ja tehdään käsitöitä, sekä valmistellaan myyjäisiä medialähetystyön hyväksi.

Ikäihmisten iltapäiväpiirissä kahvitellaan, nautitaan hyvästä seurasta ja vaihtelevasta ohjelmasta. Alussa hartaus ja lyhyt jumppa. Vapaaehtoinen kahvimaksu. Joskus iltapäiväpiirin jälkeen tarjolla on myös maksutonta digiopastusta ikäihmisille. Jos kaipaat opastusta älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen käytössä, tule paikalle, me neuvomme ja opetamme laitteiden käytössä.

Yhteinen lounas kirkolla kutsuu syömään yhdesssä. Tarjolla lämmintä kotiruokaa, lounasseuraa ja hartaus. Vapaaehtoinen lounasmaksu käteisellä 2e.

Nuoria aikuisia soittamassa pianoa.
Musiikin iloa!


Meillä on musiikkitoimintaa kaiken ikäisille: Muskarit, kaksi lapsikuoroa, nuorten bändi ja kuoro, gospelkuoro, kirkkokuoro, lauluryhmä – mikä näistä olisi sinun paikkasi? Ottaisimme mielellämme sinut mukaan! Osallistuminen ei maksa mitään, mutta siihen voi jäädä koukkuun ja saada musiikin kautta ihania uusia kokemuksia.

Kausittain vaihtuvat konsertit kutsuvat erilaisiin musiikkihetkiin. Yhteislaulusta nautitaan Lauletaan yhdessä tilaisuuksissa, joissa lauletaan ajankohtaisia virsiä, hengellisiä lauluja ja kansanlauluja. Tule nauttimaan yhteisestä laulun ilosta! Gospelmimmit on gospelkuoro naisille! Laulamme hyvällä energialla ja svengillä uudempaa hengellistä musiikkia niin Suomesta kuin muualtakin maailmasta. Mimmit kokoontuvat projektiluontoisesti, ja projekti päättyy esiintymiseen messussa tai muussa tilaisuudessa. Gaudium on neliäänistä ja monipuolista kirkkomusiikin ohjelmistoa laulava sekakuoro. Kuoro esiintyy messuissa sekä muissa seurakunnan tilaisuuksissa. Vuosaari-kuoro on hyvän mielen kuoro, joka tuo ja vie hyvää mieltä, ja mikä parasta, kaikki ovat tervetulleita mukaan laulamaan!

Lisäksi musiikkitoimintaa, kuoroja, bändijuttuja ja kerhoja on myös lapsille, kouluikäisille ja nuorille. Niistä lisää kerrotaan lasten, kouluikäisten ja nuorten toiminnan kappaleissa.

Tiesithän, että täällä sivuillamme voi piipahtaa pienissä ”minuuttikonserteissa”, kirkossamme äänitettyjen musiikkivideoiden myötä.

Vuosaaren kirkon alttariseinä, edessä palaa korkeissa kynttilänjaloissa valkoisia kynttilöitä.
Löytöretkiä Raamattuun, elämänkysymyksiin ja hiljaisuuteen


Kiinnostaako elämänkysymysten pohdinta, raamatuntulkinta, hiljaisuuden kuuntelu tai ajatusten vaihto? Tule mukaan löytöretkelle: iloitse, hämmästy ja oivalla!

Joskus yhdessä voi oivaltaa ja pohtia itseä askarruttavia asioita, joskus taas vastauksia voi saada hiljaisuudesta yhdessä tai yksin hiljentymällä. Haluamme tuoda arkeen ja pyhään hetkiä, joissa on mahdollisuus pysähtyä kysymysten äärelle, tai kuulostella hiljaisuutta tai rukouksen puhetta. Olet lämpimästi tervetullut mukaan löytöretkelle!

Hiljainen tila kirkossa on raamattumietiskelyä, rukoushiljaisuutta ja kuuntelevaa jakamista. Avoin ryhmä, johon voi osallistua myös satunnaisesti. Ohjaajana Tiina Ahonen. Pyhä tanssi kuljettaa musiikin ja liikkeen avulla yhteisölliseen rukoushiljaisuuteen. Helpot askeleet ohjataan jokaisen tanssin yhteydessä ja erityistä tanssitaitoa ei tarvita. Avoimessa keskustelu- ja raamattupiirissä luetaan yhdessä Raamattua ja keskustellaan sen äärellä myös omista elämänkysymyksistä. Ohjaajana pastori Tommi Vanhanen. Uudet piiriläiset ovat tervetulleita! Miesten keskustelupiirissä käydään miehistä puhetta luottavaisessa ilmapiirissä. Miestenpiiri kirkolla on yhteistä raamatunlukua ja miehistä puhetta sen äärellä. Rukouspiirissä jaetaan rukousaiheita, rukoillaan ja keskustellaan.

Iloinen pieni poika pitää aikuista kädestä.
Lasten ja perheiden toiminnassa kohtaa leppoisasti arki ja pyhä


Seurakunnan varhaiskasvatuksessa pyhä ja arki kohtaavat. Toiminta on leppoisaa ja mukavaa yhdessäoloa. Tule mukaan hengähtämään hetkeksi, kohtaamaan toisia ja iloitsemaan yhteisestä tekemisestä.

Vauva mullistaa aina maailman! Uuden edessä on avoin ryhmä kaikille vanhemmille ja vauvoille. On sinulla sitten ensimmäinen tai vaikka neljäs vauva, olet lämpimästi tervetullut mukaan. Ryhmässä vapaata seurustelua kahvikupin äärellä ja pientä ohjattua toimintaa. Valon Perhekerhossa on leppoisaa yhdessäoloa ja leikkiä, sekä vaihtelevasti myös ohjattua toimintaa, esimerkiksi askartelua, liikuntaa ja lauleskelua. Tarjolla kahvia ja mehua, vapaaehtoinen kahvimaksu. Kirkolla tarjotaan iltaperhekerhossa yhdessäoloa ja kotiruokaa. Kerho on perheiden kohtaamispaikka, jossa on leppoisaa yhdessäoloa, pientä ohjattua toimintaa ja lämmintä kotiruokaa päivälliseksi. Tule iltaperhekerhoon, säästä yhden arki-illan ruoanlaiton vaiva ja vietä mukavasti aikaa toisten vanhempien ja lasten kanssa.

Muskari on musiikin iloa lapsille! Muskarissa lauletaan, soitetaan ja liikutaan yhdessä musiikista nauttien. Ryhmät Vuosaaren kirkolla ja Albatrossin Valossa. Jänöjen päiväkerho on 2–5 vuotiaiden lasten kerho Valossa, jossa leikitään, ulkoillaan, lauletaan, liikutaan ja puuhataan ohjatusti yhdessä, sekä tutustutaan kristilliseen perinteeseen lapsen maailmasta käsin. Kaikkien näiden lisäksi lasten ja perheiden toiminnassa vietetään myös perhekirkkoja ja monia mukavia tapahtumia.

Kouluikäinen poika haukkaamassa herkkuleipää jonka päällä suklaata ja banaania. Pallossa teksti: junnukahvila, kerhoja ja muita makeita menoja.
Kouluikäisten junnujuttuja: kahvila, kerhoja ja elämyksiä


Junnutoiminnassa tapahtuu kivoja juttuja! Junnukahvilan lisäksi kerhoillaan, retkeillään ja järjestetään muuta makeaa menoa.

Junnukahvila on rento ja turvallinen koululaisten iltapäivä Valossa. Tarjolla pieni välipala ja puuhaa: pelaa ilmakiekkoa, biljardia, pöytäfutista sekä erilaisia lautapelejä ja vietä aikaa kavereiden kanssa. Joskus myös ohjattua askartelua tai kokkausta. Junnukahvilassa on myös läksyparkki, jossa tarvittaessa saa apua aikuiselta. Kouluikäisille on myös monia harrastekerhoja, joihin ilmoittaudutaan kauden alussa. Lisätietoa kerhoista voi kurkkia kouluikäisten sivulta. Lapsikuoro Valonsäteet ja kuorokerho Loiste! tekevät musiikin ja laulun harrastamisesta helppoa ja kivaa. Erityistaitoja ei tarvita, riittää että pitää musiikista ja laulamisesta! Ohjaajina seurakunnan kanttorit. Uusille koululaisille läsnäoloa ja puuhaa arkipäiviin tuo koululaisten iltapäiväkerho.

Lisäksi tietysti retkeillään ja leireillään – tai yövytään vaikka kirkossa!

Nuori mies juomassa kahvia, hymyilee. Lisäksi kuvassa piirroksena tyttö joka juo kahvia, ja nuortenkahvilan logo jossa kahvikuppi.
Nuorille melkein mitä vaan


Kiinnostaako hengailu kahvilassa, yö Valossa, matka Ranskaan tai syvällisempien ajatusten pohdinta? Tämän kaiken ja vielä muutakin löydät nuorten toiminnasta!

Nuortenkahvilassa voit viettää rennosti aikaa hyvässä seurassa, pelailla bilistä, ilmakiekkoa tai lautapelejä, tai vain rentoutua mukavilla sohvilla hyvässä seurassa. Maksutonta kahvia ja teetä, lisäksi edulliseen hintaan pientä suolaista ja makeaa. Tarjolla maksutonta kotiruokaa aina niin kauan kuin sitä riittää. Valon illassa pääsee mukaan nuorekkaaseen nuorten ja nuorten aikuisten yhteisöön. Illassa valmistellaan ja pidetään yhdessä rento messu. Messun jälkeen yhteistä illanviettoa ruokailun, tutustumisen ja vapaamuotoisen keskustelun merkeissä. Ja jos kaipaat "kädet saveen" -tekemistä, niin nuorten puutyökerhossa pääset tekemään ihka oikeita puutöitä!

Vähän varttuneemmille nuorille tarjolla on myös nuorten aikuisten iltoja, joita vietetään yhdessä ruokaa laittaen, keskustellen, pelaillen ja satunnaisesti retkiä tehden. Mukaan toimintaan voit tulla sinä kalenterivuonna, kun täytät kahdeksantoista.

Valon ääni on nuorten kuoro ja bändi, jossa on rentoa musaa ja menevää meininkiä. Mukaan mahtuu kaikenlaisia laulajia ja soittajia. Valon ääni esiintyy seurakunnan konfirmaatioissa ja nuorten messuissa, ja tilauksesta kaikenlaisissa muissakin tilaisuuksissa! Lavakarismaa ja iloa ei tältä joukolta puutu. Jos olet ripari-ikäinen tai vähän vanhempi ja etsit paikkaa toteuttaa itseäsi musiikillisesti, niin kysy rohkeasti

Nuorten leirit ja retket vievät niin leirikeskuksiin, Maata näkyvissä -festareille, kuin aina Ranskan Taizéen saakka.

Ja tietysti aina tarjolla on myös ripareita ja isostoimintaa! Niistä lisää nuorten ja riparin sivuilla.

Kaksi naista, joista toinen on diakoni, istuvat sohvalla ja katsovat toisiaan.
Älä jää yksin – apua ja tukea


Jos eteesi tulee surua, sairautta tai muita elämän ristiriitoja, voit ottaa luottamuksellisesti yhteyttä, sinun ei tarvitse jäädä yksin. Seurakunnan palvelutyö, diakonia, on kokonaisvaltaista auttamista, niin henkistä ja hengellistä, kuin käytännöllistäkin. Joskus apumme voi olla myös taloudellisissa asioissa auttamista. Apu on maksutonta ja tarkoitettu kaiken ikäisille seurakunnan alueella asuville.

Kaipaatko keskusteluapua? Kriiseistä auttaa selviytymään, kun lähellä on joku, jolle puhua. Diakoniatyöntekijän kanssa voit pohtia sinulle tärkeitä asioita ja elämäntilannettasi, kuten ihmissuhteita, terveyttä, työttömyyttä tai päihderiippuvuutta. Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia. Tulisitko avuksi muille? Seurakunnan kautta voit löytää mielekästä toimintaa, jossa voit saada iloa ja olla ilona ja apuna toisille. Kysy lisää mahdollisuuksista diakoneilta.Sururyhmä on sinulle, joka olet toipumassa läheisen kuolemasta. Samassa elämäntilanteessa olevien kesken on mahdollisuus jakaa kokemuksia siitä mikä tuntuu raskaalta, ja mikä on avuksi. Ryhmä kokoontuu aina kevät ja syyskaudella. Seuraa diakoniaa somessa. Kulje mukanamme somessa seuraamalla meitä! Löydät meidät Instagramista nimellä vuosaari.diakonia ja Facebookista Vuosaaren seurakunnan diakoniatyö